Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Αλεξανδρούπολη: Γιγαντιαίο αμερικανικό πλοίο με στρατιωτικά εφόδια στο λιμάνι

Το αμερικανικό οχηματαγωγό «LIBERTY PRIDE» κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μεταφέροντας στρατιωτικό εξοπλισμό με προορισμό τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που είναι αναπτυγμένες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το γιγαντιαίο ( μήκος 199.9 μ. πλάτος 32.26 μ. και βύθισμα 8,5 μ), πλοίο ελλιμενίστηκε το πρωί του Σαββάτου και άρχισε να ξεφορτώνει στρατιωτικά εφόδια τα οποία δια των συνδυασμένων μεταφορών θα συνεχίσουν προς την Βουλγαρία και την Ρουμανία όπου στο επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν με φόντο τις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία δυο μεγάλες ασκήσεις του ΝΑΤΟ, δυο μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις, η Atlantic Resolve 23” και η Defender Europe 23”.

Το «LIBERTY PRIDE» έφτασε στην Αλεξανδρούπολη από το λιμάνι του Τσάρλεστον των ΗΠΑ και θα αποπλεύσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αφού φορτώσει άλλα εφόδια και εξοπλισμό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Το αμερικανικό οχηματαγωγό αποτελεί προπομπό αλυσίδας εφοδιοπομπών για λογαριασμό των συμμαχικών δυνάμεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει έως και τα τέλη Αυγούστου.

Όπως και σε άλλες διελεύσεις στρατιωτικών αποστολών, τα φορτία θα συνεχίσουν από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τρένα και φορτηγά αυτοκίνητα. Την ίδια διαδρομή, ακολουθούν αντιστρόφως, και τα φορτία που επιστρέφουν από τα πεδία των ασκήσεων.

Για τον συντονισμό και την επίβλεψη των διελεύσεων σε συνεργασία με τις αρχές του λιμανιού και του ελληνικού στρατού, στην Αλεξανδρούπολη έχουν εγκατασταθεί ήδη διακόσιοι και πλέον Αμερικανοί στρατιωτικοί.

Είναι μια ακόμη απόδειξη της συμμετοχής-εμπλοκής του ελληνικού κράτους στον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ.
Πρόσφατα το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποκάλυπτε:
Σύμφωνα με ανταποκρίσεις συνφάνταρων και χαμηλόβαθμων στελεχών, το τελευταίο διάστημα γίνονται αντιληπτές νταλίκες από Βουλγαρία και Ρουμανία που μεταφέρουν υλικά και σκηνές για ΗΠΑ στο στρατόπεδο Γιαννούλη Αλεξανδρούπολη.
Μάλιστα, φημολογείται ότι το στρατόπεδο Γιαννούλη που φιλοξενεί τους Αμερικανούς Μισθοφόρους Φονιάδες θα πάρουν 100% τη μονάδα που θα μετατραπεί σε βάση τους.
Η Αλεξανδρούπολη και κατ' επέκταση ο νομός Έβρου αποκτούν τεράστια σημασία για τις ΗΠΑ, καθώς αποτελούν ένα σημαντικό ενεργειακό πέρασμα, σημείο μετακίνησης στρατευμάτων και μέσων τόσο των ΗΠΑ, όσο και του ΝΑΤΟ.
Μια τεράστια βάση εξόρμησης στήνεται λοιπόν για να εξυπηρετηθούν οι αμερικανικοί επιθετικοί σχεδιασμοί σε Βαλκάνια, Μαύρη Θάλασσα και Ανατολική Ευρώπη.
Μάλιστα, το κλείσιμο των Στενών στην διέλευση πολεμικών πλοίων από το Τουρκικό κράτος λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο το ρόλο του Έβρου.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ ταυτίζεται με τους πλέον επιθετικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ, συμμετέχει με ολοένα πιο ενεργό ρόλο, προκειμένου να ικανοποιήσει τους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου.
Τα κέρδη των επιχειρηματιών βαφτίζονται "εθνικά συμφέροντα", απαιτώντας την ένταξη του λαού μας στην "εθνική ενότητα", επιβάλλοντας την εθνική συστράτευση!
Σχέδια πολέμου που κρύβουν τεράστιους κινδύνους για τον λαό μας.
Εδώ κρύβεται η αιτία των κολοσσιαίων πολεμικών εξοπλισμών και των προσλήψεων δεκάδων χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ-ΟΒΑ.
Ο λαός μας πρέπει να Αντισταθεί σε όλα αυτά και να Μπλοκάρει τη Μηχανή του Πολέμου.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου