Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Υστερία σε Έβρο και κανάλια εναντίον των προσφύγων-μεταναστών!

Με κινητοποίηση ολόκληρου του προπαγανδιστικού μηχανισμού όπου κυρίαρχο ρόλο παίζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ξεδιπλώνεται για μια ακόμη φορά η αντιπροσφυγική κυβερνητική και κρατική πολιτική εναντίον προσφύγων-μεταναστών που επιχειρούν μέσω της πιο ασφαλής χερσαίας διαδρομής του Έβρου, το δραματικό ταξίδι προς την Ευρώπη αναζητώντας μια καλύτερη ζωή χωρίς πολέμους, πείνα, καταπίεση και στυγνά δικτατορικά καθεστώτα στρατιωτικών.  
Τα καθεστωτικά ΜΜΕ στήνουν ένα σκηνικό τρόμου για να περιγράψουν το πως το ελληνικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας επιχειρεί να εμποδίσει τους πρόσφυγες από το να διαβούν τα σύνορα του και να τους απομακρύνει από την επικράτεια του.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις 18:30 η επιχείρηση των κρατικών αρχών στον Έβρο, για την περισυλλογή μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή Μαρασιά, σε μια βραχονησίδα για τέσσερις μέρες.
Στο σημείο βρίσκονται άντρες της ΕΜΑΚ με βάρκα, για να παραλάβουν τους μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολλά παιδιά.
Πέρα από την ΕΜΑΚ, έχουν κινητοποιηθεί συνοριοφύλακες, δυνάμεις της Frontex καθώς έχει σπεύσει στο σημείο και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα.

ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΡΗΤΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Οι δηλώσεις του τοπικού άρχοντα της Αυτοδιοίκησης είναι ενδεικτική της κοινωνίας που διαμορφώνει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, του πως μας θέλει να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός.
Η Απανθρωπιά σε όλο της το μεγαλείο.... 

«Υπάρχει αρκετός κόσμος, 50 – 60 άτομα και αυτό που παρατηρώ κι εγώ, με το πλησιάσουμε κοντά για να δούμε τι συμβαίνει, τι φωνές ακούγονται, σηκώνουν τα παιδάκια τα μικρά στην αγκαλιά τους και μας χαιρετάνε. 
Τι θέλουν να δείξουν; 
Να τους βοηθήσουμε, να τους λυπηθούμε» λέει χαρακτηριστικά στην κάμερα της ΕΡΤ ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μαρασίων, κ. Γιώργος Καραπατζάκης. «Αυτή η στιγμή θεωρώ ότι (…) δεν είναι εγκλωβισμένοι στο νησάκι. Γιατί εγκλωβισμένος, θα λέγαμε ότι είναι κάποιος αβοήθητος, σε ένα μέρος που δε μπορεί να κάνει τίποτα»

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΦΡΟΥΡΙΟ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Την Προσφυγιά προκαλεί ο πόλεμος, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι επεμβάσεις, η οικονομική εκμετάλλευση και η καταπίεση των λαών.  
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες-μετανάστες.
Άσυλο, ασφαλή διάβαση των συνόρων, σεβασμό όλων των δικαιωμάτων τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου