ΕΛΣΤΑΤ: Σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού 1 στους 4 Έλληνες
Ανησυχητικά στοιχεία προκύπτουν από την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών που διενήργησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή τος 2022, με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το 2021. Ο πληθυσμός που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται στο 26,3% του πληθυσμού της χώρας (2.722.000 άτομα).
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Facebook
Twitter
LinkedIn
Σε κίνδυνο φτώχειας βρίσκονται 1 στα 4 νοικοκυριά στην Ελλάδα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες αδυνατούν να πληρώνουν έγκαιρα λογαριασμούς ή να διατρέφονται σωστά.
Με βάση τα κριτήρια που ίσχυαν έως το 2020, η κατάσταση είναι χειρότερη: Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται το 29,1% του πληθυσμού (3.006.300 άτομα).
Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού είναι υψηλότερος στην περίπτωση των παιδιών ηλικίας 17 ετών και κάτω (28,1%).
Το ποσοστό πληθυσμού ηλικίας 18-64 ετών που διαβιεί σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας υπολογίζεται σε 10,9% επί του συνόλου του πληθυσμού αυτής της ομάδας ηλικιών.
Ο αριθμος ειναι μεγαλυτερος πλεον απο 1 προς 4 θα ελεγα 2 στους 4 και τα ποσοστα με αυτους που πληρωνουν το κανουν αλλα μετα δεν εχουν λεφτα να βαλουν το μηνα ,ειδικα εαν εισαι μονος και δεν εχεις καμια βοηθεια ειναι πολυ ποιο δυσκολο να βγαλεις το μηνα απο καποιον που δεν ειναι κοινωνικα αποκλεισμενος.Δυστηχως στην χωρα μας δεν το καταλαβαινει κανενας και εχουν χαζεψει απο τα τικ τοκ και την ψευτο τηλεοράσεις με τα σημερα δεδομενα ελευθερος και παντρεμενος εχουν τα ιδια εξοδα αν εχουν το ιδιο μισθο ,ο ενας πληρωνει εξτρα για να κανει την δουλεια του και ο αλλος δεν το κανει αλλα αγοραζει οτι μπορει να βρει φτηνα για το παιδι του,επειδη ο χωρις εργασια δεν αγοραζει υλικα στον υπαλληλο αλλα περιμενει να τα αγορασει για να εχει την δουλεια του.
ΑπάντησηΔιαγραφή