Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Aίτημα Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ: Κίνδυνος ανοικτής σύγκρουσης ΝΑΤΟ-Ρωσίας

 Aίτημα Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ: Κίνδυνος ανοικτής σύγκρουσης ΝΑΤΟ-Ρωσίας 
Το Κίεβο υπέβαλε επίσημα αίτημα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ο Ζελένσκι μέσω του λογαριασμού του στο Telegram.
«Είμαστε ήδη de facto στο ΝΑΤΟ, ήρθε η ώρα να μπούμε και de jure» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Η κίνηση αυτή που από πολλούς αναλυτές θεωρείται απάντηση στην προσάρτηση των περιοχών του Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνας από το Κρεμλίνο, είναι ένα ακόμη οδυνηρό βήμα σε μια στρατιωτική σύγκρουση που οδηγεί την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής.
Ήδη το καθεστώς Πούτιν έχει ξεκαθαρίσει ότι ενδέχεται να απειλήσει και με πυρηνικά όπλα σε περίπτωση εισβολής στις ρωσικές πλέον αυτές περιοχές.
Ενώ η πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ φέρει τον κίνδυνο μιας απευθείας ανοικτής σύγκρουσης ΝΑΤΟ-Ρωσίας.
Από την άλλη μεριά, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι γράφονται με το αίμα των λαών της Ουκρανίας οι όροι του συμβιβασμού....

ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΙ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;
Το δικό μας καθήκον είναι να μπλοκάρουμε τους εξοπλισμούς, τη μηχανή του πολέμου και της καταστολής, τη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο και στα σχέδια του ΝΑΤΟ. 
Αγωνιζόμαστε για να αποχωρήσουν Ρωσία και ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από την Ουκρανία, να φύγουν τα αμερικανικά στρατεύματα και οι βάσεις του από την Ελλάδα και την Ευρώπη, να βγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και να διαλυθεί το ΝΑΤΟ και κάθε επιθετικός πολεμικός συνασπισμός.

Ενάντια στους θερμούς και ψυχρούς πολέμους τους, το μασκάρεμα των καπιταλιστικών-ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε αντιπαράθεση δήθεν «δημοκρατικής Δύσης – αυταρχικής Ανατολής», την διαρκή εκστρατεία του κεφαλαίου κατά των εργαζομένων, της νεολαίας, των προσφύγων και των μεταναστών, προβάλλουμε την ανάγκη ενός σύγχρονου Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Αντικυβερνητικού Αντιμπεριαλιστικού Αντικαπιταλιστικού Κινήματος, που αγωνίζεται για τα κοινά ταξικά συμφέροντα του κόσμου της εργασίας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com 

1 σχόλιο:

  1. Καθολου απιθανο!, λες και λυσαμε το προβλημα με την ενεργεια και με ολα τα αλλα και θελουν και πολεμο ειναι λογικο η αφροκρεμα της αφροκρεμας G7 να μην νοιαζονται και αν το κανουν θα ειναι χειροτερα απο την τιμη ρευματος,ΕΙδη υπαρχουν πολλα που δεν μπορεις να πληρωσεις αλλα δεν τους νοιαζη με βαση το τροπο ζωης τους νομιζουν οτι ετσι μπορουν και η υπολοιπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή