Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Ο πεσμένος Πεζοναύτης στις μολυσμένες λάσπες είναι Ντροπή για το ΓΕΕΘΑ και απόδειξη επικοινωνιακής εκμετάλλευσης

Την υπερπροβολή γνώρισε φωτογραφία που "ανέβασε", όλως τυχαίως, στα social media ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπου πεζοναύτης έχει ξαπλώσει στις λάσπες, για να πατήσουν πάνω του οι ηλικιωμένοι, τους οποίους έχουν απεγκλωβιστεί με τα φουσκωτά των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σε προσωπικό επίπεδο δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις τη θέληση προσφοράς στον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ήταν λάθος που ο ίδιος αλλά και οι υπόλοιποι Πεζοναύτες δεν θα έπρεπε να πράξουν.
Σε δημοσιογραφική ανάρτηση διαβάζουμε:

"Από την δεύτερη ημέρα της τεράστιας καταστροφής, οι ειδικοί φωνάζουν για κίνδυνο από τα μολυσμένα ύδατα.
Η μόλυνση των νερών προέρχονται και από τα φυτοφάρμακα αλλά κυρίως από τα εκατοντάδες νεκρά ζώα . Μολύνσεις όχι αμελητέες.
Όπως έχει δηλώσει ο Χρήστος Βενέτης, πρ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, «τα λιμνάζοντα ύδατα είναι δυνατό να έχουν περιττώματα ζώων, είναι δυνατό να έχουν πτώματα ζώων, είναι δυνατό να περιέχουν χημικές ουσίες, οπότε θέλει μεγάλη προσοχή εάν έρθουμε σε επαφή με αυτά».
Επίσης σε εγκύκλιο της γγ Δημόσιας Υγείας, Φωφώς Καλύβα, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του ιατρικού προσωπικού και των άλλων επαγγελματιών υγείας για την έγκαιρη διάγνωση και επιδημιολογική καταγραφή νοσημάτων, η εμφάνιση των οποίων ευνοείται από τα πλημμυρικά φαινόμενα αναγράφεται ότι:
Μετά από πλημμύρες, οι πιθανότεροι κίνδυνοι για την υγεία του πληθυσμού περιλαμβάνουν τις γαστρεντερίτιδες ιογενούς, βακτηριακής και παρασιτικής αιτιολογίας (norovirus, rotavirus, Cryptosporidium κ.ά.), ηπατίτιδα Α, νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος (Covid-19, λεγεωνέλλα κ.ά), καθώς και τα νοσήματα που μεταδίδονται μέσω διαβιβαστών και μέσω τρωκτικών ή άλλων ζώων (λεπτοσπείρωση, ιός Δυτικού Νείλου, ελονοσία κ.ά).
Για τον λόγο αυτό το ΓΕΕΘΑ δημιούργησε μονάδες απολύμανσης για στρατιωτικούς και πολίτες και σωστά έπραξε.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως ο πεζοναύτης ξαπλώνει μέσα στη λάσπη σε μια περιοχή που η δυσοσμία από τα νεκρά ζώα δεν αντέχεται για να περάσουν τρεις διασωθέντες.
Ξαπλώνει χωρίς ειδική στολή, με τα ρούχα της δουλειάς και εκθέτει σε κίνδυνο μόλυνσης τον εαυτό του. Στη συνέχεια, μετά την διάσωση των τριών, ο ίδιος πεζοναύτης ενδεχομένως να έκανε και άλλες διασώσεις με τα ίδια ρούχα εκθέτοντας σε μολυσμένο περιβάλλον και άλλους ανθρώπους.
Επίσης ακόμα και αν δεν έκανε άλλες διασώσεις και πήγε στη μονάδα απολύμανσης, να απολυμάνει τι; 
Τα μικρόβια που πέρασαν στον οργανισμό του;
Ο σταθμός απολύμανσης είναι για ρούχα και κυρίως για ειδικές στολές που προστατεύουν το σώμα από το να έρθει επαφή με μολυσμένο περιβάλλον.
Γίνεται και απολύμανση σώματος εφόσον έχει εκτεθεί σε περιβάλλον χημικού η ραδιολογικού πολέμου και όπως λένε οι ειδικοί τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τον χρόνο έκθεσης.
Τώρα, ακόμα και αν προβλέπεται η διαδικασία, όπως λένε οι αξιωματικοί που μιλήσαμε, ΔΕΝ προβλέπεται να γίνεται σε μολυσμένα ύδατα και χωρίς ειδική στολή".

Αυτά αναφέρονται σε ανάρτηση του armyvoice.gr.
Προκύπτουν όμως δύο ερωτήματα:
Πως ο ΑΓΕΕΘΑ Φλώρος έγινε κάτοχος αυτών των φωτογραφιών;
Πως τραβήχτηκαν αυτές οι φωτογραφίες και πως έφτασαν στο ΑΓΕΕΘΑ Φλώρο;
Από την άλλη μεριά προκύπτει το πιο σοβαρό ερώτημα:
πως είναι δυνατόν ο ΑΓΕΕΘΑ Φλώρος που γνωρίζει όλους αυτούς τους κινδύνους από τη μόλυνση της πλημμυρισμένης Θεσσαλίας, αντί να νουθετήσει το προσωπικό, επιλέγει να χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία για επικοινωνιακούς λόγους;
Μια φωτογραφία που εδώ και μέρες χρησιμοποιείται για να αποκρύψει τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες, την καθυστερημένη και προβληματική παρέμβαση του Στρατού, που εκτός των άλλων "έχασε" μια πολύ σημαντική στρατιωτική βάση και έθεσε σε κίνδυνο πανάκριβα οπλικά συστήματα;
Άραγε τι απαντά ο ΑΓΕΕΘΑ Φλώρος;
 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com  

6 σχόλια:

  1. Εντελώς τυχαία εκείνη τη στιγμή υπήρχε μία φωτογραφική κάμερα στα δύο μέτρα εντελώς τυχαία πάντα τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα πώς γίνεται ρε παιδιά πάντα να υπάρχει μία φωτογραφική η ένα κινητό δίπλα στην διάσωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως αυτός μπέρδεψε φωτογραφία θα έπρεπε να κατέβει να βοηθήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε ντροπή με τα στημένα. Αντί να βοηθήσει ο άλλος κάνει τον φωτογράφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως σχολιάζεται μερικη δεν μάθατε ακομα οτι τρελαίνονται για φωτογραφιες και για 4κ ,για αυτο μπαινουν και η πουλαδες τους (ποσες φωτογραφιες εχουν βγαλει) αντι να βοηθησει επρεπε να τους ειχαν δωσει στολη ...ποιος λεει οτι δεν θα εχει τραβήγματα στο νοσοκομείο με τα ζωα σε αποσύνθεση που να εχουν στεγνωσει ολα πανω του ξερεις τι μπορει να βγαλεις στο δερμα σου? πολλα και διαφορα , και οταν λεμε << σιγα τι θα εχουν τα νερα >> δεν το λενε τυχαια ...πανε του χρονουν εαν δεν λαβεις μετρα να κανεις παιδι και εχει θεματα υγειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το προβλημα δεν ειναι μονο η φωτογραφια αλλα και τα μολυσμενα νερα οπου σε αυτο το σημειον κοντα εχουν πεθανει χιλιαδες ζωα σε αποσύνθεση και εχουν επαφη με το νερο ολα τα νεκρα και Δεν εχει κανενας γαλοτσες και στολη για τα νερα αλλα την παραλλαγη που θα στεγνωσει πανω του (αναλογα της ωρες και η μολυνση) .Ολα αυτα για μια φωτογραφια και για να παρουν μια εξτρα πουλαδα στην στολη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή