Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Ισραήλ – Παλαιστίνιοι: Νέες δολοφονίες Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη

Νέα επιδρομή του ισραηλινού στρατού κατοχής πραγματοποιήθηκε στη Ναμπλούς και την Τζενίν της Δυτικης Όχθης, με αποτέλεσμα το θάνατο του τέταρτου Παλαιστίνιου σε 24 ώρες και του όγδοου από την αρχή της χρονιάς.

Ο πρώτος Παλαιστίνιος που έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Πέμπτης ήταν ο 41χρονος Σαμίρ Αούνι Χάμπι Ασλάν. Σκοτώθηκε από σφαίρα Ισραηλινού στρατιώτη στο στήθος όταν προσπάθησε να εμποδίσει τη σύλληψη του γιου του, στη διάρκεια επιχείρισης του στρατού στον καταυλισμό Καλαντίγια. Αμέσως μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 41χρονου κηρύχθηκε γενική απεργία σε όλο τον προσφυγικό καταυλισμό.

Μερικές ώρες αργότερα, στην Τζενίν της Δυτικής Οχθης, σκοτώθηκε ο 25χρονος Χαμπίμπ Χάμιλ όταν πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι από Ισραηλινό στρατιώτη.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη δολοφονία του 19χρονου Σάναντ Μοχάμαντ Σαμάσρα κοντά στον οικισμό Χαβάτ Γεχούντα, νότια της Χεβρώνας, με το πρόσχημα ότι επιτέθηκε με μαχαίρι σε 30χρονο έποικο.

Η νέα κυβέρνηση Νετανιάχου συνεχίζει την κλιμάκωση της βίας των δυνάμεων κατοχής σε βάρος του παλαιστινιακού λαού που είχε ξεκινήσει και η προηγούμενη των πρωθυπουργών Ναφτάλι Μπένετ και Γιαίρ Λαπίντ προκαλώντας τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών Παλαιστίνιων από πυρά του στρατού σε έναν χρόνο από το 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου