Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Και φέτος «Πόλεμος» στο Πετροχώρι Ξάνθης με κοινή άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ

Και φέτος «Πόλεμος» στο Πετροχώρι Ξάνθης με κοινή άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ
▸ Φαντάροι και μόνιμο προσωπικό να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στην κοινή άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ.
Και ενώ ο Κ.Μητσοτάκης τονίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε πόλεμο με την Ρωσία του Πούτιν...
Θέλουμε να τονίσουμε ότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται συστηματικά, αντιμετωπίζοντας τη Ρωσία ως εχθρό, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει το ελληνικό αστικό κράτος στον πόλεμο της Ουκρανίας, παραχωρώντας πολεμικό υλικό και όπλα στον ουκρανικό στρατό και προβαίνοντας σε συνεχείς διευκολύνσεις στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Η παραχώρηση των ρωσικών τεθωρακισμένων BMP στον ουκρανικό στρατό είναι το πιο πρόσφατο επεισόδιο αυτής της τόσο επικίνδυνης εμπλοκής/συμμετοχής στον πόλεμο της Ουκρανίας. Παράλληλα, μέσω των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα υπάρχει ουσιαστική εμπλοκή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στον πόλεμο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία λαμβάνει μια ακόμη πιο επικίνδυνη τροπή και ολοένα περισσότερο έρχονται στο προσκήνιο σενάρια πυρηνικής σύγκρουσης μεταξύ των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και της Ρωσίας...
Παράλληλα η Δύση κλιμακώνει την παρέμβαση της σε αυτόν τον πόλεμο δια αντιπροσώπων που διεξάγεται στις πλάτες του Ουκρανικού λαού παρέχοντας ακόμη περισσότερο και πιο βαρύ οπλισμό στις Ουκρανικές δυνάμεις, η ΕΕ αποφασίζει να αναλάβει την εκπαίδευση του Ουκρανικού στρατού σε γειτονικές χώρες και το ΝΑΤΟ κλιμακώνει τις πολεμικές του προετοιμασίες.
Σε αυτό επομένως το πλαίσιο, συνφάνταροι μας ενημερώνουν ότι πραγματοποιείται και φέτος στο Πετροχώρι Ξάνθης κοινή άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ.
Καταδικάζουμε τόσο τη συγκεκριμένη άσκηση που εντάσσεται στις συνολικές πολεμικές προετοιμασίες της νατοϊκής ιμπεριαλιστικής φονικής συμμαχίας, όσο και το σύνολο της ασκούμενης αστικής πολιτικής από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα τεράστιο πολεμικό ορμητήριο, ένα μοναδικό πεδίο βολής που ασκούνται Έλληνες και ξένοι στρατιώτες για τους βρώμικους πολέμους της νέας εποχής των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Τα πληρώματα των αμερικανικών τεθωρακισμένων και των ελληνικών του Δ’ Σώματος Στρατού θα συνεκπαιδευτούν για επιχειρήσεις σε εδάφη που προσομοιάζουν με ανάλογα της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ θυμίζουμε ότι τα σενάρια της αντίστοιχης άσκησης το 2021 προέβλεπαν την προάσπιση της Αλεξανδρούπολης από τυχόν συμβατική ή ασύμμετρη απειλή άλλης χώρας, αναδεικνύοντας τους κινδύνους για τον λαό μας από τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε αμερικανική βάση, ορμητήριο και πύλη για τη διέλευση αμερικανικών και νατοϊκών στρατευμάτων/οπλισμού, αλλά και ενεργειακό κόμβο για το αμερικανικό LNG φυσικό αέριο.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται συστηματικά, αντιμετωπίζοντας τη Ρωσία ως εχθρό, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει το ελληνικό αστικό κράτος στον πόλεμο της Ουκρανίας, παραχωρώντας πολεμικό υλικό και όπλα στον ουκρανικό στρατό και προβαίνοντας σε συνεχείς διευκολύνσεις στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Παράλληλα, μέσω των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα υπάρχει ουσιαστική εμπλοκή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στον πόλεμο.

Η πολεμική προετοιμασία που διεξάγεται στο Πετροχώρι Ξάνθης, αφενός, αποκαλύπτει τον πραγματικό επιθετικό ρόλο των ελληνοαμερικανικών συνεκπαιδεύσεων, αφετέρου, αποδεικνύει ότι υπάρχει κίνδυνος εκδικητικού πλήγματος.

Εμείς καλούμε τους συνφάνταρους και το μόνιμο προσωπικό να δηλώσει άρνηση συμμετοχής σε αυτές τις πολεμικές προετοιμασίες. 
Δεν έχουμε κανένα λόγο να εκπαιδευτούμε μαζί με τις αμερικανικές δυνάμεις. 
Δεν έχουμε κανένα λόγο να γίνουμε συμμέτοχοι και συνένοχοι στο δράμα των λαών. 
Καταδικάζουμε τη ρωσική ιμπεριαλιστική εισβολή, τους ανταγωνισμούς ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και Ρωσίας και την τυχοδιωκτική ακροδεξιά εθνικιστική φιλονατοϊκή πολιτική της ουκρανικής κυβέρνησης που προκάλεσαν το δράμα των λαών της περιοχής. 
Θέλουμε να συμβάλουμε σε ένα διεθνιστικό ταξικό αντικυβερνητικό αντικαπιταλιστικό κίνημα, ενάντια στην εκμετάλλευση και καταπίεση, στην αιματοβαμμένη πραγματικότητα των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

2 σχόλια:

  1. Έτσι,έτσι για της βαθμολογία και άσε τους υπόλοιπους να πνιγούν,μόνο άσκηση και να ζητάμε λεφτά από στελέχη για να πάρουν, αυτή καλή βαθμολογία και εσύ το 3 .Τα νησιά άδεια και να τρέχουν για ασκήσεις που δεν πληρώνονται αλλά απαιτούν λεφτά να πέσουν ,μήπως μπούνε σε κάποιο υπουργείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταλαβα οτι πλεον η μαυροσκουφη θα μας ζαλισουν οτι εκαναν ασκηση με τους αμερικανους και οτι τους τρελαναν και οτι ειναι η καλυτερη και θα ριχνουν αεροπλανα,συνηθως η μαυρη (ΤΘ) εχουν ενα γενικο προβλημα συμπεριφορας

    ΑπάντησηΔιαγραφή