Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

124 ΠΒΕ: Έντονες αντιδράσεις για τα εθνικιστικά-φασιστικά συνθήματα και τηλεφωνική διαμαρτυρία στο ΓΕΑ

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία των σμηνιτών και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τα εθνικιστικά-φασιστικά συνθήματα που διατάχθηκε να φωνάξει ολόκληρη Μοίρα 500 Νεοσυλλέκτων στην 124 ΠΒΕ.
Σε νέα τους Ανταπόκριση οι σμηνίτες μας πληροφορούν ότι η καταγγελία έχει διαδοθεί, συζητιέται και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
Εκπρόσωπος του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προχώρησε την Τρίτη σε τηλεφωνική διαμαρτυρία προς τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΑ, απαιτώντας την διερεύνηση των καταγγελιών και την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων και προβλεπόμενων μέτρων.
Θυμίζουμε την καταγγελία:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ από 124 ΠΒΕ: Βίντεο καταγγελία Εθνικιστικών και Φασιστικών συνθημάτων
Το παρακάτω κείμενο αποτελεί προϊόν των σκέψεων μίας ομάδας νεοσυλλέκτων της Δ ΕΣΣΟ 2023 στην 124 ΠΒΕ πτέρυγα και επιχειρεί να αποτυπώσει καθώς και να καταγγείλει όσα καλείται να αντιμετωπίσει ένας εκπαιδευόμενος σμηνίτης της πολεμικής αεροπορίας.

Νεοσύλλεκτος σμηνίτης Ανώνυμος Φαντάρος. Σας αναφέρω κύριοι ότι είμαι 25 χρονών, δουλεύω από τα 18 μου, έχω σπουδάσει, έχω κάνει μεταπτυχιακό και δεν θα με κάνετε εσείς άντρα. Το να ξέρω να βαράω προσοχή, να πέφτω για κάμψεις, να ξεστομίζω φασιστοειδή συνθήματα δεν θα με κάνουν άντρα. Έγινα άντρας όταν ταξίδεψα ως την άλλη άκρη του κόσμου, όταν ονειρεύτηκα κι όταν ερωτεύτηκα. Έγινα άντρας όταν κάποιο βράδυ αντάλλαξα πολιτισμό με τον Τσεμιρέλ πίνοντας τσίπουρα. Έγινα άντρας όταν πρόσφερα το παλτό μου στην Τσιλέρ για να ζεσταθεί. Έγινα άντρας όταν φιλοξένησα τον Αλβανό φίλο μου, όταν του προσέφερα δουλειά, φαγητό και στέγη. Έγινα άντρας όταν έχασα τη μάνα μου. Έγινα άντρας όταν στάθηκα στο πλάι και υπερασπίστηκα τα δικαιώματα του ομοφυλόφιλου συνανθρώπου μου, τη στιγμή που εσείς οχυρωνόσασταν απέναντί του.

Ο σεβασμός κύριοι δεν επιβάλλεται δια τις βίας και του φόβου. Ο σεβασμός κερδίζεται. Κι εσείς τις τελευταίες 3 βδομάδες απλώς καταφέρατε να με κάνατε να νιώσω ντροπή που είμαι Έλληνας και που πατάω σε αυτά τα τόσο «ιερά» σας εδάφη. Εδάφη για τα οποία συνειδητά αποκρύπτετε την ιστορία απελευθέρωσής τους, η οποία ήρθε μέσα από την επαναστατική πρακτική των αγωνιστών, όσο οι δικοί σας πρόγονοι και ομοϊδεάτες συνεργάζονταν με τον εκάστοτε εχθρό και δεν ήταν τίποτα άλλο από δοσίλογοι, χαφιέδες, ταγματασφαλίτες, που δρούσαν πάντα ενάντια στα συμφέροντα και την ελευθερία του ελληνικού λαού. Είστε, λοιπόν, μια σύγχρονη, ανιστόρητη και ημιμαθής, εκδοχή τους, όσο δυνατά κι αν τραγουδάτε τον εθνικό ύμνο, «με το μέγιστο δυνατό της φωνής» σας, για τον οποίο είναι βέβαιο πως οι περισσότεροι από εσάς δεν γνωρίζουν έστω ποιος τον έχει γράψει ή ποιος τον έχει μελοποιήσει.

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης. 500 νεοσύλλεκτοι φαντάροι στοιβαγμένοι σε μοίρα που μπορεί να υποστηρίξει μονάχα μέχρι 200 άτομα. 60 άτομα στοιβαγμένα σε θαλάμους που μπορούν να υποστηρίξουν μονάχα 20. Παγωμένο νερό, λειψές μερίδες φαγητού που δεν αγγίζεται, πόσο μάλλον τρώγεται. Απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων σύγχρονης τεχνολογίας (που φτάνεις, με όσα βιώνεις στο εν λόγω περιβάλλον, να πιστεύεις ότι επιβάλλεται για να είναι αδύνατη η καταγραφή περιστατικών αυθαιρεσίας) η οποία συχνά καθιστά δύσκολη έως και ανέφικτη την επικοινωνία με τις οικογένειές μας. Νεοσύλλεκτοι να πίνουν ποτά με τις πλάτες των εκπαιδευτών. Το γραφείο ΑΥΜ να κάνει τσίρκο την τόσο «ιερή» ώρα της βραδινής αναφοράς. Φασιστικές συμπεριφορές, απαξιωτική και στοχοποιητική αντιμετώπιση των νεοσυλλέκτων, εξαναγκαστική εκφώνηση φασιστοειδών και ξενοφοβικών συνθημάτων. Ένα περιβάλλον όπου τα πρόσωπα, το ανάστημα, η ομοφυλοφιλία, η παχυσαρκία, οι ψυχικές διαταραχές αποκτούν «επιθετικούς» προσδιορισμούς: γυαλάκιας, ψηλός, κοντός, χοντρός, τρελός, πούστης. Στην τσάμπα μαγκιά και τα συνθήματα είστε όλοι πρώτοι, μα μόλις πέσουν τα τηλέφωνα από τα βύσματα κάνετε τις κότες. Αυτό θα πει Έλληνας, περήφανος. Αυτό θα πει πιστός και φιλότιμος στρατιώτης.

Σε 8, 9, 12 μήνες θα απολυθώ, θα συνεχίσω τη ζωή μου και θα σας θυμάμαι μόνο ως κάτι περαστικό, μικρό κι ανούσιο, ενώ εσείς θα παραμείνετε στο ίδιο απόλυτο τίποτα που σας θρέφει, σας πληρώνει, σας δίνει λόγο ύπαρξης και που εκπροσωπείτε. Κι αν καμιά φορά τα βράδια καταφέραμε να κάνουμε το «έργο» σας δύσκολο και σας φέραμε εκτός ορίων, τότε το γεγονός αυτό αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη ότι στο τέλος θα ξεχαστείτε, ότι στο τέλος ο νεοσύλλεκτος φαντάρος νικάει πάντα. Ορκίζομαι, λοιπόν, να φυλάττω πίστη στον εαυτό μου. Υπακοή στις Αξίες, τις Ιδέες και τα Ιδανικά που εκπροσωπώ. Ανυπακοή σε όσους θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερούς μου, να αντιτάσσομαι προθύμως και με πλήρη στάση αντιλογίας στις διαταγές τους και στις φασιστικές, ρατσιστικές τους συμπεριφορές κι εκφάνσεις. Να υπερασπίζω, με πίστη και αφοσίωση, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μου, το Δίκαιο, το Ίσο και το Σωστό. Να μην τα
εγκαταλείπω, μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ' αυτών. Να φυλάττω δε ακριβώς την αξιοπρέπειά μου, και να διάγω εν γένει ως πιστός, νοήμον, μορφωμένος, φιλότιμος κι αδιάφθορος άνθρωπος.

Στη μαύρη εποχή που ζούμε, με την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως, με τους πολέμους που ξεσπούν αλλά και με την άνοδο της ακροδεξιάς σε μια σειρά από κράτη, είναι αδιανόητο η εκπαίδευση νεοσυλλέκτων να περιέχει τέτοια μισαλλόδοξα, φασιστικά και ρατσιστικά στοιχεία. Στόχος δεν είναι άλλος από την δημιουργία συνειδήσεων των νέων προς μία πολύ «συγκεκριμένη» κατεύθυνση. Έτσι λοιπόν είναι αναγκαίο να καταγγέλλονται περιστατικά αυθαιρεσίας εντός του στρατού καθώς και να υπάρξει μια ενημέρωση και επαγρύπνηση του κόσμου σχετικά με αυτόν.

Το συνημμένο βίντεο τραβήχτηκε και διακινήθηκε από εκπαιδευτή κι αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη των όσων καταγγέλλονται.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου