Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Mπορεί Στρατιωτικός να χτυπήσει Φαντάρο; ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του Φαντάρου Πολίτη με Στολή

Το ερώτημα αυτό έθεσε Νεοσύλλεκτος συνάδελφος που επικοινώνησε με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Η απάντηση είναι ότι δεν μπορεί να σκεφτεί ότι θα ακουμπήσει φαντάρο.
Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί δεν μπορούν να πουν "ΡΕ" σε συνφάνταρο.
Απαγορεύεται σαφώς από τον Στρατιωτικό Κανονισμό.
Κυρίως όμως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ εξαιτίας της πολύχρονης δράσης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Συνάδελφοι, στηρίξτε την αγωνιστική μας προσπάθεια.
Σε κάθε περίπτωση, κάθε ώρα και στιγμή, επικοινωνήστε με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ για να κάνετε την καταγγελία σας και να δούμε μαζί πως θα απαντήσουμε στην Αυθαιρεσία, την Παρανομία και την Αθλιότητα του Στρατού.
Συνφάνταροι, μάθετε τα δικαιώματα σας:
ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ: ατομικά ή ομαδικά καψόνια, να καθαρίσουμε τουαλέτες με γυμνά χέρια κλπ. Αναφερόμαστε στον Στρατιωτικό Κανονισμό που συγκεκριμένα τονίζει ότι παράνομη διαταγή είναι ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την σωματική μας ακεραιότητα, την Αξιοπρέπεια και την Προσωπικότητα μας!

ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΣΥΠΟ

Ερχόμαστε αμέσως σε επικοινωνία με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ - 6932955437 - ώστε να υπάρξει άμεση δημοσιοποίηση και απαίτηση παρέμβασης του ΓΕΣ.

Δεν πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ για τίποτε: π.χ. φωτογραφίες ταυτότητας, σήματα κλπ.

Δεν γινόμαστε θύματα του κάθε εκμεταλλευτή: μην την πατήσετε με τους φωτογράφους – οι φωτογραφίες είναι μόνο για προσωπική ενθύμιο και δεν είναι υποχρεωτικές

Μην τρώτε ληγμένα τρόφιμα π.χ. κρουασάν, όπως αυτά που μοιράζουν κατά διαστήματα.

Μην αγοράζετε τα άθλια μιλιταριστικά έντυπα. Μην χάνετε το χρόνο στις παρουσιάσεις αφού η συμμετοχή είναι εθελοντική και όχι υποχρεωτική.

1] υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να ορκιζόμαστε σε όποιο θεό πιστεύει ο καθένας. Οι άθεοι μπορούν να δώσουν πολιτική υπόσχεση. Δε μαθαίνουν προσευχές και δεν συμμετέχουν υποχρεωτικά σε εκκλησιασμό.

2] όλα τα βιβλία, οι εφημερίδες και τα περιοδικά, προκηρύξεις ανεξαρτήτως περιεχομένου επιτρέπονται για προσωπική χρήση. Επιτρέπεται το κινητό χωρίς κάμερα.

Σε καμιά περίπτωση δε μπορούν να μας τα πάρουν.

3] δε δεχόμαστε καψόνια είτε ομαδικά είτε ατομικά. Θεωρούμε καψόνια όλες τις διαταγές που δίνονται με σκοπό την τιμωρία (π.χ. πέσε και πάρε κάμψεις)-ο Στρατιωτικός Κανονισμός προβλέπει συγκεκριμένες συνέπειες για τα όποια παραπτώματα.

Δεν κάνουμε γυμναστική ως τιμωρία μέσα στο θάλαμο, ακόμη και «αν πέσει» μαζί μας ο υπαξιωματικός ή ο αξιωματικός. Δεν κάνουμε ατελείωτες μεταβολές. Το ατομικό παράπτωμα δεν επιφέρει συλλογική ποινή-είναι παράνομο μαζικό καψόνι/παράνομη διαταγή που δεν την εκτελούμε και βγαίνουμε αμέσως Παραπονούμενοι στην Αναφορά.

4]υπερασπιζόμαστε τον ελεύθερο χρόνο που δίνει το στρατιωτικό ημερήσιο πρόγραμμα για ξεκούραση, ύπνο και ψυχαγωγία.

5] απαγορεύονται τα εθνικιστικά και ρατσιστικά τραγούδια. Επιτρέπονται μόνο οι ιαχές …λόχος δύναμη, αντοχή ατελείωτη, ηθικόν ακμαιότατον.

6] επικαλούμαστε τον όρκο και το σύνταγμα για να αρνηθούμε την παράνομη μετάθεση στην Κύπρο. Είναι απαραίτητο στη φάση της προεπιλογής να δηλώσουμε εγγράφως την Άρνηση μας. Δεν υπάρχει Διαταγή και Νόμος που μας στέλνει Υποχρεωτικά στην Κύπρο.

7] υπερασπιζόμαστε συνθήκες υγιεινής και εγκαταστάσεις χωρίς να ρίχνουμε τα επίπεδα που έχουμε και στην πολιτική μας ζωή. Απαιτούμε γάντια, καθαριστικά κ.λπ.

8] απαιτούμε επαρκή ποιότητα και ποσότητα στο φαγητό, πόσιμο νερό και ζεστό νερό σε μπάνια και μαγειρεία.

9] προειδοποιούμε τον αξιωματικό που μας δίνει αυθαίρετες διαταγές ότι θα βγούμε παραπονούμενοι. Σε περίπτωση που επιμένει τον εκθέτουμε στον ανώτερό του στην αναφορά. Μπορούμε να εκφράσουμε τα προσωπικά μας παράπονα διαδοχικά σε όλη την ιεραρχία φτάνοντας μέχρι και στον υπουργό άμυνας.

10] δεν εκτελούμε διαταγές που μπορεί να βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα. Ζητάμε γραπτές εγγυήσεις.

11] ζητούμε όλο το ρουχισμό που προβλέπεται να μας παράσχουν. Δεν παίρνουμε μεταχειρισμένα είδη. Είναι υποχρεωμένοι να μας δίνουν καινούργια.

12] δε δεχόμαστε κανένα χαρακτηρισμό, καμιά προσβολή και μείωση της προσωπικότητας μας.

Ζητούμε να βγούμε Παραπονούμενοι από τον άμεσα προϊστάμενο μας (υπαξιωματικό-αξιωματικό) και σκοπός μας είναι η ταγματική αναφορά και η δημόσια ενημέρωση του διοικητή, ώστε να πάρει θέση και να αντιμετωπίσει το κάθε ζήτημα.

Συνάδελφοι, η δημοσιοποίηση των καταγγελιών είναι μεγάλη δύναμη του φαντάρου. Γράψτε Επιστολές Καταγγελίας. Καλέστε την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ κάθε στιγμή που το κρίνετε αναγκαίο. Είμαστε στο πλευρό σας.

Συνάδελφοι, κανένα βύσμα δε βελτίωσε την κατάσταση για όλους. Κάποιος κάτι γλυτώνει και το φορτώνει στους υπόλοιπους.

Ότι έχει κερδηθεί στα στρατόπεδα, όποια βελτίωση υπήρξε ήταν αποτέλεσμα συλλογική - μαχητικής διεκδίκησης, υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και των δημοσιευμένων καταγγελιών.

Μόνο με καθημερινή συνδικαλιστική πάλη κερδίζουμε.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. Απλά τα πράγματα ότι ισχύει έξω, ισχύει και στο στρατόπεδο δηλαδή δεν βαράς κανέναν με το έτσι θέλω και περνάνε από ψυχίατρο,γιατί μπορεί να υπάρχει ιστορικό...εάν υπάρχει και μετά ταμείο το στέλεχος.Αν αντάλλαξαν βρισιές με μάνες,τότε πέφτει ξύλο θες δεν θες.Ποτεβδςν βρίζουμε μάνα αλλού άσχετα πόσο χοντρά λόγια ειπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή