Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

542 ΜΚ/ΤΕ Ρόδος: Στρατιωτικοί φέρονται στον φαντάρο "λες και είσαι σκουπίδι"

Σε νέα τους καταγγελία οι συνφάνταροι από το 542 ΜΚ/ΤΕ στην Ρόδος αποκαλύπτουν ότι τα περισσότερα στελέχη έχουν άθλια συμπεριφορά.
Μας αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι:
"σου συμπεριφέρονται λες και είσαι σκουπίδι"
Το φαγητό είναι μέτριο προς κακό.
Κάποιοι "κύριοι" Αξιωματικοί μόνο κύριοι δεν είναι.
Σκεφτόμαστε να στην πολιτική τους ζωή και χωρίς να φορούσαν στολή θα τολμούσαν ποτέ να φερθούν έτσι;

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Πότε επιτέλους το ΓΕΣ και η ΑΣΔΕΝ, ο Στρατηγός και ο Ταξίαρχος θα πάρουν μέτρα;
Να θυμίσουμε ότι το 2021, μεθυσμένος στρατιωτικός είχε επιτεθεί στο περίπολο των φαντάρων και τραυμάτισε συνάδελφο!
Στο 542 ΜΚ/ΤΕ το περιστατικό βίας που καταγγέλλεται με τον Επιλοχία ΕΠΟΠ
Την ώρα που η χώρα συνταράσσεται από το κύμα αποκαλύψεων κακοποιητικών συμπεριφορών σε επαγγελματικούς χώρους, τα καψόνια φαίνεται ότι καλά κρατούν στα ελληνικά στρατόπεδα αποδεικνύοντας ότι μόνο παρελθόν δεν αποτελούν αυτές οι πρακτικές για το στρατό. Τις τελευταίες ημέρες η Ρόδος συγκλονίζεται από την καταγγελία ότι επιλοχίας ΕΠΟΠ σε κατάσταση μέθης έκανε καψόνια στους φαντάρους μέσα στη νύχτα ενώ φέρεται να χτύπησε στρατιώτη ο οποίος κατέληξε με διάσειση στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό κινητοποίησε αμέσως τη Στρατιωτική Μεραρχία Ρόδου, ενώ για το θέμα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την 95η ΑΔΤΕ (Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής) σε βάρος του στρατιωτικού, ο οποίος, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», φέρεται να απαίτησε αδικαιολόγητα από τους στρατιώτες να κάνουν κάμψεις και όταν ένας εξ αυτών επιχείρησε εξουθενωμένος να σηκωθεί τον χτύπησε τόσο δυνατά στο κράνος, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ελαφρά διάσειση. Το περιστατικό, όπως καταγγέλλεται, έγινε στο 542 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής, στην Παστίδα.

Σύμφωνα με την καταγγελία «ο Αξιωματικός πύλης και ΕΠΟΠ Επιλοχίας σε κατάσταση μέθης εν ώρα υπηρεσίας μέσα στο βράδυ “έβαλε” την αλλαγή υπηρεσιών να κάνει κάμψεις σαν καψόνι και να χτυπήσει στο κράνος έναν στρατιώτη που τόλμησε να σηκωθεί, μη μπορώντας να κάνει περαιτέρω κάμψεις με αποτέλεσμα ο συνάδελφος να σταλεί την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο με ελαφριά διάσειση. Σαν να μην έφτανε αυτό, ενώ ήταν μεθυσμένος μπήκε στους οπλοβαστούς και χτυπούσε το όπλο του με δύναμη στα σίδερα, φωνάζοντας και βρίζοντας τον θαλαμοφύλακα. Το ζήτημα έχει φτάσει σε ανώτερο βαθμό, όπου και περιμένουμε να δούμε τις ποινές που θα επιβληθούν. Το περιστατικό είναι τρανή απόδειξη ότι με τα καψόνια δεν έχουμε ξεμπερδέψει στον ελληνικό στρατό του 2021. Η ανοχή και η κάλυψη τέτοιων ατόμων με καταχρηστικές συμπεριφορές μέσα στα στρατόπεδα είναι επικίνδυνη για όσους καλούμαστε να υπηρετήσουμε.

Τέτοια φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας και αυθαιρεσίας πρέπει με τη δική μας άμεση αντίδραση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας να τα αποτρέπουμε μέχρι να εξαλειφθούν».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time

Με κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να παλέψουμε ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και ρατσισμό, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου