Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

ΕΚΕΜΣ Βύρωνα: ένα Εργασιακό Κάτεργο με Σκλάβους φαντάρους

Γιατί οι φαντάροι να εργάζονται Απλήρωτοι και Εξαντλημένοι για να ψωνίζουν φθηνά οι Αξιωματικοί;
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Είμαι φαντάρος στα ΕΚΕΜΣ Βύρωνα και θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτηση μου με την μονάδα που βρίσκομαι.
Από αρχές Ιουλίου βρισκόμαστε σε εμπλοκή μέχρι και σήμερα και έχουμε φτάσει στο τέλμα της υπομονής μας όλοι πλέον με αρμόδιο Αξιωματικό και τις υπηρεσίες-πόστα που υπάρχουν μέσα στο στρατόπεδο.

Οι ώρες που είμαστε σε εργασίες είναι πολλές και οι ώρες ξεκούρασης μόνο 3! 
Ο αριθμός των ατόμων-στρατιωτών που υπάρχουν μέσα στο στρατόπεδο είναι 15.

Ο θαλαμοφύλακας έχει γίνει 2 νούμερα από τρία και τα ΗΣΑ δυο και αυτά. Οι σκοποί της πύλης κάνουν υπηρεσία πύλης και πριν από αυτό και περίπολο.

Η απάντηση της διοίκησης «κάντε κουράγιο» μέχρι να έρθουν καινούργιοι. 
Κάθε εβδομάδα πλέον φεύγει και από ένα άτομο με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει σε αυτό τον μικρό αριθμό ατόμων για πολλαπλές υπηρεσίες-πόστα μέσα στο στρατόπεδο.

Αισθανόμαστε ότι δεν ακουγόμαστε καθόλου και κάθε ημέρα που περνάει είμαστε μέσα στην κούραση. 
Εντολή διοικητή στρατοπέδου και διοικητή λόχου πριν λίγες ημέρες ήταν ότι δικαιούμαστε υπηρεσιακό μόνο αν είμαστε πάνω από 3-1 μέσα για να μπορέσουμε να ξεκουραστούμε.

Να συμπληρώσω εδώ το αστείο με την καθαριότητα κουκουναριών με τόση λίγη δύναμη να μαζεύουμε κουκουνάρια που θα ξαναπέσουν!

Υπάρχουν συνφάνταροι με ακραία οικογενειακά προβλήματα, που είναι υποχρεωμένα να εργάζονται για να βοηθούν τους γονείς με πολύ σοβαρές ασθένειες.
Οι Αξιωματικοί όμως δεν τα σέβονται και δεν τα υπολογίζουν όλα αυτά. Πως να εργαστείς όταν βγαίνεις έξοδο από αυτό το κάτεργο που μας εξαντλεί;
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι η φωνή μας και επιτέλους θα πρέπει να ακουστούμε από τους Αξιωματικούς.
Καταγγέλλουμε την απάνθρωπη αυτή κατάσταση που επικρατεί με ευθύνη του αρμόδιου Αξιωματικού.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Θυμίζουμε την πρόσφατη καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΕΜΣ-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ από ΕΚΕΜΣ Βύρωνα
Με αφορμή την εξάντληση των στρατιωτών που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο στρατόπεδο, θα θέλαμε να καταγγείλουμε τους Αξιωματικούς και το σύνολο καθώς λόγω έλλειψης ατόμων εδώ και πολλούς μήνες στο στρατόπεδο (παραπάνω πόστα και υποπόστα) οι στρατιώτες έχουν φτάσει στα όρια τους. 
Οι ώρες που έχουν μοιραστεί για τα καθήκοντα τους μέσα στο στρατόπεδο υπερβαίνουν τα ανθρώπινα όρια, καθώς οι ώρες που ξεκουράζεται ο απλός στρατιώτης είναι μόνο 3 ΩΡΕΣ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ.
Πέρα από την βραδινή υπηρεσία (που έχει μπει και περίπολο) και η πύλη βαράει και περίπολο μέσα στην νύχτα, οι στρατιώτες βρίσκονται είτε σε γραφεία μέχρι τις 14.00, είτε στο βενζινάδικο, είτε στα ταμεία.

Για υπηρεσιακό σημείωμα να σημειωθεί θα έπρεπε από τον διοικητή στρατοπέδου και Λόχου να βρίσκεσαι πάνω από τρεις ημέρες μέσα για να το πάρεις και να φύγεις νωρίτερα.

Ζητάμε την άμεση εξέταση του θέματος καθώς η διοίκηση του στρατοπέδου αδιαφορεί για τα αιτήματα των στρατιωτών.
Η κουβέντα που θέλουν να τους παρηγορεί είναι: «κάντε κουράγιο».

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά και αποφασιστικά Παραπονούμενοι.
Προτείνουμε στους Γονείς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να Παραπονεθούν στο ΓΕΣ, εκφράζοντας την πραγματική οργή τους. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υγεία μας και να κάνει καριέρα στις πλάτες μας. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου