Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

ΚΑΨΑ: Η οργανωμένη οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων για να βγάζουν κέρδη οι Διοικητές!

Το κακό με τα ΚΑΨΑ έχει παραγίνει.
Πλέον αποκαλύπτεται ότι πρόκειται για οργανωμένη οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων για να βγάζουν κέρδη οι Διοικητές!
Τα ΚΑΨΑ είναι τα εναλλακτικά ΚΨΜ, που επιτρέπεται να κάνουν μόνο καφέδες.
Όμως τα ΚΑΨΑ πουλούν πλήθος προϊόντων -σουβλάκια, τυρόπιτες, κρουασάν κλπ- ενώ σε πολλές  φτιάχνουν σάντουιτς με υλικά που οι υπεύθυνοι έχουν πάρει από τα υλικά για την σίτιση των συνφάνταρων.
Τα ΚΑΨΑ έχουν αναλογικά σημαντικό κέρδος αφού δεν υπάρχει κόστος για τις πρώτες ύλες.
Επίσης, τα ΚΑΨΑ λειτουργούν χωρίς να κόβουν αποδείξεις σε Ταμειακές Μηχανές, επομένως δεν μπορεί να υπάρξει κανένας έλεγχος.
Αυτό σημαίνει δύο πράγματα:
αφενός υπάρχουν τεράστια περιθώρια Κακοδιαχείρισης και οικονομικών Αυθαιρεσιών από τους εμπλεκόμενους Στρατιωτικούς
Αφετέρου, οι Διοικητές επιδιώκουν να υπάρχουν κέρδη από την οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων -καθώς οι αυξημένες πωλήσεις προϊόντων σε ΚΨΜ και ΚΑΨΑ συνδέεται άμεσα με την άθλια σίτιση των συναδέλφων.
Τα ανεξέλικτα έσοδα από ΚΨΜ- και κυρίως τα ΚΑΨΑ χρησιμοποιούνται από τους Διοικητές για να καλύπτουν τα έξοδα συντήρησης μέσων και εγκαταστάσεων.
Τα χρήματα αυτά δαπανώνται -στην καλύτερη- για αγορές βαφών οχημάτων, καθαριστικά, είδη ασκήσεων (π.χ. πλαστικά μιας χρήσης κλπ) και διάφορα άλλα.
Γιατί το κάνουν αυτό όμως οι Διοικητές αφού το ΓΕΣ προβλέπει κονδύλια για την συντήρηση μέσων και εγκαταστάσεων.
Γιατί όλα αυτά για να δοθούν χρειάζεται αρκετός χρόνος.
Ο κάθε Διοικητής πρέπει να κάνει αίτηση και να περιμένει απάντηση σε τρεις (3) με έξι (6) μήνες.
Εν όψει επομένως μιας Επιθεώρησης από την οποία εξαρτάται η πορεία της καριέρας ενός Διοικητή επιλέγεται η λύση της εύρεσης χρημάτων για την αγορά υλικών από τα ΚΑΨΑ.
Γραφειοκρατεία, Καριερισμός, ανάγκες του θεαθήναι και των Δημοσίων Σχέσεων -γιατί αυτό είναι οι Επιθεωρήσεις- καταλήγουν στην Οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση των συνφάνταρων. 
Επιθεωρήσεις σημαίνουν Κόπο και Ιδρώτα για τους συνφάνταρους...    

Το ΓΕΣ επιβεβαιώνει όλες αυτές τις καταγγελίες;
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί να σταματήσουν όλα αυτά.  
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι.
Να στείλουν τις επιστολές τους στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ καθώς η Δημοσιότητα είναι δύναμη των φαντάρων.
Πρέπει να καταγγείλλουμε την εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση μας και να παλέψουμε ενάντια σε ότι μας καταπιέζει και βγάζει κέρδος στην πλάτη μας.
Το Υπουργείο Άμυνας πρέπει επιτέλους να καλύψει το οικονομικό κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης μας. 
 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ η κυβέρνηση της ΝΔ να καλύψει το κόστος της μετακίνησής μας σε άδειες και εξόδους. 
Να αυξήσει τον μισθό του φαντάρου στο ύψος του βασικού μισθού. 
Να μας αναγνωρίσει τα ένσημα που αντιστοιχούν στους δώδεκα μήνες της υποχρεωτικής στράτευσης. 
Τέλος, να εγγραφόμαστε στο ταμείο ανεργίας αμέσως μετά την απόλυσή μας από τον στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

2 σχόλια:

  1. Έχω αλλάξει 4μοναδες και από αυτές μόνο η 1 ασχολείται με το πρωσοπικο από θέματα υγείας πρωσοπικου (πχ αμίαντος που υπάρχει αλλά αυτή που είναι σε γραφείο δεν τους απασχολεί) και θέμα ζεστας καλοκαίρι και χειμώνα για το κρύο αλλά και υλικά , κάτι που η άλλες μονάδες θέλουν μόνο να δίνεις από την τσέπη σου ,λες και τους χρωστάς και κάποιες δίνουν τιμητικές που στο τέλος δεν τις δίνουν και υπάρχουν μονάδες που σου λένε πάρε και αγόρασε και ότι θα σε πληρώσουν και μετά κάνουν τον Κινέζο η ότι θα στα δώσουν όλα μαζί.Τα τραπέζια για επίσημους αλλά και στυλ μπόνους τα βρίσκουν ευκολα αλλά μερική θεωρούν πως πρέπει μόνο να αγοράζεις από την τσέπη σου τα υλικά ...συνήθως αυτή που δεν είναι στο τόπο τούς.Οπως έχει καταλάβει οποίος ασχολείται γίνεται και ο μαλακας για να υπάρχουν κάτι και ο κάθε Δκτης να μαζεύει λεφτά και λίγες φορές δίνοντας λεφτά και στην μονάδα να φαίνεται ότι υπάρχει φράγκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατα 80% κάθε μονάδα μέχρι να πάρει απάντηση και γίνει κάτι θα περάσει 3με 6μηνες και άλλους 3μηνες στην μέση της διαδρομής να έχουν γίνει τα μισά πόσα από μεραρχία η ταξιαρχία (μαγείρεμα) οπότε κατά 90% η νονδες ανάλογα τον κόσμο αλλά και πόσες μονάδες έχει είναι και η αγορά ανταλλακτικών για 249και 290,κάτι που έπρεπε να υπάρχουν και όχι να γίνονται αγορές.Η μοναδική μονάδα μην πω ότι βγάζουν λεφτά είναι στην Κομοτηνή μέχρι και σπίτι έχει χτιστεί και άλλη τα έτρωγαν σε ποτά και ξενύχτια,ενώ εσύ ήθελες να έχεις ένα φαγητό της προκοπής αλλά και μια ζεστή λόγο κρύου τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή