Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Αστυνομία και μπράβοι εναντίον διαδηλωτών στη διαμαρτυρία για τις απολύσεις της Green Properties

▸Δυναμική διαμαρτυρία με συμμετοχή περίπου 200 εργαζομένων και αλληλέγγυων πραγματοποιείται από νωρίς το πρωί της Τρίτης 31/1 στην έδρα της εταιρείας Green Properties στην Καλλιθέα. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν το αντεργατικό πογκρόμ τουλάχιστον 11 απολύσεων μισθωτών μηχανικών, αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, που συλλογικά διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται από τους συγκεντρωμένους, η εταιρεία, που φτιάχνει «πράσινες», πολυτελείς κατοικίες, φρόντισε εκτός από το να καλέσει την αστυνομία, να παρατάξει και ομάδα μπράβων στην είσοδο του κτιρίου!

Όπως σημειώνει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών η Green Properties δίνει σεμινάρια αντεργατικής πολιτικής στα γραφεία και τα εργοτάξιά της! Οι τελευταίες ομαδικές απολύσεις δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία», αποτελούν κλιμάκωση της επίθεσης της εργοδοσίας που μαίνεται εδώ και ένα χρόνο, καθώς οι εργαζόμενες /-οι που απολύθηκαν απεργούν και διεκδικούν όχι ατομικά, αλλά συλλογικά, απευθυνόμενοι για στήριξη στο Σωματείο τους. Είχαν προηγηθεί αρκετές απολύσεις ή εξωθήσεις σε παραίτηση εργαζομένων καθώς και απόλυση μέλους του ΣΜΤ λόγω συμμετοχής της στην 24ωρη γενική απεργία του περασμένου Απρίλη, προς τρομοκράτηση των υπόλοιπων εργαζόμενων που είχαν απεργήσει. Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών διεκδικεί να γυρίσουν όλοι στη δουλειά με ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους!

 ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου