Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Κάλεσμα αγώνα του Δικτύου Σπάρτακος στους Νεοσύλλεκτους συναδέλφους της ΕΣΣΟ Μαρτίου 2023


 Κάλεσμα αγώνα του Δικτύου Σπάρτακος στους Νεοσύλλεκτους συναδέλφους της ΕΣΣΟ Μαρτίου 2023
Συνάδελφοι, ήρθε η ώρα της Κατάταξης στην σκιά του πιο συγκλονιστικού Εγκλήματος εναντίον των εργαζόμενων και της νεολαίας στα Τέμπη. Όλοι συνειδητοποιούν ότι "ζούμε από Τύχη".
Οι δεκάδες νεκροί εργαζόμενοι και φοιτητές που χάθηκαν στο βωμό των κερδών των επιχειρηματιών τους οποίους σιγοντάρουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιά, ήρθαν να προστεθούν στους εργάτες που χάνονται καθημερινά στο βωμό της κερδοφορίας των αφεντικών, τους χιλιάδες νεκρούς του Κορονοιού γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ διαλύει το Δημόσιο σύστημα Υγείας και φτιάχνει πελατεία στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία.
Την ίδια στιγμή αγοράζονται πολεμικοί εξοπλισμοί δεκάδων δις ευρώ για την Ασφάλεια του αστικού κόσμου από τις ασύμμετρες απειλές, τους κοινωνικούς αγώνες, τους πρόσφυγες και τις μειονότητες δηλαδή, για το ΝΑΤΟ και την ικανοποίηση των στρατηγικών κερδοφόρων σχεδιασμών των πλουσίων σε Βαλκάνια, Μεσόγειο, Μ.Ανατολή και Αφρική.
Τα κέρδη τους τσαλαπατούν τις ζωές μας, εμείς είμαστε οι Αναλώσιμοι και η καύσιμη ύλη.... 
Την ίδια ώρα βιώνουμε (και θα βιώνουμε) τις πλέον δύσκολες συνθήκες ζωής. Η τρομακτική ακρίβεια στα πάντα, αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία-των κυρώσεων της Δύσης και της κερδοσκοπίας των επιχειρηματιών έχει τσακίσει τις οικογένειες και όλο τον κόσμο της εργασίας, είναι πλέον σαφές ότι όσο και να δουλεύεις θα δουλεύεις για να επιβιώσεις. 

Σε αυτό το τρομακτικό πλαίσιο οι νέοι άνω των 18 καλούνται υποχρεωτικά να υπηρετήσουν στον Ελληνικό Στρατό. Σε έναν στρατό της κτηνώδους εργασιακής και οικονομικής εκμετάλλευσης. Έναν στρατό που εμπλέκεται στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στο πλευρό των ΗΠΑ για να εφαρμόσει την επιθετική κυβερνητική πολιτική, με συνεχείς συνεκπαιδεύσεις και αναβαθμισμένο ρόλο στο ΝΑΤΟ.  Έναν στρατό που κυνηγά πρόσφυγες -μετανάστες, συμμετέχει σε άθλιες απάνθρωπες επαναπροωθήσεις. Έναν στρατό που υπερασπίζει τις στρατηγικές βλέψεις του ελληνικού κεφαλαίου στο πλαίσιο του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού.

Φροντίζουν διαρκώς να μας θυμίζουν πως όπως έξω στην κανονική ζωή είμαστε αναλώσιμοι, έτσι και μέσα στο στρατό ισχύει το ίδιο. Αναλώσιμους μας είχαν τον Ιούλιο του 2020 για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα που αρπάζουν εταιρείες ενέργειας (και που σήμερα κερδοφορούν απίστευτα ενώ εμείς δεν έχουμε να πληρώσουμε το ρεύμα). Αναλώσιμους στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό και στη μοιρασιά Αιγαίου και Μεσογείου, με βέβαιη την  οικολογική  καταστροφή εξαιτίας της εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων. 

Μητσοτάκης και Ερντογάν ήταν και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν Έλληνα και Τούρκο φαντάρο για να υπερασπιστούν λέει τα “κυριαρχικά τους δικαιώματα” τα οποία ο καθένας ερμηνεύει όπως τον βολεύει, καθώς η συνεχώς κλιμακούμενη ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών σχετίζεται και με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Εξαιτίας της αναβάθμισης του Αιγαίου ως εναέριος/θαλάσσιος διάδρομος και λόγω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης που παίζει κεντρικό ρόλο στη μεταφορά στρατευμάτων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, αλλά και στο αμερικανικό LNG φυσικό αέριο που αντικαθιστά το ρωσικό, αρπάζοντας οι ΗΠΑ τις ευρωπαϊκές ενεργειακές αγορές. Τα κοιτάσματα της Μεσογείου και οι όποιοι αγωγοί αποκτούν άλλη σημασία λόγω της ενεργειακής πενίας της Ευρώπης και της επιτακτικής της ανάγκης να αντικατασταθεί η ρωσική προμήθεια φυσικού αερίου και πετρελαίου.

«Μην ψαρώνετε αγωνιστείτε μαζί με το Δίκτυο Σπάρτακος!»

Για να εξασφαλίσουν λοιπόν τα συμφέροντα τους θέλουν να αγοράσουν όπλα αξίας 65 δις ευρώ, να προσλάβουν δεκάδες χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες για να τους στείλουν σε Μάλι και Σ.Αραβία. Όλο το καλοκαίρι οι συνφάνταροι σε δεκάδες επιστολές καταγγέλλουν ότι παρά την αύξηση της θητείας τα κενά επάνδρωσης στις μονάδες είναι τεράστια, με αποτέλεσμα να λιώνουν στην σκοπιά, την ίδια ώρα που άλλοι συνάδελφοι τους σέρβιραν στις Λέσχες Αξιωματικών και στα ΚΑΑΥ τους Αξιωματικούς που κάναν τις Δωρεάν διακοπές τους.

Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία γίνεται πιο πολεμική. Μας λένε ότι ο πόλεμος είναι το μέσο για να αναβαθμίσουν τον στρατηγικό ρόλο του ελληνικού αστικού κράτους: μετατρέπουν λοιπόν την Ελλάδα σε ένα τεράστιο πολεμικό ορμητήριο, εντάσσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις στους ανταγωνισμούς ΗΠΑ/ΝΑΤΟ -Ρωσίας, Κίνας, συμμαχούν με όλους τους ΦΟΝΙΑΔΕΣ [ΗΠΑ-Ισραήλ, την Σαουδική Αραβία που ενισχύει το ISIS και βομβαρδίζει την Υεμένη, τα ΗΑΕ, τη Γαλλία του ιμπεριαλιστή Μακρόν που επιβάλλει αυταρχικούς νόμους στον λαό του]. 

Ένας Ελληνικός Στρατός ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ των λαών και διώκτης των προσφύγων που στέλνουν στην Ευρώπη οι βάρβαροι πόλεμοι και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ-ΣΥΝΕΝΟΥΝ-ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ! 

Δείτε τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που πλέουν σε όλη τη Μεσόγειο για να ελέγξουν θαλάσσιους εμπορικούς-ενεργειακούς δρόμους, στα χωρικά ύδατα της Λιβύης και του Λιβάνου, στην Αραβική και Μαύρη θάλασσα, στον Περσικό Κόλπο, έως τον Ινδικό Ωκεανό. 

Αυξάνουν τους ναύτες στα πολεμικά πλοία που πλέουν εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων. Στέλνουν υποχρεωτικά τους φαντάρους στην ΕΛΔΥΚ Κύπρου ( δεν υπάρχει κανένας νόμος και καμιά διαταγή που μπορεί να σας υποχρεώσει να υπηρετήσετε εκτός ελληνικών συνόρων παρά τη θέληση σας). Η επάνδρωση των μονάδων της Παραμεθορίου γίνεται Πολεμική (φτάνει το 80-90%) και μας καλούν να συμμετέχουμε ενεργά είτε στις πολεμικές προετοιμασίες είτε στο κυνήγι των προσφύγων: 

εμάς διατάζουν να εντοπίζουμε τις βάρκες με τους πρόσφυγες για να τους καρφώσουμε στο Λιμενικό που θα τους επαναπροωθήσει ΠΑΡΑΝΟΜΑ!

Αναβαθμίζεται συνεχώς ο κατασταλτικός ρόλος του Στρατού: Πρόσφυγες-Μετανάστες, μειονότητες, κοινωνικά κινήματα θεωρούνται από το αστικό κράτος και την κυβέρνηση της ΝΔ «Ασύμμετρες Απειλές», «Υβριδικός πόλεμος» (ατάκες που ακούμε συνέχεια από τα ΜΜΕ) και αντιμετωπίζονται ως εσωτερικό εχθρός κάτι που γίνεται πλέον σε όλη την Ευρώπη αφού οι κυβερνήσεις φοβούνται τις αντιδράσεις του λαού όταν οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία θα φτάσουν το peak τους. Ετοιμάζουν τους Στρατούς τους για να καταστείλουν τις κοινωνικές εξεγέρσεις που θα προκαλέσει η πείνα, η ανέχεια και η έλλειψη θέρμανσης!

Διαφημίζουν τον “κοινωνικό ρόλο του Στρατού”: λόγω των μνημονίων και της αστικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής του “Λιγότερου Κράτους” και των ιδιωτικοποιήσεων το κράτος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της κοινωνίας. Αντί να κάνουν προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών-εκπαιδευτικών, στην Πυροσβεστική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν τους φαντάρους να “τρέχουν” στις πυρκαγιές, τους σεισμούς, τις πλημμύρες, να επανδρώνουν τα Ιατρεία στα νησιά καλύπτοντας τις ανάγκες της Τουριστικής Βιομηχανίας, να καθαρίζουν τις ακτές για να κονομάνε οι μαγαζάτορες!

Η ένταση της εργασιακής μας εκμετάλλευσης πραγματοποιείται πρώτα όμως μέσα στον στρατό: μας έχουν υπηρέτες των στρατιωτικών σε Λέσχες και Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, στα Πρατήρια. Εμείς συντηρούμε τις εγκαταστάσεις και τα οχήματα, σε μας βασίζεται η λειτουργία των γραφείων! Την ίδια ώρα που μας λένε ότι δεν έχουν λεφτά να μας προσφέρουν αυτά που είναι Υποχρεωμένοι: πρόβλημα με τα ρούχα, με το φαγητό και το νερό, τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας, με τον Κορονοιό.  

Η οικονομική εκμετάλλευση στον στρατό απογειώνεται,στα 5000-6000 ευρώ φτάνει το κόστος της θητείας. Ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά τα λεφτά και γιατί; Οι λαϊκές οικογένειες που βασανίζονται από τη μείωση του μισθού, την ανεργία και τη φτώχεια;

ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Νεοσύλλεκτοι, το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είστε εσείς, οι Αγωνιζόμενοι φαντάροι.

Όποτε οι συνάδελφοι πάλεψαν για τα δικαιώματα τους, πάντα υπήρξαν βελτιώσεις. Βγαίνοντας στην Αναφορά Παραπονούμενοι, στέλνοντας Επιστολές με τις καταγγελίες τους στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. 

Μόνο έτσι κινητοποιείται η Ιεραρχία για να παρέμβει βελτιωτικά. Γιατί υπολογίζουν τη Δημοσιότητα και την κατακραυγή. Συνάδελφοι, σας καλούμε να συμβάλετε και εσείς στην συγκρότηση ενός μαζικού και Μαχητικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό, τις ΗΠΑ, τις βάσεις και το ΝΑΤΟ.

Έλληνες και Τούρκοι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε, δεν πρέπει να Σκοτώσουν και να Σκοτωθούν για τα συμφέροντα των πλουσίων και των ιμπεριαλιστών.

Η νεολαία και ο κόσμος της εργασίας δεν έχουν κανένα "εθνικό συμφέρον", δεν έχουμε τίποτε κοινό με τον Μητσοτάκη και τον Ερντογάν, τις κυβερνήσεις των παρακολουθήσεων και των χαφιέδων της ΕΥΠ, του κρατικού αυταρχισμού και των ΜΑΤ, αυτούς που λαδώνουν τα καθεστωτικά κανάλια των εφοπλιστών για να λένε ψέματα. Μαζί οι δυο λαοί πρέπει να αγωνιστούμε.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου