Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Μεγαλώνει η θλιβερή λίστα των θυμάτων σε Τουρκία και Συρία: Τους 20.665 έφτασαν οι νεκροί

Μεγαλώνει η θλιβερή λίστα των θυμάτων σε Τουρκία και Συρία: Τους 20.665 έφτασαν οι νεκροί

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε η Τουρκία οι νεκροί έχουν φτάσει τους 20.665 και 80.088 διασώθηκαν. Στην δε Συρία οι καταγεγραμμένοι νεκροί έφτασαν τους 3.553. Συνολικά ο επιβεβαιωμένος αριθμός ανέρχεται πλέον σε 24.208.

Ο απολογισμός των νεκρών στην Τουρκία από τον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας έφτασε τους 20.665, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD).

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, σχεδόν 93.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις πληγείσες περιοχές στη νότια Τουρκία, ενώ στις επιχειρήσεις διάσωσης και αρωγής συμμετέχουν περισσότεροι από 166.000 άνθρωποι.

Από τη Δευτέρα έχουν καταγραφεί 1.891 μετασεισμοί.

Σύμφωνα με τον Guardian oi ειδικοί δήλωσαν ότι ο απολογισμός αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται για αρκετό καιρό ακόμη, δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμόντουσαν στα διαμερίσματά τους όταν χτύπησε ο πρώτος σεισμός, και ολόκληρες συνοικίες σε ορισμένες πόλεις έχουν μετατραπεί σε ερείπια. Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι 24,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί στη Συρία και την Τουρκία.

Συνέχεια στα «μικρά θαύματα»

Εν μέσω οδύνης πάντως συνεχίζονται και τα διάφορα «μικρά θαύματα».

Μια γυναίκα βγήκε τραυματισμένη 122 ώρες μετά το σεισμό από τα συντρίμμια του κατεστραμμένου κτιρίου στο Ντιγιάρμπακιρ. Ένα παιδί διασώθηκε από τα ερείπια την 119η ώρα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στην περιοχή Akevler του Χατάι.
Νέες χώρες στέλνουν σωστικά συνεργεία

Η δε κινητοποίηση των χωρών για αποστολή ομάδων διασωστών συνεχίζεται. Την λίστα των αποστολών συμπληρώνουν η Κούβα και η Ινδονησία.

Οι αρχές της Κούβας ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή ότι θα στείλουν υγειονομικό προσωπικό στην Τουρκία και τη Συρία προκειμένου να βοηθήσουν τις δύο χώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας. Η Αβάνα επεσήμανε χθες το βράδυ ότι 32 γιατροί ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για την Τουρκία. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο Σύρος πρεσβευτής Γάσαν Ομπέιντ δήλωσε στα κουβανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι 27 Κουβανοί γιατροί θα πάνε στη Συρία.

Επίσης η Ιαπωνία θα στείλει προσωπικό και αεροσκάφη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας (SDF) στην Τουρκία, η οποία θα συμμετάσχει στη βοήθεια των πληγέντων από τον σεισμό. Παράλληλα Κολομβιανοί συμμετείχαν στην εκστρατεία βοήθειας για όσους έχουν ανάγκη κατά τη διάρκεια του σεισμού στο Καχραμανμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου