Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Η Πολωνία δημιουργεί μια νέα μεραρχία στα σύνορα με τη Λευκορωσία με «στόχο» την δυτική Ουκρανία

Μία νέα μεραρχία με αμερικανικά τανκς Abrams δημιουργεί η Πολωνία κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, όπως ανακοίνωσε το πολωνικό υπουργείο Άμυνας.

Η μεραρχία αυτή θα εφοδιαστεί με τον πιο σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό και εκτός των αμερικανικών Αbrams θα διαθέτει και νοτιοκορεατικά K2 Black Panther.

Σύμφωνα με την πολωνική ιστοσελίδα «Niezalezny Dziennik Polityczny», το Κίεβο υπολογίζει στην είσοδο του πολωνικού στρατού στη δυτική Ουκρανία. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, Κύριλλο Μπουντάνοφ το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ελπίζει ότι τα πολωνικά στρατεύματα θα εισέλθουν στην δυτική Ουκρανία την Άνοιξη προκειμένου να «λάβουν θέσεις-κλειδιά στις ουκρανικές περιοχές στα δυτικά της χώρας».

Η ίδια ιστοσελίδα γράφει ακόμα πως «δεν είναι μυστικό ότι η πολωνική κυβέρνηση προετοιμάζεται ήδη να “παρέχει ολοκληρωμένη” βοήθεια στον Ουκρανό φίλο της» και ότι «η ενεργός φάση των ασκήσεων για τους στρατιώτες του Πολωνικού Στρατού θα ξεκινήσει τον Μάρτιο. Από τις 23 έως τις 27 Μαρτίου, όλοι καλούνται για ασκήσεις που θα διαρκέσουν 33 ημέρες, αρκετός χρόνος για την εκπαίδευση των μελλοντικών στρατιωτών σε βασικές δεξιότητες, όπως η χρήση όπλων».

Γράφει ακόμα ότι το όλο σχέδιο είναι η κατάληψη ουκρανικών εδαφών από το στρατό της Πολωνίας. Αναφέρει ότι «στα χαρτιά, το σχέδιο για την κατοχή της Ουκρανίας όχι μόνο φαίνεται ωραίο, αλλά είναι εύκολο να εφαρμοστεί: ο Πολωνικός Στρατός εισέβαλε στην Ουκρανία, κατέλαβε τη χώρα, διεξήγαγε δημοψήφισμα και η Βαρσοβία κέρδισε τη δυτική Ουκρανία. Στην πραγματικότητα, όμως, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει δραματικά και το “σχέδιο του Κατσίνσκι” να αποτύχει».
alt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου