Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Να δεις τι σας ετοιμάζει ο Δένδιας και ο Φλώρος: Έρχεται αύξηση στα 40 έτη πραγματικής υπηρεσίας

Οι στρατιωτικοί πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους μεγάλα κορόιδα.
Και τι δεν τους έταξε η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το γνωστό φερέφωνο μιλιταριστικό σαιτ για να τους πάρουν τους ψήφους!
Και τώρα έρχεται ο λογαριασμός....
"Στα εν όψει υπάρχει σχέδιο για αλλαγή του υφιστάμενου σταδιοδρομικού νόμου με αύξηση πραγματικών ετών υπηρεσίας κατά πέντε (5) έτη και συγκεκριμένα από τα 35 που ισχύει, στα 40 [υπενθυμίζουμε ότι η έτερη Ομοσπονδία, τόσο με το έγγραφο με αρ. πρωτ. 24/2021, όσο και με το από 9 Ιουνίου 2022 ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου της, έχουν ζητήσει την εν λόγω αύξηση των πραγματικών ετών υπηρεσίας και μάλιστα με «ρητή διατύπωση».].
Επακόλουθο του ανωτέρω νόμου θα είναι οι επιμηκύνσεις των ετών παραμονής σε συγκεκριμένους βαθμούς, για όλες τις προελεύσεις και υφιστάμενες καταστάσεις (και προφανώς με κάποια οριζόντια γραμμή), με όλα όσα αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Εξυπακούεται ότι τα υφιστάμενα προβλήματα των ηλικιακών ορίων που σχετίζονται με το ΝΔ 445/1974 αναμένεται να οξυνθούν.

Προγραμματίζεται νέο μισθολόγιο στο πνεύμα της «‘‘προσαύξησης’’ στο επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας» προκειμένου να υπάρξει εναρμόνιση και με το νέο σταδιοδρομικό πλαίσιο.
Εν λόγω μισθολόγιο αναμένουμε να φέρει ονομαστικές (μικτές) αυξήσεις με πραγματικές μειώσεις (έμμεσες και άμεσες), ακριβώς όπως έγινε και με την προαναφερθείσα «προσαύξηση» [υπενθυμίζουμε ότι η έτερη Ομοσπονδία έχει ζητήσει με την από 30/10/2018 ανακοίνωση και το από 9 Ιουνίου 2022 ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου της γενικώς και αορίστως ένα «δικαιότερο» μισθολόγιο με μέριμνα της πολιτικής ηγεσίας, θέση που παρά τα όσα έχουν μεσολαβήσει έκτοτε (συμπεριλαμβανομένου και του φιάσκου με τις υποσχέσεις για ανύπαρκτα μισθολογικά κλιμάκια για τους αξιωματικούς ΕΜΘ) δεν έχει αναπροσαρμόσει.].

Αναμένεται (πιθανώς σύντομα) η κατάθεση νόμου που θα επιχειρεί να ενοποιήσει τα Μετοχικά Ταμεία σε ένα, συνδυάζοντας δύο αιτήματα:
αφενός συγκεκριμένους φορείς αποστράτων που ζητάνε ενοποίηση, αφετέρου την έτερη Ομοσπονδία που ζητάει επικουρική ασφάλιση [βλ. έγγραφο με αρ. πρωτ. 295/2021 και το από 9 Ιουνίου 2022 ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου της].
Εν λόγω αιτήματα σχετίζονται διότι ο ν.4808/2021 δεν αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να συνδυαστεί η μετοχική σχέση με την επικουρική σύνταξη.
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή με τους φορείς στο πλαίσιο της ψήφισης του ν.5036/2023 του Υπ. Οικονομικών, ο πρόεδρος της έτερης Ομοσπονδίας εξέφρασε ρητά θέση υπέρ του κατακερματισμού (άρα κατάργηση) του Επιδόματος Στόλου, υπεραμυνόμενος με αυτό τον τρόπο των έμμεσων περικοπών που υπέστη το προσωπικό του ΠΝ, αντί να συνταχθεί με την ΠΟΕΣ απαιτώντας τη θέσπιση πρόσθετων επιδομάτων [βλ. συζήτηση της 21/3/23: επισημαίνοντας κατά τη δευτερολογία ότι «είναι στη σωστή κατεύθυνση»].

Κατά τους προηγούμενους μήνες και πριν την ψήφιση του ν.4997/2022 (άρθρο 23), η έτερη Ομοσπονδία ζητούσε επιτακτικά τη θέσπιση ασφάλισης 5 ετών στο διπλάσιο, δήθεν διότι δεν υπήρχε σχετική πρόνοια.
Αυτό φυσικά ήταν αναληθές διότι το πρόβλημα είχε επιλυθεί με το άρθρο 11 του ν. 4609/2019, το οποίο όμως δεν εφαρμοζόταν. Τελικώς η ευεργετική διάταξη του νόμου αντικαταστάθηκε με δυσμενέστερη [βλ. έγγραφο με αρ. πρωτ. 24/2021 και το από 9 Ιουνίου 2022 ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου της].

Θυμίζουμε την σχετική ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:

Εμείς γυρνάμε την πλάτη στις Ομοσπονδίες των Στρατιωτικών, σε όλους αυτούς που έκαναν Επάγγελμα τον Πόλεμο και επιβιώνουν χάρη στο δράμα των λαών, είτε πρόκειται στα Βαλκάνια και τον Έβρο όπου κυνηγούν πρόσφυγες και μετανάστες, είτε στην Παλαιστίνη και τις χώρες της Αφρικής.
Η αδίστακτη αστική κυβέρνηση της ΝΔ μας δείχνει τι πρέπει να γίνει. Δεν υπάρχει Ατομική Λύση για κανέναν. 
Κανείς δε μπορεί να βολευτεί διαμέσου του πολέμου. 
Είναι παραμύθα η καριέρα στον Στρατό. 
Ποια Μονιμοποίηση.   
Όλοι Αναλώσιμοι είμαστε, υποκείμενα εκμετάλλευσης και καταπίεσης.
Κανένας εργοδοτικός και φιλοκυβερνητικός συνδικαλιστής δε θα μας σώσει.
Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Κανένας νέος δεν πρέπει  να καταταγεί στον στρατό ως Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ.
Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνιστούμε για τα κοινά μας ταξικά δικαιώματα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Όλα τα παραπάνω δεν γίνονται για τους υπαξιωματικούς αλλά για τους αξιωματικούς που επειδή θα χρειάζονται πέντε χρόνια παραπάνω υπηρεσία θα παραμένουν 5 χρόνια σαν ανώτατοι αξιωματικοί οπότε ο μισθός τους θα είναι τεράστιος και θα τους πληρώνει το ελληνικό κράτος διότι θα πλαισιώνουν μόνο επιτελεία μιας και λόγω βαθμού δεν μπορούν να υπηρετήσουν σε μικρές μονάδες. Ο μισθός ενός ανώτατου αξιωματικού εν ενεργεία είναι απίστευτα υψηλός. Τέλος ήδη παρατηρείται μεγάλος αριθμός ανωτάτων αξιωματικών υπάρχουν σε ενέργεια ενώ δεν χρειάζονται διότι δεν επιστρατεύονται εγκαίρως με αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος να ζημιώνεται με τους παχυλούς μισθούς τους ενώ ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτα δεν προσφέρουν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα όλα τα ψηφίζουν οι Αξκοί για τους Αξκούς. Εξάλλου όλοι οι ανώτατοι αξκοί είναι ΠΑΝΤΑ πιστοί στην εκάστοτε κυβέρνηση και τους στόχους αυτής διαφορετικά ... στην επόμενη κρίση από το ΚΥΣΕΑ θα πάνε σπίτι τους και θα χάσουν τον υψηλότατο ενεργό μισθό σαν ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΚΟΙ. Το τίμημα για να τρώνε σε χρυσά κουτάλια (όπως αναφέρει παραπάνω πολύ σωστά κάποιος) είναι να συμφωνεί και ότι λέει το ΚΥΣΕΑ και οι ανώτεροι του σύμφωνα με τον όρκο τους και την ιεραρχία (που εντελώς τυχαία τους βολεύει) μιας και οι ίδιοι τα ρυθμίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή