Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Τουρκία: Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε θέσεις Κούρδων στη Συρία μια μέρα μετά τον σεισμό

Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι έχουν θαφτεί κάτω από τα ερείπια μετά τους φονικούς σεισμούς της Δευτέρας, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε χθες, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θέσεις των Κούρδων στη βόρεια Συρία.

Ενώ ο απολογισμός των νεκρών ανεβαίνει ώρα με την ώρα σε Τουρκία και Συρία, οι τουρκικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις τους εναντίον των Κούρδων, χωρίς να υπολογίζουν ότι οι περιοχές αυτές επλήγησαν πριν λίγες ώρες από τον τρομερό σεισμό των 7,8 ρίχτερ.

Συγκεκριμένα, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση ενάντια της πόλης Τελ Ριφάτ, η οποία έχει γίνει «καταφύγιο» προσφύγων από την πόλη Αφρίν, στην οποία έχει εισβάλλει η Τουρκία και από την πόλη του Χαλεπίου, η οποία «ισοπεδώθηκε» από τους σεισμούς.

Στην επίθεση επλήγησαν δύο θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι μαχητές, αλλά και σπίτια αμάχων, τα οποία είχαν «γλιτώσει» από τους σεισμούς

Με ανάρτησή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις αυτές ήταν «αντίποινα», καθώς, όπως αναφέρει, Κούρδοι αντάρτες εξαπέλυσαν νωρίτερα επίθεση εναντίον της τουρκικής μεθοριακής πόλης Κιλίτς, από την περιοχή της Τελ Ριφάτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου