Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο στέλνοντας εχθρικό μήνυμα στους πρόσφυγες και τείνοντας το χέρι στην Ακροδεξιά


Η δεξιά στροφή του ηττημένου στις εθνικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ δεν σηματοδοτείται μόνο από την επιλογή του Νίκου Μαραντζίδη ως υπεύθυνου σχεδιασμού της προεκλογικής εκστρατείας του Αλέξη Τσίπρα....
Η δεξιά στροφή του καθεστωτικού αυτού κόμματος εξουσίας σηματοδοτείται από την πολιτική του ατχέντα και από την περιοδεία στον Έβρο του Ευ. Αποστολάκη,  Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ και βουλευτή Επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η περιοδεία στον Έβρο εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, για επισκέψεις στον Έβρο και στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σκοπός της περιοδείας είναι η επαφή με τους πολίτες και τους φορείς των περιοχών αυτών και η προβολή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τα ζητήματα ασφάλειας και ανάπτυξης.

Η περιοδεία αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, του αστικού κόμματος εξουσίας που άρχισε τις Επαναπροωθήσεις, στέλνει πολλά μηνύματα.
Καταρχήν, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αποφασισμένος να μην αφήσει τα ζητήματα ασφάλειας και της αντιπροσφυγικής πολιτικής να αποτελέσουν μονοπώλιο του  Κυριακού Μητσοτάκη και της ΝΔ. 
Θυμόμαστε όλοι σε τι κεντρικό επίπεδο είχε αναγάγει η κυβέρνηση της ΝΔ το ζήτημα της Μετανάστευσης και την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Τείχος του Αίσχους στον Έβρο προεκλογικά, απευθυνόμενος στο ακροδεξιό ακροατήριο. 
Η επίσκεψη αυτή στέλνει μήνυμα στους στρατιωτικούς και αστυνομικούς μηχανισμούς που διαχειρίζονται το προσφυγικό ζήτημα με ιδιαίτερη βαναυσότητα και μάλιστα συμπίπτει χρονικά με τις συλλήψεις πέντε (5) Συνοριοφυλάκων που εμπλέκονταν σε ελληνο-τουρκικό κύκλωμα Δουλεμπόρων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου ως κυβέρνηση έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αντιδραστική αναδιάρθρωση του αστικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας και στην ενίσχυση του πλέγματος πολεμικών συμμαχιών με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, ενώ παράλληλα επιχείρησε πρώτος τη θωράκιση των ελληνικών συνόρων από τους "εισβολείς" πρόσφυγες-μετανάστες, επιδιώκοντας την στρατηγική αναβάθμιση του ελληνικού αστικού κράτος ως υπερασπιστή της Ευρώπης Φρούριο.
Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τα ακροδεξιά αντανακλαστικά και επιχειρεί να εισπράξει εκλογικά, φέρνοντας στο προσκήνιο ζητήματα της Ακροδεξιάς πολιτικής ατζέντας.
Αλήθεια, στον Έβρο ποιου η ασφάλεια κινδυνεύει;
Οι ακροδεξιοί Εθνοφύλακες, η πλειοψηφία των Μισθοφόρων Στρατιωτών ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ, οι Συνοριοφύλακες που οι δημοσιευμένες καταγγελίες τους θέλουν να βιαιοπραγούν, να ληστεύουν, να Επαναπροωθούν πρόσφυγες-μετανάστες, αφού προηγουμένως τους έχουν αφαιρέσει έγγραφα, παπούτσια, κάλτσες, παντελόνια, κινητά τηλέφωνα για να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με κανέναν, Κατάγονται από τον Έβρο....
Άρα οι κάτοικοι της περιοχής κινδυνεύουν από τους πρόσφυγες-μετανάστες, ή οι τελευταίοι πέφτουν θύματα της οργανωμένης βίας από  το αστικό κράτος, έχοντας ως πρωταγωνιστές κατοίκους της περιοχής που στρατεύτηκαν στους μηχανισμούς του κράτους Άμυνας/Ασφάλειας;  

Εμείς το λέμε ξακάθαρα: 
ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Την Προσφυγιά προκαλεί ο πόλεμος, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι επεμβάσεις, η οικονομική εκμετάλλευση και η καταπίεση των λαών.  
Καλούμε τους συναδέλφους και τα χαμηλόβαθμα στελέχη να δηλώσουν Άρνηση συμμετοχής σε αυτούς τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Κανένας στρατιώτης και πολεμικό μέσο εκτός συνόρων.
Να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις του θανάτου.
Να ακυρωθούν οι πολεμικές συμφωνίες μεταξύ Ελληνικού κράτους και ΗΠΑ-Γαλλίας. 
Να Διαλυθεί το ΝΑΤΟ.
Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες-μετανάστες.
Άσυλο, ασφαλή διάβαση των συνόρων, σεβασμό όλων των δικαιωμάτων τους.
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου