Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Προχωρά άμεσα η νέα επέκταση του φράχτη στον Έβρο, από Κορνοφωλιά έως Ψαθάδες

Φράχτες, παντού φράχτες....... 
Νομίζουν ότι έτσι θα σταματήσουν τους κατατρεγμένους , διαφορετικά πουλώντας εθνικισμό και ρατσισμό, σε μια γκρίζα αλλά και προεκλογική περίοδο.....
Εξασφαλίζοντας ότι η ιμπεριαλιστική Ευρώπη θα συμμετέχει σε βρώμικες επεμβάσεις που προκαλούν ποτάμια προσφυγιάς, αλλά ο Ελληνικός Στρατός, η Συνοριοφυλακή και τα Τείχη του Αίσχους θα υπερασπίζει την Ευρώπη Φρούριο! 
Προχωρά άμεσα η νέα επέκταση του φράχτη στον Εβρο, από Κορνοφωλιά έως Ψαθάδες
Ο κεντρικός Εβρος επιχειρείται να “σφραγιστεί” και μάλιστα ταχέως, με fast track επιλογή αναδόχου για την κατασκευή της νέας επέκτασης του φράχτη μήκους 35 χιλιομέτρων από την Κορνοφωλιά Σουφλίου μέχρι τους Ψαθάδες Διδυμοτείχου. Στη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο, υπογραμμίστηκε η ανάγκη τήρησης των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων για την κατασκευή της επέκτασης και την παράδοση του νέου φράκτη έως τις αρχές της άνοιξης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για τον τηλεοπτικό σταθμό Open, το συγκεκριμένο σημείο στον κεντρικό Εβρο επελέγη διότι όπως έχουν παρατηρήσει και οι συνοριοφύλακες, δέχεται πολύ μεγάλη μεταναστευτική πίεση το τελευταίο διάστημα και στην εν λόγω περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων υπάρχουν πολλά μεταναστευτικά μονοπάτια.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός και αυτό που θέλουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ο φράχτης να σηκωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Για τον λόγο αυτό, στη συμφωνία με τον ανάδοχο που θα επιλεγεί, θα προβλέπεται οι εργασίες κατασκευής να ξεκινήσουν άμεσα, μέσα στον χειμώνα, ακόμα και σε άσχημες καιρικές συνθήκες.
evros24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου