Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Ακόμα τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες


Από κηδείες Παλαιστινίων μέσα στην εβδομάδα / AP Photo/Nasser Nasser
Ακόμα τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες
efsyn.gr
Τρεις ένοπλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το πρωί από Ισραηλινούς στρατιώτες σε ανταλλαγή πυρών, κοντά στην Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, και συγκεκριμένα σε περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ισραηλινής ασφάλειας, όπου βρίσκεται το φράγμα της Σούρα-Τζιτ.

Κάτοικοι δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσαν πυροβολισμούς περίπου στις 3:30. Σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, στο νεκροτομείο της Ναμπλούς δεν έχουν μεταφερθεί νεκροί, κάτι το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι τα πτώματά τους βρίσκονται στην κατοχή του ισραηλινού στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι οι Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ σε θέση του στρατού κοντά στην διασταύρωση του Τζιτ, με αποτέλεσμα οι άνδρες του να απαντήσουν και οι τρεις ένοπλοι να εξουδετερωθούν, ενώ ένας τέταρτος παραδόθηκε και κρατείται για ανάκριση. Ερωτηθείσες από το AFP, πηγές της παλαιστινιακής ασφάλειας δήλωσαν ότι δεν διαθέτουν προς το παρόν πληροφορίες για το περιστατικό.

Οι σημερινές εξελίξεις έρχονται μετά από δύο επιχειρήσεις του Ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη κατά τις οποίες έπεσαν νεκροί τουλάχιστον εννέα Παλαιστίνιοι, οι οκτώ εκ των οποίων ήταν μέλη ένοπλων οργανώσεων.

Από την αρχή της χρονιάς, η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε 81 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων άμαχοι ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι, σε 12 Ισραηλινούς πολίτες, μεταξύ των οποίων τρεις ανήλικοι, σε έναν Ισραηλινό αστυνομικό, όπως και σε μια Ουκρανή, σύμφωνα με απολογισμό του AFP που στηρίζεται σε επίσημες ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου