Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια - Αποχώρηση των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Κόσοβο

Αν τη δεκαετία του 90' οι βλέψεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ο εθνικισμός των τοπικών αστικών τάξεων αιματοκύλησαν τους λαούς των Βαλκανίων, άλλαξαν τα σύνορα, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό του προτεκτοράτου του Κοσόβου και της Βοσνίας, σήμερα οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι επιδιώξεις των αστικών τάξεων φέρνουν ξανά την ένταση. 
Το νήμα του πολέμου, της καταστροφής και της προσφυγιάς ξεκινά από την Ουκρανία και τον Καύκασο, διατρέχει τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Ιδιαίτερα στα Βαλκάνια οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστικές μιλούν για ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε., οι ΗΠΑ επιδιώκουν τον καθολικό πολιτικό-οικονομικό-στρατιωτικό έλεγχο μέσω του ΝΑΤΟ, ενώ απέναντι τους βρίσκεται η Κίνα και η Ρωσία. 
Τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα εντείνουν τους ανταγωνισμούς, τσαλακώνουν τις  “εγγυήσεις ασφαλείας” ενώ οι αστικές τάξεις της περιοχής βρίσκονται να παζαρεύουν και να εργαλειοποιούν τις μειονότητες για να εξυπηρετήσουν τις επιδιώξεις τους.  
Η Ιμπεριαλιστική Ειρήνη που επιβλήθηκε σηματοδοτήθηκε από την παρουσία χιλιάδων ξένων στρατευμάτων, διαφθορά, μαφίες, εκμετάλλευση, καταπίεση, προσφυγιά και μετανάστευση.
Με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια το ΝΑΤΟ αναπτύσσει και νέες δυνάμεις αποκαλύπτοντας ότι οι στρατιωτικές του δυνάμεις παίζουν ρόλο Επικυρίαρχου στο Κόσοβο, δύναμη επιβολής ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και όχι φυσικά δύναμη ειρήνης...
Το ελληνικό αστικό κράτος, με την συμφωνία ολόκληρου του αστικού πολιτικού προσωπικού των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκεται-συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας διευκολύνοντας-συμμετέχοντας στη δράση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, έστειλε στρατεύματα στο Κόσοβο που τα διατηρεί ακόμη και σήμερα, υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών, παίζει καθοριστικό ρόλο για την επέκταση της δράσης του ΝΑΤΟ με το σύνολο των στρατιωτικών και αστυνομικών του δυνάμεων.

Εθνικισμός και ιμπεριαλισμός είναι οι αιτίες για τα δράμα των λαών
Εμείς δεν έχουμε να παλέψουμε για κανένα εθνικό συμφέρον, δεν μας ενώνει τίποτε με την αστική τάξη και το αστικό κράτος άμυνας/ασφάλειας.
Ο δρόμος της Ειρήνης και της Ευημερίας δεν είναι η επιλογή ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου, η επιθετικότητα και ο επεκτατισμός των αρχουσών τάξεων, οι κολοσσιαίοι πολεμικοί εξοπλισμοί και η ανασυγκρότηση των στρατιωτικών τους δυνάμεων.
Η προοπτική βρίσκεται στον διεθνιστικό αγώνα του κόσμου της εργασίας, στον σεβασμό των δικαιωμάτων προσφύγων και μειονοτήτων, στον κοινό αγώνα ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και όλους τους ιμπεριαλιστές.
Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια 
Αποχώρηση των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Κόσοβο
Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα και πολεμικά μέσα που βρίσκονται στο εξωτερικό
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου