Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Στρατός Δωδεκάνησα: Αξιωματικοί ζητούν από φαντάρους να σπάσουν Άδεια Ορκωμοσίας και να ταξιδεύσουν νωρίτερα γιατί δεν υπάρχει πλοίο!

Πρόκειται για τεράστια Αυθαιρεσία Αξιωματικών σε μονάδες των Δωδεκανήσων -στρατόπεδα Ρόδου, Κω κλπ- οι οποίοι απαιτούν από φαντάρους της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου που ορκίστηκαν πρόσφατα, να "σπάσουν" την Άδεια Ορκωμοσίας και να ταξιδεύσουν νωρίτερα γιατί δεν υπάρχει πλοίο!
Οι συνφάνταροι πρέπει να παρουσιαστούν στις μονάδες των Δωδεκανήσων τη Δευτέρα 04/12, αλλά τότε δεν έχει δρομολόγιο πλοίου.
Αυτό όμως είναι ευθύνη της ακτοπλοϊκής εταιρείας που για λόγους οικονομίας έχει περιορίσει τα δρομολόγια.
Οι Αξιωματικοί λοιπόν απαιτούν από τους φαντάρους να ταξιδεύσουν με το προηγούμενο πλοίο την Παρασκευή  01/12.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι συνάδελφοι πρέπει να υποχρεωθούν να ξοδέψουν εκατοντάδες ευρώ για να καλύψουν τα έξοδα διαμονής τους σε ξενοδοχεία και σε έξοδα σίτισης.
Φυσικά πρόκειται για μια τεράστια Αυθαιρεσία και είναι κάτι που δεν προβλέπεται.
Αυτό που ισχύει είναι ότι όταν οι φαντάροι αντιμετωπίζουν πρόβλημα να επιστρέψουν στις μονάδες γιατί δεν έχει δρομολόγιο είτε λόγω απεργίας, απαγόρευσης απόπλου εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, είτε γιατί δεν έχει δρομολόγιο πλοίο, τότε παίρνουν βεβαίωση από το Λιμεναρχείο και ταξιδεύουν όταν έχει δρομολόγιο.
Να  σκεφτούμε ότι σε λίγες μέρες οι φαντάροι πρέπει να ξοδέψουν 200-300 ευρώ προκειμένου να καλύψουν το κόστος μετακίνησης στις Εορταστικές Άδειες, που Αρνείται να καλύψει ο Στρατός και το Υπουργείο Άμυνας.
Απαιτούμε από τους Διοικητές των μονάδων και το ΓΕΣ να παρέμβουν Άμεσα και να ξεκαθαρίσουν το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.
Καλούμε τους συνφάνταρους και τους γονείς να πάρουν και να παραπονεθούν στις μονάδες και το ΓΕΣ.
   Καλούμε τους συνφάνταρους και τους γονείς να παλέψουν μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης.
Δεν θα γίνουμε εμείς οι Πραιτοριανοί των ΗΠΑ, του Ισραήλ και των Ελλήνων επιχειρηματιών που βλέπουν τον πόλεμο ως μέσο για να αυξήσουν τα κέρδη τους και τον στρατηγικό τους ρόλο στη περιοχή της Μεσογείου, των Βαλκανίων, της Αφρικής και Μέσης Ανατολής.
Μια προσπάθεια που είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό κίνημα.
Μας λιώνουν και μας ταπεινώνουν προκειμένου να μας κάνουν Αναλώσιμους στον Ελληνο-Τουρκικό ανταγωνισμό, για να κυνηγάμε πρόσφυγες-μετανάστες, να συμμετέχουμε-εμπλεκόμαστε στο βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε Ουκρανία και Ισραήλ.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου