Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Οριστικό: 50 Bradley, 100 M113, Howitzers και πυρομαχικά για HIMARS στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία

Το νέο πακέτο αμερικανικής βοήθειας ύψους 3,075 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία θα περιλαμβάνει ΤΟΜΑ Bradley, ΤΟΜΠ M113, Howitzers και πυρομαχικά για HIMARS.

Το γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το Αμερικανικό Πεντάγωνο, σημειώνοντας την «δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν για πρόσθετη βοήθεια ασφαλείας για την Ουκρανία ύψους 3,075 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει την ενίσχυση των 2,85 δισεκατομμυρίων που ενέκρινε ο Τζο Μπάιντεν «για την κάλυψη των κρίσιμων αναγκών ασφάλειας και άμυνας της Ουκρανίας», καθώς και άλλα 225 εκατομμύρια του υπουργείο Εξωτερικών «για να συμβάλει στη μακροπρόθεσμη ικανότητα και εκσυγχρονισμός του στρατού της Ουκρανίας».

Στο νέο αυτό εξοπλιστικό πακέτο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:50 οχήματα μάχης πεζικού Bradley με 500 αντιαρματικούς πυραύλους TOW και 250.000 φυσίγγια πυρομαχικών 25 χλστ.
100 M113 Τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού
138 Τροχοφόρα οχήματα πολλαπλών χρήσεων υψηλής κινητικότητας (HMMWV)
18 αυτοκινούμενα Howitzers 155 mm και 18 οχήματα υποστήριξης πυρομαχικών
70.000 βλήματα πυροβολικού των 155 χλστ.
500 βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών με καθοδήγηση ακριβείας
1.200 φυσίγγια 155 χιλιοστών απομακρυσμένων συστημάτων απομακρυσμένων αντι-Θωρακισμένων Ναρκών (RAAM)
36 ρυμουλκούμενα Howitzer 105mm και 95.000 βλήματα πυροβολικού των 105mm
Πρόσθετα πυρομαχικά για πυραυλικά συστήματα πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS)
Πύραυλοι RIM-7 για αεράμυνα
4.000 πύραυλοι αεροσκαφών Zuni
Περίπου 2.000 αντιαρματικές ρουκέτες
Τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή, πολυβόλα και πυρομαχικά για εκτοξευτές χειροβομβίδων και φορητά όπλα
Συσκευές νυχτερινής όρασης και οπτικά.

Όπως επισημαίνει το Αμερικανικό Πεντάγωνο, «τα οχήματα μάχης πεζικού Bradley και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα και συστήματα πυροβολικού θα συμπληρώσουν την πρόσφατη δέσμευση για παροχή ΤΟΜΑ στην Ουκρανία από τη Γερμανία και τη Γαλλία».

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τους συμμάχους και τους εταίρους να κάνουν πρόσθετες δωρεές συστημάτων αεράμυνας, πυροβολικού, οχημάτων μάχης και άλλων κρίσιμων δυνατοτήτων για να υποστηρίξουν την Ουκρανία στην υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας για όσο διάστημα χρειαστεί. Προς τον σκοπό αυτό, το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης σήμερα (σσ χθες Παρασκευή 6/1/2023) 682 εκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη στρατιωτική χρηματοδότηση προς το εξωτερικό για να δώσει κίνητρα και να συμπληρώσει δωρεές στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία από Συμμάχους και εταίρους», προσθέτει το Πεντάγωνο.

Λεπτομέρειες για τη νέα βοήθεια συζήτησε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Ολέκσι Ρεζνίκοφ με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Ώστιν, όπως ανέφερε ο ίδιος στο Twitter, παραθέτοντας και το περιεχόμενο του εξοπλιστικού πακέτου.

«Το μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας από τις ΗΠΑ μας δίνει νέες δυνατότητες για να απελευθερώσουμε τις περιοχές μας στα ανατολικά και στα νότια», έγραψε ο Ρεζνίκοφ, ευχαριστώντας τον Αμερικανό Πρόεδρο, τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ και τον αμερικανικό λαό.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου