Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΕΕΜ Σπάρτης: Στα όρια της εξάντλησης οι φαντάροι από την ατελείωτη εργασία

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Στη Σπάρτη η αγγαρεία στη λάντζα και στα μαγειρεία είναι μια επίπονη διαδικασία. 
Ξεκινάς μεσημέρι και γυρνάς ξημέρωμα..
Οι περισσότεροι είμαστε στα όρια της κατάρρευση, εάν δεν έχουμε καταρρεύσει ήδη...
Και τα στελέχη αδιάφορα, μόνο το έκαναν σπαστό το ωράριο και οι αγγαρείες συνεχίζουν να πηγαίνουν σύννεφο.
Υπάρχει άραγε κάποιος που να ενδιαφέρεται ή όλα επιφανειακά;

ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΑΠΟ ΚΕΝ ΣΠΑΡΤΗΣ

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Θυμίζουμε την προηγούμενη καταγγελία:
ΚΕΕΜ Σπάρτης: Μας τρέχουν λες και είμαστε κομάντα ενώ η Καθαριότητα είναι ανύπαρκτη και οι εγκαταστάσεις τραγικές!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Στο ΚΕΕΜ Σπάρτης, οι νεοσύλλεκτοι καταγγέλλουν ότι κάποιος ΥΕΑ που την έχει δει ΡΑΜΠΟ τους τρέχει από την πρώτη στιγμή της Κατάταξης λες και είναι Ειδικές Δυνάμεις.
Ενώ η συμπεριφορά Αξιωματικών και Υπαξιωματικών έχει βελτιωθεί μετά τις συνεχείς καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, η κατάσταση με την καθαριότητα είναι Τραγική.
Μπορεί η κυβέρνηση να ξοδεύει κολοσσιαία ποσά για αγορές όπλων και για να στέλνει όπλων-πυρομαχικά στην Ακροδεξιά κυβέρνηση της Ουκρανίας, αλλά δεν υπάρχουν σκούπες και σφουγκαρίστρες για Καθαριότητα.
Στα μπάνια, ούρα να περιμένουν οι φαντάροι.
Οι τουαλέτες λίγες και πάντα βρώμικες αφού δεν επερκούν για τόσους στρατιώτες.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι οι καταγγελίες των προηγούμενων ΕΣΣΟ και οι παρεμβάσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έπιασαν τόπο καθώς το φαγητό σε γενικές γραμμές είναι καλό, ενώ έχεις τη δυνατότητα επιλογής δύο φαγητών στο γεύμα ή δείπνο.
Όμως το κρέας παρουσιάζει θεματάκια και το μπιφτέκι δεν τρώγεται με τίποτε.
Η διοίκηση αντί να εξασφαλίζει τη δωρεάν μετακίνηση των φαντάρων με υπηρεσιακά μέσα, αναγκάζει τους φαντάρους να πληρώνουν τα πούλμαν.
Είναι και αυτό μια συνέπεια των τραγελαφικών αποφάσεων του πρώην ΥΦΕΘΑ Χαρδαλιά να ανοίξει ξανά το ΚΕΕΜ Σπάρτης ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. 
Μια απόφαση που μοιάζει σε Ρουσφέτι λίγο πριν τις εκλογές για να βολευτούν τα ντόπια οικονομικά συμφέροντα και για να αρπάξει η ΝΔ ψήφους.
Καλούμε τον Ταξίαρχο Αννετούδη να σταθεί αντάξιος των υποσχέσεων που έδωσε σε φαντάρους και γονείς, να λάβει σοβαρά υπόψη του τις καταγγελίες μας και να παρέμβει άμεσα.
Οι συνθήκες στο ΚΕΕΜ Σπάρτης πρέπει να βελτιωθούν άμεσα.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Εμείς με ιδιαίτερη χαρά μας διαπιστώνουμε ότι φαντάροι και γονείς υιοθέτησαν το Κάλεσμα Αγώνα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και μαζί μας αγωνίζονται για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ: ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ-ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ-ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Συνάδελφοι, την ίδια ώρα που βιώνουμε τις πλέον δύσκολες συνθήκες ζωής, εξαιτίας του βρώμικου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και της κερδοσκοπίας των Ελλήνων επιχειρηματιών, που έχει τσακίσει τις οικογένειες μας και όλο τον κόσμο της εργασίας, καταλαβαίνουμε ότι όσο και να δουλεύουμε, θα δουλεύουμε για να επιβιώσουμε. Με τον Νόμο Γεωργιάδη, νόμιμα αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε 13 ώρες τη μέρα κατ' εντολή του εργοδότη. Κυβέρνηση και κράτος ενδιαφέρονται μόνο πως θα αποφέρουμε κέρδη.

Σε αυτό το τρομακτικό πλαίσιο μας Υποχρεώνουν να υπηρετήσουμε στον Στρατό τους. Σε καθεστώς κτηνώδους εργασιακής και οικονομικής εκμετάλλευσης, όπου ο φαντάρος συντηρεί μέσα, εγκαταστάσεις και Προνόμια Αξιωματικών και συχνά φτάνει στα όρια της εξάντλησης. Έναν στρατό που εμπλέκεται στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στο πλευρό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για να εφαρμόσει την επιθετική τους πολιτική, με συνεχείς συνεκπαιδεύσεις, αναβαθμισμένο ρόλο εντός της συμμαχίας, όπου οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντο Πολεμικό Ορμητήριο των Αμερικανών. Έναν στρατό που κυνηγά πρόσφυγες -μετανάστες, συμμετέχει σε άθλιες απάνθρωπες Επαναπροωθήσεις. Έναν στρατό που υπερασπίζει τις στρατηγικές βλέψεις του ελληνικού κεφαλαίου στο πλαίσιο του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού. Φροντίζουν διαρκώς να μας θυμίζουν πως όπως έξω στην κανονική ζωή είμαστε αναλώσιμοι, έτσι και μέσα στο στρατό ισχύει το ίδιο. Ο φαντάρος Απλήρωτος Εργάτης θα πάει Ανεκπαίδευτος στις Πυρκαγιές, στις Πλημμύρες, όπου απαιτήσει η Πολιτική Προστασία που στρατιωτικοποιείται καθώς οι κυβερνήσεις και τα Μνημόνια έχουν καταστρέψει χιλιάδες θέσεις εργασίας, έχουν διαλύσει ΟΤΑ και κοινωνικές υπηρεσίες.  Στο δε μόνιμα φλέγον ζήτημα των ελληνοτουρκικών και στη μοιρασιά της Μεσόγειου, Μητσοτάκης και Ερντογάν ήταν και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν Έλληνα και Τούρκο φαντάρο για να υπερασπιστούν λέει τα “κυριαρχικά τους δικαιώματα”, τα οποία ο καθένας ερμηνεύει όπως τον βολεύει. Το Αιγαίο έχει αναβαθμιστεί ως εναέριος/θαλάσσιος διάδρομος και λόγω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης που παίζει κεντρικό ρόλο στη μεταφορά στρατευμάτων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, αλλά και στο αμερικανικό LNG φυσικό αέριο που αντικαθιστά το ρωσικό, αρπάζοντας οι ΗΠΑ τις ευρωπαϊκές ενεργειακές αγορές. Τα κοιτάσματα της Μεσογείου και οι όποιοι αγωγοί αποκτούν άλλη σημασία λόγω της ενεργειακής πενίας της Ευρώπης και της επιτακτικής της ανάγκης να αντικατασταθεί η ρωσική προμήθεια φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα τους η λύση είναι να συνεχίσουν να επενδύουν στον πόλεμο και την ενίσχυση του επιχειρηματικού κράτους Άμυνας/ασφάλειας: θέλουν να αγοράσουν όπλα αξίας 30 δις ευρώ, να προσλάβουν δεκάδες χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες για να τους στείλουν σε αποστολές εκτός συνόρων.

Όλο το καλοκαίρι οι συνφάνταροι σε δεκάδες επιστολές καταγγέλλουν ότι παρά την αύξηση της θητείας τα κενά επάνδρωσης στις μονάδες είναι τεράστια και συνεχώς υπάρχει η δικαιολογία πως δεν υπάρχει κόσμος. Το αποτέλεσμα είναι να λιώνουν στην σκοπιά, την ίδια ώρα που άλλοι συνάδελφοι τους σέρβιραν στις Λέσχες Αξιωματικών και στα ΚΑΑΥ τους Αξιωματικούς που κάνουν τις Δωρεάν τις διακοπές τους ή βρίσκονται σε διάφορες "αποσπάσεις" υπαρκτές και μη.

Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία γίνεται πιο πολεμική. Μας λένε ότι ο πόλεμος είναι το μέσο για να αναβαθμίσουν τον στρατηγικό ρόλο του ελληνικού αστικού κράτους: η Ελλάδα γεμίζει Βάσεις, τα νησιά θα αποκτήσουν Νατοϊκή ομπρέλα, ο Ελληνικός Στρατός γίνεται χωροφύλακας των λαών και θέλει να επέμβει από τη Μαύρη Θάλασσα και τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και τη Μ.Ανατολή, μέχρι την Αφρική και τον Ινδικό Ωκεανό. Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού πλέουν σε όλη τη Μεσόγειο για να ελέγξουν θαλάσσιους εμπορικούς-ενεργειακούς δρόμους, το Λιμενικό Δολοφόνησε εκατοντάδες πρόσφυγες ανοικτά της Πύλου. Έστειλαν δήθεν ανθρωπιστική αποστολή στην Λιβύη για να γυρίσουν πίσω φέρετρα τυλιγμένα στην σημαία. Η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει την αποστολή Ειδικών Δυνάμεων για να πολεμήσου στο Σάχελ της Αφρικής στο πλευρό των Μισθοφόρων της ιμπεριαλιστικής Γαλλίας του Μακρόν. Στέλνουν υποχρεωτικά τους φαντάρους στην ΕΛΔΥΚ Κύπρου ενώ δεν υπάρχει κανένας νόμος και καμιά διαταγή που μπορεί να σας υποχρεώσει να υπηρετήσουμε εκτός ελληνικών συνόρων παρά τη θέληση μας και εξαγοράζουν τους φτωχούς φαντάρους με δέλεαρ το μισθό. Η επάνδρωση των μονάδων της Παραμεθορίου γίνεται Πολεμική (φτάνει το 80- 90%) και μας καλούν να συμμετέχουμε ενεργά είτε στις πολεμικές προετοιμασίες είτε στο κυνήγι των προσφύγων: εμάς διατάζουν να εντοπίζουμε τις βάρκες με τους πρόσφυγες για να τους καρφώσουμε στο Λιμενικό που θα τους επαναπροωθήσει ΠΑΡΑΝΟΜΑ! Διαφημίζουν τον “κοινωνικό ρόλο του Στρατού”: λόγω των μνημονίων και της αστικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής του “Λιγότερου Κράτους” και των ιδιωτικοποιήσεων το κράτος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της κοινωνίας. Αντί να κάνουν προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών εκπαιδευτικών, στην Πυροσβεστική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν τους φαντάρους να “τρέχουν” στις πυρκαγιές, τους σεισμούς, τις πλημμύρες (σκηνές που τις έχουμε δει στο ίδιο έργο θεατές όλα αυτά τα καλοκαίρια), να επανδρώνουν τα Ιατρεία στα νησιά καλύπτοντας τις ανάγκες της Τουριστικής Βιομηχανίας, να καθαρίζουν τις ακτές για να κονομάνε οι μαγαζάτορες! Εμείς συντηρούμε τις εγκαταστάσεις και τα οχήματα, σε μας βασίζεται η λειτουργία των γραφείων! Τέλος η οικονομική εκμετάλλευση στον στρατό απογειώνεται, στα 5000-6000 ευρώ φτάνει το κόστος της θητείας.

Ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά τα λεφτά και γιατί; Οι λαϊκές οικογένειες που βασανίζονται από τη μείωση του μισθού, την ανεργία και τη φτώχεια και με τον χειμώνα που εκ των πραγμάτων θα είναι δύσκολος μπροστά μας;

ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Νεοσύλλεκτοι, το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είστε εσείς, οι Αγωνιζόμενοι φαντάροι. Όποτε οι συνάδελφοι πάλεψαν για τα δικαιώματα τους, πάντα υπήρξαν βελτιώσεις. Βγαίνοντας στην Αναφορά Παραπονούμενοι, στέλνοντας Επιστολές με τις καταγγελίες τους στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. Μόνο έτσι κινητοποιείται η Ιεραρχία για να παρέμβει βελτιωτικά. Γιατί υπολογίζουν τη Δημοσιότητα και την κατακραυγή. Συνάδελφοι, σας καλούμε να συμβάλετε και εσείς στην συγκρότηση ενός μαζικού και Μαχητικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό, τις ΗΠΑ, τις βάσεις και το ΝΑΤΟ. Έλληνες και Τούρκοι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε, δεν πρέπει να Σκοτώσουν και να Σκοτωθούν για τα συμφέροντα των πλουσίων και των ιμπεριαλιστών. Η νεολαία και ο κόσμος της εργασίας δεν έχουν κανένα "εθνικό συμφέρον", δεν έχουμε τίποτε κοινό με τον Μητσοτάκη και τον Ερντογάν, τις κυβερνήσεις των παρακολουθήσεων και των χαφιέδων της ΕΥΠ, του κρατικού αυταρχισμού και των ΜΑΤ, αυτούς που λαδώνουν τα καθεστωτικά κανάλια των εφοπλιστών για να λένε ψέματα. Μαζί οι δυο λαοί πρέπει να αγωνιστούμε.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι στο πλευρό σας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com / diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου