Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Στρατιωτικοί Παραλογίζονται στην προοπτική της Ανεργίας στα 50! Ποιοι βγαίνουν στην Σύνταξη τότε!

Το σχέδιο του Υπουργείου Άμυνας να στείλει στην Ανεργία στα 47 τους χρόνια χιλιάδες ΕΠ.ΟΠ. διαμέσου της Αξιολόγησης, προβάλλοντας το ζήτημα της Ατομικής Ευθύνης τους έχει πανικοβάλει.
Πολλοί κάνουν παράλογες σκέψεις, άλλοι αναζητούν στήριξη στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ διαπραγματευόμενοι την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές, ενώ δεν λείπουν αυτοί που Παραμυθιάζονται από τις καθησυχαστικές απαντήσεις των Ομοσπονδιών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί πιστεύουν ότι αν τους διώξουν στα 47 τους χρόνια, θα βγουν στην σύνταξη στα 50!

Εμείς θυμίζουμε ότι Σύνταξη στα 50 δικαιούνται μόνο:
οι καταδρομείς και γενικότερα τα μέλη των Ειδικών Δυνάμεων γιατί έχουν διπλάσια συντάξιμα χρόνια
οι πυροτεχνουργοί λόγω της επικινδυνότητας του επαγγέλματος
οι χειριστές πτητικών μέσων, πολεμικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων
τέλος, όσοι τραυματίστηκαν εν ώρα υπηρεσίας.

Σε κάθε περίπτωση θυμίζουμε την προηγούμενη ανακοίνωση μας:
Μακιαβελικό σχέδιο για να πετάξουν χιλιάδες ΕΠ.ΟΠ. στο δρόμο στα 47 χρόνια με Ατομική τους Ευθύνη! Ποιος ο ρόλος Ομοσπονδιών και Μιλιταριστικών σαιτ
Ενώ συγκεκριμένο μιλιταριστικό σαιτ επιχείρησε να καλλιεργήσει προσδοκίες επίλυσης από τον Υπουργό Άμυνας Ν.Δένδια του τεράστιου προβλήματος χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ. που αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο να πεταχτούν στην Ανεργία στα 50 τους χρόνια.
Αποκαλύπτεται η οδυνηρή πραγματικότητα. 
Και μάλιστα την ίδια χρονική περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ ψηφίζει το οδυνηρό αντεργατικό νόμο.
Πρόκειται για ένα πραγματικά Μακιαβελικό σχέδιο που εξυπηρετεί πολλές επιδιώξεις, καθώς με Ατομική τους Ευθύνη θα πεταχτούν χιλιάδες ΕΠ.ΟΠ. στην Ανεργία και θα διαλυθεί ο Στρατιωτικός Συνδικαλισμός!
Έτσι θα το παρουσιάσει η κυβέρνηση!
Όλα αυτά μεθοδεύεται να γίνουν πράξη μέσω της Αξιολόγησης, καταλληλότητας και απόδοσης των χαμηλόβαθμων στελεχών που προέρχονται από το θεσμό των Επαγγελματιών Οπλιτών στην ηλικία των 47 ετών και πριν την αποστρατεία. 

Σύμφωνα λοιπόν με το παραπάνω έγγραφο, εάν η πρόταση ισχύσει, πολλά στελέχη θα δουν την πόρτα της εξόδου από το στράτευμα.
Οι ΕΠ.ΟΠ. λοιπόν στα 47 τους χρόνια, που όλοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την χοληστερίνη, την πίεση και πλήθος άλλων ζητημάτων θα περνούν από Υγειονομικές και Ψυχοτεχνικές Εξετάσεις.
Όσοι δεν κοπούν σε αυτές τις εξετάσεις, θα περάσουν Αθλητικές δοκιμασίες. 
Αν δούμε τις φωτογραφίες των χαμηλόβαθμων στελεχών στη πλημμυρισμένη Θεσσαλία που προσπάθησαν να σώσουν ζωές "με την κοιλιά στο στόμα" καταλαβαίνουμε τι σφαγή έχει να γίνει!
Όσοι περάσουν και από αυτές τις δοκιμασίες, θα κοπούν στις γραπτές εξετάσεις δοκιμασίας, καθώς γνωρίζοντας το γνωστικό επίπεδο των ΕΠ.ΟΠ., πολλοί εκ των οποίων μπήκαν στον Στρατό με απολυτήριο Δημοτικού και Γυμνασίου, είναι εύκολο να καθορίσουν την αξεπέραστη δυσκολία των θεμάτων.
Όμως, ακόμη και να γράψουν καλά δεν σημαίνει ότι θα μείνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Θα υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις...
Οι υπόλοιποι στην Ανεργία στα 47 και 50 τους χρόνια, να ψάχνουν για δουλειά μέχρι να συμπληρώσουν τα χρόνια που απαιτείται για να βγουν στην σύνταξη.

 
 
ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ;
Καταρχήν θα διαρρεύσουν πληροφορίες, οι γνωστές πηγές του Πενταγώνου, ότι στις εξετάσεις θα υπάρξει μεθόδευση προτίμησης των ΕΠ.ΟΠ. που ανήκουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. 
Άρα επιδιώκεται να υπάρξει μια σοβαρή αλλαγή των συσχετισμών σε επίπεδο Στρατιωτικού Συνδικαλισμού.
Δεν είναι τυχαίο ότι το έγγραφο που αποκαλύπτει όλα αυτά διαρρέει λίγες  μέρες πριν τις εκλογές στις Περιφέρειες και τους Δήμους, ώστε να ενισχυθούν οι υποψήφιοι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, υποσχόμενοι ότι αύριο θα βοηθήσουν τους ψηφοφόρους τους στις Αξιολογήσεις!

Όμως η Δολοπλοκία έχει και επόμενο επίπεδο. 
Οι Αξιολογήσεις προβλέπεται να γίνουν εν όψει του 2024 και 2025 όπου χιλιάδες ΕΠ.ΟΠ. αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να πεταχτούν στην Ανεργία στα 50 τους χρόνια.
Δηλαδή δύο (2) χρόνια μετά τις πρόσφατες Βουλευτικές εκλογές και δύο χρόνια μέχρι τις επόμενες ώστε να υπάρξει το χρονικό διάστημα να μειωθούν οι αντιδράσεις, να χειραγωγηθούν και εξαγοραστούν με προεκλογικές υποσχέσεις οι Άνεργοι ΕΠ.ΟΠ.!
Παράλληλα όμως θα αποδειχτεί ότι ακόμη και η φιλοκυβερνητική Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, δεν παίζει κανένα ρόλο και δεν μπορεί να κάνει τίποτε.
Επομένως πλήρη απαξίωση του Στρατιωτικού Συνδικαλισμού.
Είπαμε οι αντεργατικές ρυθμίσεις είναι παράλληλες και ταυτόχρονες είτε δρομολογούνται από τον Υπουργό Εργασίας Γεωργιάδη, είτε από τον Υπουργό Άμυνας Ν.Δένδια.

Και όμως η αδίστακτη αστική κυβέρνηση της ΝΔ μας δείχνει τι πρέπει να γίνει. Δεν υπάρχει Ατομική Λύση για κανέναν. 
Κανείς δε μπορεί να βολευτεί διαμέσου του πολέμου. 
Είναι παραμύθα η καριέρα στον Στρατό. 
Ποια Μονιμοποίηση.   
Όλοι Αναλώσιμοι είμαστε, υποκείμενα εκμετάλλευσης και καταπίεσης.
Κανένας εργοδοτικός και φιλοκυβερνητικός συνδικαλιστής δε θα μας σώσει.
Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Κανένας νέος δεν πρέπει  να καταταγεί στον στρατό ως Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ.
Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνιστούμε για τα κοινά μας ταξικά δικαιώματα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου