Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Φορούσε σβάστικα ο μακελάρης στη Βραζιλία


→ φωτογραφία αρχείουAP PHOTO
Φορούσε σβάστικα ο μακελάρης στη Βραζιλία
efsyn.gr
Πρώην μαθητής, οπλισμένος με ημιαυτόματο πιστόλι και περίστροφο, και με σβάστικα στο γιλέκο του ήταν ο δράστης της φονικής επίθεσης σε δύο σχολεία της Βραζιλίας, στην Πολιτεία Εσπίριτο Σάντοπου. Η επίθεση είχε τραγικό απολογισμό τον θάνατο τριών ανθρώπων (δύο δασκάλων και ενός μαθητή) και τον τραυματισμό άλλων 13.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο ένοπλος σχεδίαζε τις επιθέσεις στα σχολεία (ένα δημόσιο και ένα ιδιωτικό), εδώ και δύο χρόνια. Η αστυνομία συνέλαβε τον 16χρονο φερόμενο δράστη, σημειώνοντας πως χρησιμοποίησε το αυτοκίνητο της οικογένειάς του για να πάει από το ένα σχολείο στο άλλο.

Πλάνα από κάμερα ασφαλείας έδειξαν τον δράστη να φορά ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο. Το ημιαυτόματο όπλο ανήκε στη στρατιωτική αστυνομία, ενώ το περίστροφο ήταν ένα προσωπικό όπλο καταχωρημένο στο όνομα του πατέρα τού πρώην μαθητή, αξιωματικού της στρατιωτικής αστυνομίας.

Ο δράστης κρατείται σε εγκαταστάσεις ανήλικων εγκληματιών.

Οι ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία είναι σπάνιες στη Βραζιλία, ωστόσο τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε η συχνότητα αυτών των γεγονότων. Η φονικότερη επίθεση σημειώθηκε στις 7 Απριλίου 2011, όταν ένας 24χρονος άνοιξε πυρ στο παλιό σχολείο του, στα προάστια του Ρίο ντε Τζανέιρο, σκοτώνοντας 12 μαθητές. Στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Πιο πρόσφατα, στις 13 Μαρτίου 2019, δύο πρώην μαθητές σκότωσαν οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 11 σε ένα λύκειο της πόλης Σουζάνο, στην περιοχή του Σάο Πάουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου