Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Προκλητικό το κόστος συγκρότησης του Βασιλικού Ιππικού του ΑΓΕΕΘΑ Φλώρου

Ενώ στο προσκήνιο βρίσκεται το σοβαρό σκάνδαλο που ταλανίζει το κράτος Άμυνας/Ασφάλειας με την παρακολούθηση του ΑΓΕΕΘΑ Φλώρου και ότι ακολούθησε το ΚΥΣΕΑ, επιλέγουμε να αποκαλύψουμε μια ακόμη αντικοινωνική δράση του ΓΕΕΘΑ.
ΓΕΕΘΑ που σε συνεργασία με την κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί την επέκταση της στρατιωτικοποίηση και τη διάδοση του Μιλιταρισμού, κινούμενο στο νέο πολεμοκάπηλο και αυταρχικό πλαίσιο που καθορίζει το ιδεολόγημα "της Εμπόλεμης Ειρήνης".
Αναφερόμαστε στην συγκρότηση της Ίλης του Βασιλικού Ιππικού που οργανώνει το ΓΕΕΘΑ, η οποία θα δίνει μιλιταριστικές παραστάσεις στις Εθνικές Επετείους, όπου οι αναβάτες θα εμφανίζονται φορώντας φουστανέλες, στολές των Βαλκανικών Πολέμων και του Β Παγκοσμίου Πολέμου.  
Η Ίλλη Ιππικού συγκροτείται με πρότυπο το τι ισχύει στον Γαλλικού Στρατό και συνεχίζει το μιλιταριστικό έργο του Βασιλικού Ιππικού που διαλύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 70'.   
Το κόστος είναι προκλητικό τόσο σε σχέση με τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, όσο και με την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι συνφάνταροι, καθώς τα μεγαλύτερα ζητήματα είναι η ελαχίστη ποσότητα άθλιου φαγητού και οι τραγικές ελλείψεις σε μέσα καθαρότητας και υγιεινής.

ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΙΠΠΙΚΟΥ
Το ΓΕΕΘΑ οργανώνει μια ολόκληρη μονάδα βυσμάτων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Αθήνα.
Πρόκειται για (100) τουλάχιστον Αξιωματικούς και στρατιώτες που θα υπηρετούν σε προνομιακές θέσεις, ενώ τα κενά επάνδρωσης των μονάδων της Παραμεθορίου είναι τεράστια και οι συνφάνταροι έχουν ξεχάσει τι θα πει Έξοδος.
Η ίλη Ιππικού αποτελείται από δέκα (10) άλογα για τα οποία απαιτείται ένας αριθμός τριών (3) αναβατών για το καθένα.
Άρα μιλάμε για 30 αναβάτες στρατιωτικούς.
Δύο (2) κτηνιάτρους.
Έναν (1) Νοσοκόμο.
Τουλάχιστον πέντε (5) Ιπποκόμους.
Έναν (1) πεταλωτή.
Έναν (1) τσαγκάρη.
Έναν ράφτη που θα ετοιμάζει τις παραδοσιακές στολές. 
Επίσης, θα υπάρχει στρατιωτικός γιατρός και νοσοκόμοι για το προσωπικό.
Τέλος, απαιτούνται οδηγοί για τη μεταφορά των αλόγων από τη μονάδα στο χώρο των παρελάσεων.

Δεν μπορούμε να μην θίξουμε το γεγονός της έλλειψης στρατιωτικών γιατρών από τις μονάδες της παραμεθορίου, όπου συχνά πραγματοποιούνται ακόμη και ασκήσεις χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα στελέχη του Υγειονομικού.

Θίγουμε ξανά το ζήτημα της ευνοιοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων, καθώς οι συνφάνταροι ξοδεύουν 5000-6000 ευρώ υπηρετώντας στην παραμεθόριο, διακόπτοντας σπουδές και εργασία, ενώ τα βύσματα της ΝΔ θα υπηρετούν στην Αθήνα για όλη τους τη θητεία, στις καλύτερες συνθήκες!
Το κόστος απογειώνουν οι εκατοντάδες στολές που απαιτούνται για τα Μιλιταριστικά Πανυγήρια, ενώ επίσης χρειάζονται κτίρια, στάβλοι κλπ.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί τη διάλυση της Ίλης Βασιλικού Ιππικού του ΑΓΕΕΘΑ Φλώρου.
Με τα λεφτά αυτά να βελτιωθεί η σίτιση των συναδέλφων και οι εγκαταστάσεις που μας έχουν τσουβαλιάσει.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

7 σχόλια:

  1. Το μονο που λειπη ειναι να πανε για Ασκηση και 1 αλογο για καθε αξιωματικο και να φωναζουν <<< ΑΕΡΑ >> οταν παμε για πυρ και κινηση μιας και εχουμε λασπες και οτι χρειαζεται..ενας αξιωματιος..ηθελα να πω αλογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολοι στα αλογα τα βυσματα θελουν να πανε εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαμος εαν γινει τωρα πριν της εκλογες που λενε τα βυσματα θα παρουν φωτια και τα καροτα το ιδιο ειμαι σιγουρος καθε αξιωματικος θα χτενιζει και του βαζει τα καροτα και το σανο να φαει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξερω αν το εχουν καταλαβει δεν ειναι 1821 με αλογα και σπαθια αλλα με συγχρονα μεσα και καλη αυτοπροστασια και οχι στυλ καμικαζι που πηρανε γιλεκα της πλακας και με βαζουν την μεγαλη πλακα ,λες και θα παω να αφοπλισω βομβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειμαι σιγουρος θα εχουν και υπηρεσια ενοπλοι αλλα θα ειναι απο αλλες μοναδες ,επειδη θα χτενιζουν τα αλογα και θα τα δινουν καροτα και μετα ξεκουραση .Να πανε οσοι εφυγαν απο τα νησια με την επιγονατιδα ...ξερουν αυτη που να τους βρουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολλές πολεμικές ταινίες βλέπουν στο ΓΕΣ δεν εξηγείται αυτό με τα άλογα ,το είχανε η γιαπωνεζι κάποτε μπορεί και ακόμα αλλά το σταμάτησαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΑΤΕ ΒΎΣΜΑΤΑ να δούμε τα καρότα σας . Οποίος θα πάει τα περισσότερα καρότα θα παίρνει και τιμητική για το χτένισμα και το καθαρισμό του αλόγου ..μαζί και τα κόπρανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή