Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

12η Μεραρχία: Οργή για τα σενάρια συγκάλυψης των ευθυνών Αξιωματικών για το Νεκρό φαντάρο

Στον στρατό σε Σκοτώνουν και μετά τυλίγουν το φέρετρο σου με μια σημαία...
Τεράστια οργή επικρατεί στους συνφάνταρους και τα χαμηλόβαθμα στελέχη που υπηρετούν στην 12η Μεραρχία.
Παράλληλα, επικρατεί τεράστια ανησυχία καθώς συνειδητοποιούν το πόσο Αναλώσιμοι είναι στον Στρατό, ότι η Υγεία και η Ζωή τους δεν έχουν καμιά αξία.
Αιτία τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με τις άθλιες μεθοδεύσεις συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών των αρμοδίων Αξιωματικών για την απώλεια ζωής συναδέλφου σε στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης το 2011.
Η σχετική ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Το θέμα έρχεται ξανά στο προσκήνιο καθώς χρειάστηκαν 12 χρόνια για να οδηγηθεί η υπόθεση στο Δικαστήριο, ενώ οι όποιες προσπάθειες του στρατιωτικού κατεστημένου αποσκοπούν στο να μην λαβωθεί το Γόητρο του Στρατού, να μην υπάρξουν αποζημιώσεις.
Ταυτόχρονα, προσδοκούν να επιβάλλουν την Ατιμωρησία των εμπλεκόμενων Αξιωματικών, Υψηλόβαθμων και μη.
Η Δίκη θα διεξαχθεί άμεσα ενώ οι Κρίσεις των Αξιωματικών θα γίνουν τον Μάρτιο και επιδιώκουν την συνέχεια της καριέρας Ανώτερου Αξιωματικού.

Σύμφωνα με τα σενάρια υπεράσπισης των εμπλεκόμενων αξιωματικών που μας γνωστοποιούνται από τις καταγγελίες φαντάρων και χαμηλόβαθμων στελεχών επιδιώκονται τα εξής:
είτε θα υποστηριχτεί ότι πρόκειται για Σαμποτάζ που έκανε στη μονάδα ο Νεκρός συνφάνταρος.....
Ένα σενάριο που φαντάζει δύσκολο να αποτελέσει τελικά την υπερασπιστική γραμμή των εμπλεκόμενων Αξιωματικών υπό των φόβο των οργισμένων αντιδράσεων εντός και εκτός του Στρατού.
Είτε θα επικαλεστούν ότι με προσωπική πρωτοβουλία ο άτυχος φαντάρος πήγε να επιδιορθώσει τον καυστήρα ως θερμουδραυλικός, χωρίς να το ξέρουν οι αρμόδιοι Αξιωματικοί και προκάλεσε την έκρηξη αυτού!
Να θυμίσουμε ότι ο Στρατός με αντίστοιχες άθλιες μεθοδεύσεις είχε επιχειρήσει να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες των αξιωματικών που προκάλεσαν το θανατηφόρο δυστύχημα στο Φυλάκιο Μανίτσα, όταν πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία, στην προσπάθειά τους να σηκώσουν τον ιστό της σημαίας και να τον τοποθετήσουν στη βάση του, μετά από διαταγή. Ο ιστός ακούμπησε στο μετασχηματιστή υψηλής τάσης της ΔΕΗ που βρισκόταν δίπλα με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να χτυπηθούν από το ρεύμα και να βρουν ακαριαίο θάνατο…

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ
Μια αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου θα είχε τις εξής συνέπειες:
Καταρχήν, η οικογένεια του άτυχου συνφάνταρου χάνει το δικαίωμα συγγενής πρώτου βαθμού να διοριστεί στο Υπουργείο Άμυνας ως μέλος του Πολιτικού προσωπικού.
Σε δεύτερο επίπεδο δεν θα υπάρξει Αποζημίωση της τάξης των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που προβλέπεται σε ανάλογα δραματικά περιστατικά.
Κυρίως όμως δεν θα υπάρξει Τιμωρία των υπευθύνων.
Και έχει τεράστια σημασία το μήνυμα που θα στείλει η δικαστική αίθουσα.
Καθημερινά, σε μονάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι Διοικητές αντί να κάνουν εργασίες συντήρησης μέσων και εγκαταστάσεων με ειδικό προσωπικό, πληρώνοντας με χρήματα από τα σχετικά κονδύλια, εκμεταλλεύονται εργασιακά τους φαντάρους που τους παράσχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους με δέλεαρ περισσότερες Εξόδους ή Άδειες. 
Από την άλλη μεριά υπάρχουν τεράστια ερωτήματα για την οικονομική διαχείριση.
Αλήθεια, τι γίνονται αυτά τα κονδύλια;
Δεξιώσεις;

Εμείς Απαιτούμε τη Δικαίωση του Νεκρού συναδέλφου.
Και η Δικαίωση του θα έρθει μέσα από την παραδειγματική Τιμωρία των υπευθύνων Αξιωματικών.
Δικαίωση του θα είναι να σταματήσουν όλα αυτά που προκαλούν καθημερινά ατυχήματα και θέτουν την υγεία και την ζωή των συναδέλφων σε μεγάλο κίνδυνο.
Δικαίωση του θα είναι να Αγωνιστούμε ενάντια στην Εργασιακή Εκμετάλλευση κατά τη διάρκεια της Υποχρεωτικής Στρατιωτικής θητείας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. Μέσος όρος στο 401 υπάρχουν 4θανατη τον μήνα και όλα χαμηλόβαθμα στελέχη λόγο καρδιας και αναπνευστικού μας έλεγαν να μπαίναμε στην σελίδα για της ανακοίνωσης του νοσοκομείου και τα είδα ,δεν ξέρω μετά από παρατηρήσεις εάν έγιναν αλλαγές γάτα χρόνια.Οσους ήξερα σχεδόν όλοι έχουν πεθάνει η από τροχαίο η από καρδιά επειδή η γιατροί το πήραν που μπακαλιστικα η από την μονάδα τους που μερική κάνουν και τους γιατρούς.Αυτα πρέπει να σταματήσουν να βγάζουν την διάγνωση και επίσης η γιατροί να μην τα βλέπουν μπακαλιστικα λόγο βαθμού του άλλου και δεν ασχολούνται σοβαρά.Δυστηχος ακόμα και η περικαρδίτιδα δεν είναι απλή που λένε μερική ,ειδικά εάν ασχολούνται με κουβάλησα να με άσκησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή