Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Brimstone: «Μεγαλώνει» το βρετανικό πακέτο βοήθειας – 600 πύραυλοι ακριβείας στην Ουκρανία

Η Βρετανία σχεδιάζει να στείλει 600 πύραυλοι ακριβείας τύπου Brimstone  στην Ουκρανία για να υποστηρίξει τη χώρα στον αγώνα της κατά της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας. Ο Γουάλας συναντήθηκε με άλλους υπουργούς Άμυνας στη στρατιωτική βάση Τάπα στην Εσθονία.

Περιέγραψε ένα προαναγγελθέν πακέτο στρατιωτικής υποστήριξης για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής αρμάτων μάχης Challenger 2 και ανέφερε λεπτομέρειες για τους τύπους πυραύλων που θα προμηθεύσει η Βρετανία.


«Μπορώ να πω ότι είμαστε πρόθυμοι να στείλουμε και άλλους 600 πυραύλους Brimstone οι οποίοι θα είναι απίστευτα σημαντικοί στο να βοηθήσουν την Ουκρανία να κυριαρχήσει στο πεδίο της μάχης» δήλωσε ο Γουάλας.

Ο Γουάλας είπε ότι η ενότητα της Δύσης ενάντια στην εισβολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει ισχυρή και ότι οι σύμμαχοι «είναι έτοιμοι να συνεχίσουν έτσι για μακρύ χρονικό διάστημα».

«Αν ο πρόεδρος Πούτιν ποντάρει στο ότι θα βαρεθούμε φέτος, κάνει λάθος. Θα σχεδιάσουμε για φέτος και για του χρόνου και για το μεθεπόμενο έτος και για μετά» είπε.


Υπενθυμίζεται πως η Βρετανία έχει ήδη αποστείλει πυραύλους Brimstone στην Ουκρανία, με τους πρώτους να φτάνουν στα χέρια των ουκρανιών δυνάμεων στις 6 Μαΐου 2022.

Οι πύραυλοι Brimstone που έχουν παραδοθεί στους Ουκρανούς, προσαρμόστηκαν ώστε να εκτοξεύονται από μικρά οχήματα στο πεδίο της μάχης της Ουκρανίας αντί να χρησιμοποιούνται από μαχητικά αεροσκάφη ή drones πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού – όπως αρχικά έχει σχεδιαστεί.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου