Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Συνεκπαίδευση βρετανικών Eurofighter με ελληνικά F-16 στη Ρουμανία: Βρώμικος πολεμικός ρόλος στα Βαλκάνια

Άλλη μια διάσταση του βρώμικου πολεμικού ρόλου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα Βαλκάνια αποκαλύπτεται από την είδηση της Συνεκπαίδευσης βρετανικών Eurofighter με ελληνικά F-16 στη Ρουμανία
Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρει:
Μετά από αίτημα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου (RAF), διεξήχθη στο FIR Βουκουρεστίου εκπαίδευση μάχης διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT) μεταξύ 2 μαχητικών αεροσκαφών F-16 BLOCK 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας με 2 μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter της RAF.
Η εν λόγω δραστηριότητα συμβάλλει στην αναβάθμιση της πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνέργειας των Ενόπλων Δυνάμεων των Κρατών – Μελών του ΝΑΤΟ, προάγοντας το επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο βρώμικος πολεμικός και αστυνομικός ρόλος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει συνέχεια και συνέπεια, ενώ αναβαθμίζεται συνεχώς.
Από τις συμφωνίες του τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπολου για την Αστυνόμευση του εναέριου χώρου βαλκανικών κρατών για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, περάσαμε στην Συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεπε ειδική στρατιωτική συμφωνία με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, φτάνοντας στο σήμερα: 
με τις συνεκπαιδεύσεις όλων των Όπλων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις αντίστοιχες δυνάμεις των Βαλκανικών κρατών, 
την ανάληψη της Αστυνόμευσης των εναέριου χώρου από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία στα περισσότερα κράτη Βαλκανικής 
και τον εξαιρετικά επικίνδυνο ρόλο στο πλαίσιο της ανάπτυξης των Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ απέναντι στην Ρωσία.     
Όλα αυτά τα σχέδια που αποβλέπουν στην αναβάθμιση του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού ρόλου του ελληνικού αστικού κράτους έρχεται να υποστηρίξει η οργάνωση του στα πρότυπα του Ισραήλ, ο νέος αναδιοργανωμένος Ελληνικός Στρατός και οι κολοσσιαίοι πολεμικοί εξοπλισμοί κόστους δεκάδων δις ευρώ!
Κινήσεις φυσικά που δεν διασφαλίζουν την ειρήνη και την ευημερία, αλλά πρόκειται για πολεμικές προετοιμασίες που εντάσσονται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.
Να Αντισταθούμε.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου