Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Ρωσία: Οι ΗΠΑ πιέζουν τις ουκρανικές αρχές να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες


Φώτο Αρχείου / Πυραυλικό Σύστημα πολλαπλών εκτοξευτήρων M142 HIMARS από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, με τις αναφορές του για την Κριμαία, στην πραγματικότητα πιέζει τις ουκρανικές αρχές να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες στη Ρωσία, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, σχετικά με την πραγματική δυνατότητα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να χτυπήσουν τη χερσόνησο της Κριμαίας χρησιμοποιώντας αμερικανικά όπλα, ο Ρώσος διπλωμάτης είπε: «Σημειώνουμε ότι η ρητορική των Αμερικανών αξιωματούχων γίνεται όλο και πιο μαχητική. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μέσω των δηλώσεων αποσπασμένων από την πραγματικότητα ότι “η Κριμαία είναι Ουκρανία”, και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν αμερικανικά όπλα για να προστατεύσουν το έδαφός τους, γεγονός, ωθεί το καθεστώς του Κιέβου να διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες στη Ρωσία».

Πρόσθεσε πως «ακούγοντας τέτοια σχόλια από την Ουάσιγκτον, οι εγκληματίες στο Κίεβο θα αισθανθούν για άλλη μια φορά την πλήρη ανοχή. Οι κίνδυνοι κλιμάκωσης της σύγκρουσης μόνο θα ενταθούν».

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, Αμερικανοί δημοσιογράφοι «υποστηρίζουν αυτή τη στάση της [αμερικανικής] διοίκησης και δικαιολογούν τις επιθέσεις του καθεστώτος του Κιέβου στην Κριμαία». Ανέφερε ότι «λέγεται ότι τα αμερικανικά συστήματα πολλαπλών πυραύλων HIMARS και – στο μέλλον – τα οχήματα μάχης πεζικού Bradley θα μπορούσαν να εμπλακούν στην επίθεση προς την κατεύθυνση της Κριμαίας. Οι σχολιαστές πιστεύουν αφελώς ότι η Ρωσία δεν θα απαντήσει σε χτυπήματα στο έδαφός της».

Επιπλέον, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός θα καταστρέψει όλα τα όπλα που στέλνουν οι δυτικές χώρες στα ουκρανικά στρατεύματα.

Ανέφερε ότι «θα πρέπει να γίνει προφανές σε όλους: Ανεξάρτητα από τα όπλα που προμηθεύουν οι Αμερικανοί ή το ΝΑΤΟ στο καθεστώς του Ζελένσκι, εμείς θα τα καταστρέψουμε».

Δήλωσε ακόμα ότι «η άντληση όπλων της Ουκρανίας, είτε από τις ΗΠΑ είτε από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, θα οδηγήσει μόνο σε αύξηση των απωλειών στον άμαχο πληθυσμό».
alt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου