Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

KE Πόρος: Πήραν τα κινητά τηλώφωνα από τους Νεοσυλλέκτους της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου-Απαγόρευσαν την επικοινωνία οι Στρατοκράτες!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Συγγενικό μου πρόσωπο υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό, συγκεκριμένα στο ΚΕ ΠΟΡΟΣ και μας διηγήθηκε τα εξής.
Αρχικά, κατασχέθηκαν κινητά ΜΟΝΟ από ορισμένους φαντάρους και από ορισμένα άτομα όπου είχαν μόνο αυτήν την συσκευή, κάνοντας την επικοινωνία με τους οικείους τους αδύνατη.
Με σημείωση το γεγονός ότι στελέχη χρησιμοποιούν κανονικά την συσκευή τους. Μερικά από αυτά άτομα χωρίς συσκευή βρέθηκαν θετικά στον κόβιντ και κατέληξαν σε μια καραντίνα χωρίς να μπορούν να τους βρουν τα συγγενικά τους πρόσωπα και με την ψυχολογία τους στο πάτωμα.
Πολλοί ζήτησαν να πάρουν τις συσκευές τους πίσω για να μιλήσουν με τους ανθρώπους τους έστω και για λίγο και οι ανώτεροι τους απέρριψαν το αίτημα. Απαράδεκτη συμπεριφορά για τους νεοσυλλέκτους.

Θυμίζουμε την αντίστοιχη καταγγελία που είχε δημοσιοποιήσει πρόσφατα το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
Να επιστραφούν τα κατασχεθέντα κινητά στους Νεοσυλλέκτους στο Στρατόπεδο "Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πόρος" του Πολεμικού Ναυτικού

Να επιστραφούν τα κατασχεθέντα κινητά στους Νεοσυλλέκτους στο Στρατόπεδο "Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πόρος" του Πολεμικού Ναυτικού

Όσον αφορά τους νεοσύλλεκτους του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο, γονέας μας ενημέρωσε ότι τους έχουν κατασχεθεί τα κινητά με αποτέλεσμα η επικοινωνία των γονιών και των υπόλοιπων αγαπημένων προσώπων με τα παιδιά τους να είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Η τακτική αυτή είναι συχνή, όσον αφορά τους νεοσύλλεκτους του Πόρου. Με το πρόσχημα του κινδύνου λήψης φωτογραφιών, οι φαντάροι στερούνται δυνατότητας επικοινωνίας σε μία δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο της ζωής τους ενώ οι δικοί τους άνθρωποι αγωνιούν, πόσο μάλλον από τη στιγμή που παραμένει ο κίνδυνος της πανδημίας η οποία θερίζει στα στρατόπεδα, με ευθύνη του κράτους και των Γενικών Επιτελείων.

Αλλά και οι ίδιοι οι στρατιώτες αγωνιούν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Παράλληλα, χάνουν παντελώς την επαφή με το διαδίκτυο και συνεπώς την ενημέρωση και την ενασχόληση με την πολιτική και κοινωνική τους ζωή και δράση.

Είναι ένα καψόνι που επιβάλλεται για να σπάει ο τσαμπουκάς του νέου και να αισθάνεται ότι ανήκει ολοκληρωτικά στο κράτος και τις Ένοπλες δυνάμεις, μη δυνάμενος να έρθει σε πραγματική επαφή με τον έξω κόσμο ή και να ξεσκάσει χρησιμοποιώντας έστω το ίντερνετ.

Και μιλάμε περί καψονιού διότι τα στελέχη κυκλοφορούν κανονικά, σύμφωνα με πληροφορίες μας, με κινητά με κάμερες στην ίδια μονάδα, παρόλο που έχουν τη δυνατότητα να βγουν κάθε μέρα και να τα χρησιμοποιήσουν μετά το πέρας της υπηρεσίας τους και την έξοδό τους από το στρατόπεδο, σε αντίθεση με τους νεοσύλλεκτους που βγαίνουν σπάνια.

Πρόκειται για μία απαράδεκτη πρακτική που στόχο έχει να κάνει τους νέους να αποδεχθούν την ανισότητα μεταξύ αυτών και των μόνιμων.

Η ανισότητα όμως είναι μόνο βαθμολογική.

Όσον αφορά τα δικαιώματα, όλοι πρέπει να έχουν τα ίδια.

Παράλληλα, σε κάθε Κατάταξη ΕΣΣΟ γονείς και νεοσύλλεκτοι θίγουν το ζήτημα του ελάχιστου φαγητού, της επιθετικής συμπεριφοράς μερίδας στελεχών, αλλά και των ανεπαρκών μέτρων για τον Κορονοιό.

Για όλα αυτά το ΓΕΝ και το Υπουργείο Άμυνας θέλουν να μην υπάρχουν αποτυπώσεις σε φωτογραφίες.

Για αυτό και αρπάζουν τα κινητά.

Εμείς καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή πρακτική και ζητάμε την άμεση επιστροφή των κατασχεμένων τηλεφώνων στους κατόχους τους. Φρόντισαν ήδη από την πρώτη μέρα να κάνουν σαφές στους φαντάρους στον Πόρο ποιός είναι στην πραγματικότητα απέναντι τους, είτε αδιαφορώντας για τις ανάγκες τους, είτε ενεργά στερώντας τους την επαφή με τον έξω κόσμο.

Συνάδελφοι βγείτε Παραπονούμενοι!

Οι γονείς πρέπει να επικοινωνήσουν με το Επιτελείο και το ΓΕΕΘΑ για να διαμαρτυρηθούν.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ



ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου