Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Αυτά είναι τα γκρουπ Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς: Απαιτούμε τη Δωρεάν μετακίνηση των Συνφάνταρων

Στους σχηματισμούς και τις μονάδες κοινοποιήθηκαν πριν λίγο επίσημα οι ημερομηνίες των εορταστικών γκρουπ Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για το στρατιωτικό προσωπικό οι δύο περίοδοι είναι οι εξής:
1η περίοδος: Από 17 Δεκεμβρίου 2022 έως 28 Δεκεμβρίου 2022

2η περίοδος: Από 30 Δεκεμβρίου 2022 έως 10 Ιανουαρίου 2022

Το θέμα όμως δεν είναι μόνο η γνωστοποίηση των ημερομηνιών.
Πρέπει επιτέλους το Υπουργείο Άμυνας να εκπληρώσει την Υποχρέωση του προς όλους τους συναδέλφους και να μας μετακινήσει Δωρεάν.
Συνφάνταροι, βγείτε στην Αναφορά μαζικά Παραπονούμενοι και ζητήστε οι μονάδες να αναλάβουν το κόστος μετακίνησης των Αδειούχων.
Καλούμε τους γονείς να "σπάσουν τα τηλέφωνα" των Διοικητών, των Ταξιάρχων, των Στρατηγών και του ΓΕΣ απαιτώντας ο Στρατός να αναλάβει το κόστος μετακίνσης.
Στηρίξτε την σημαντική πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
Το μεγάλο όμως ζήτημα συνάδελφοι είναι να μπει ένα τέλος στον  μισθό κοροϊδία των 8,7 ευρώ!

▸Εδώ και τώρα να αυξηθεί ο εξευτελιστικός μισθός των φαντάρων στο ύψος του βασικού.

Το Δίκτυο «Σπάρτακος» λαμβάνει μεγάλη αγωνιστική πρωτοβουλία, μέσα και έξω από τον στρατό, ενάντια στην οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση των συνφάνταρων.

Το κράτος δίνει τον εξευτελιστικό μισθό των 8,7 ευρώ τον μήνα στους στρατιώτες. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική για τις λαϊκές οικογένειες επειδή διανύουμε περίοδο έντονης ακρίβειας. Απ’ την αρχή της θητείας του ένας στρατιώτης καλείται να πληρώσει μια σειρά από δυσβάσταχτα ποσά είτε για να καλύψει τις φοβερές ελλείψεις που δημιουργεί η θητεία (μια ματιά στον κατάλογο του ρουχισμού αρκεί) αλλά και διότι δεν δίνεται δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης στους φαντάρους που πηγαίνουν στα σπίτια τους.
Το κόστος ειδικότερα των ακτοπλοϊκών ανεβαίνει μαζί με τις τιμές των καυσίμων. Ήδη απ’ τις αρχές του πολέμου στην Ουκρανία είναι 10-12% αυξημένα, ενώ και πιο πριν είχαν αυξηθεί κατά 12-15%. Επίσης πανάκριβα είναι τα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ ο στρατιώτης υποχρεώνεται να καταβάλει πολλά ευρώ σε ταξί και ΚΤΕΛ γιατί ο στρατός αρνείται να βάλει κίνηση στρατιωτικών οχημάτων. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ένας στρατιώτης καλείται να μετακινηθεί υποχρεωτικά οχτώ φορές μόνο για τις υποχρεωτικές άδειες.

Η σύγκριση δε του «μισθού» των 8,7 ευρώ με άλλες χώρες της Ευρώπης που διατηρούν σύστημα υποχρεωτικής θητείας είναι αποκαλυπτική, καθώς οι αμοιβές είναι πολλαπλάσιες παντού. Αναφέρουμε, λοιπόν: Στην Φινλανδία από 5,20 έως 12,90 ευρώ τη μέρα. Στην Ελβετία 25 φράγκα την ημέρα (περίπου 25 ευρώ) συν 20 φράγκα την ημέρα για κάθε παιδί. Στην Σουηδία 2.500 δολάρια μηνιαίως. Στο Ισραήλ 410 με 451 δολάρια. Στην Κύπρος 250 ευρώ.

Η κυβέρνηση δαπανά 65 δισ. ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων στρατιωτικών, δίνει το 2,4% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, οργανώνει πανάκριβες διεθνείς ασκήσεις («Ηνίοχος 2022») πρόβα τζενεράλε για ιμπεριαλιστικούς πολέμους ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ελληνικού αστικού κράτους ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη.

Από την άλλη μεριά αντιμετωπίζει τους φαντάρους ως αναλώσιμους, βαθαίνει την οικονομική και εργασιακή μας εκμετάλλευση, που πολύ συχνά οδηγεί σε ατυχήματα αφού οι στρατιώτες πολλές φορές δουλεύουν σαν εργάτες χωρίς τα κατάλληλα μέσα προστασίας. Δίνει ελάχιστο φαγητό για να ψωνίζουμε από το ΚΨΜ και με τα κέρδη ο στρατός αγοράζει γραφική ύλη, συντηρεί μονάδες και οχήματα.

Εμείς απαιτούμε να αυξηθεί ο μισθός του κάθε φαντάρου στο ύψος του βασικού. Να εγγραφόμαστε στο ταμείο ανεργίας αμέσως μετά την απόλυση μας από τον στρατό και να λαμβάνουμε το αντίστοιχο επίδομα. Να μας αναγνωρίζονται όλα τα ένσημα για τους 9 ή 12 μήνες της στρατιωτικής θητείας. Το υπουργείο Άμυνας να αναλάβει το κόστος μετακίνησης σε εξόδους και άδειες.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου