Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Ισραηλινός στρατός: Χτυπήσαμε κατά λάθος αιγυπτιακό φυλάκιο


(AP Photo/Ariel Schalit)efsyn.gr
Ισραηλινός στρατός: Χτυπήσαμε κατά λάθος αιγυπτιακό φυλάκιο

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταφέρουν ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, που παραδέχονται ότι ισραηλινό τανκ χτύπησε κατά λάθος αιγυπτιακό φυλάκιο κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν το συγκεκριμένο χτύπημα σχετίζεται με το επεισόδιο που μεταφέρθηκε νωρίτερα για έκρηξη και σειρήνες ασθενοφόρων στη Ράφα, από όπου περνάει η ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους Παλαιστίνιους.
Υπενθυμίζεται ότι πέρα από την κατακραυγή για το ανελέητο σφυροκόπημα, ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται σε δεινή θέση τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας δύο αιματηρών χτυπημάτων. Το πρώτο και πιο σοβαρό είναι η επίθεση σε νοσοκομείο με τους εκατοντάδες νεκρούς, για την οποία ακόμη συνεχίζονται οι αλληλοκατηγορίες ανάμεσα σε Τελ Αβίβ και Χαμάς. Το δεύτερο είναι η ισοπέδωση ελληνορθόδοξης εκκλησίας με αποτέλεσμα δεκάδες θύματα. Για την επίθεση αυτή οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν υποστηρίξει ότι χτύπησαν κέντρο ελέγχου της Χαμάς και πως από την επίθεση υπέστη καταστροφές τοίχος της συγκεκριμένης εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου