Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

2η Μ/Κ Μεραρχία Έδεσσας: τα βύσματα Στρατιωτικοί κονομάνε 4000 ευρώ σε διεθνείς αποστολές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Η εμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές εκτός συνόρων είναι στρατηγική επιλογή της άρχουσας τάξης, που εφαρμόζουν τα κόμματα εξουσίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αναβαθμίσουν τον στρατηγικό ρόλο του αστικού κράτους, να κατοχυρώσουν μερίδιο της ιμπεριαλιστικής μοιρασιάς σε Έλληνες επιχειρηματίες.
Για αυτό τον λόγο, η κυβέρνηση της ΝΔ, με την στήριξη όλου του αστικού κόσμου, και με το ΚΚΕ να μην λέει κουβέντα, προχώρησε και προχωρά στην στρατολόγηση χιλιάδων φτωχών νέων ως Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ.
Η φτώχεια και η συνεχή επιδείνωση των θέσης των ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων, όχι μόνο στρατολογεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά επίσης, ενισχύει τα πιο αδίστακτα, καιροσκοπικά και φιλοτομαρικά χαρακτηριστικά στους Έλληνες Μισθοφόρους Στρατιώτες.
Ουρά κάνουν πλέον για τις αποστολές εκτός συνόρων σε Βαλκάνια, Καύκασο και όπου αλλού.
Δείτε πόσες χιλιάδες ευρώ εισπράττουν οι 100 στρατιωτικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνοδεύουν τα αντιαεροπορικά συστήματα ΠΑΤΡΙΟΤ στην Σαουδική Αραβία.
Γεμίζουν τις τσέπες τους με ευρώ, ξέροντας ότι υπηρετούν ένα απάνθρωπο, αντιδραστικό, θεοκρατικό και σκοταδιστικό καθεστώς και την ιμπεριαλιστική πολιτική της Σαουδικής Αραβίας, ότι φυλάνε τις εγκαταστάσεις της ARAMCO, συνεταίρου του Ομίλου Βαρδινογιάννη και το καινούργιο τεράστιο Εμπορικό Κέντρο, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ!
Αυτός είναι ο ρόλος του Ελληνικού Στρατού και των Μισθοφόρων Στρατιωτών του. 
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν στην 2η Μ/Κ Μεραρχία στην Έδεσσα. Σύμφωνα με επιστολή καταγγελίας που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, επικρατεί ακραία βυσματοκρατία.
Στρατιωτικοί "επιτυγχάνουν" να πηγαίνουν συνέχεια σε καλές θέσεις στο εξωτερικό και να συμμετέχουν σε Συνεκπαιδεύσεις, κερδίζοντας πολλά περισσότερα ευρώ πάνω από το μισθό τους.
Σύμφωνα με την καταγγελία στρατιωτικοί που ήταν μεταξύ αυτών που πήγαν εντός του 2023, επιχειρούν να πάνε ξανά Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2024.
Ας δούμε τι κερδίζουν.
Οι ασκήσεις διαρκούν κάθε φορά 25 μέρες.
Η ημερήσια αποζημίωση είναι 80 ευρώ.
Άρα μιλάμε για ένα κέρδος της τάξης των 4000 ευρώ.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;  
Τι απαντά η Διοίκηση της 2ης Μ/Κ Μεραρχίας;
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την αντίθεση του σε αυτές τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις, αποστολές και πολεμικές προετοιμασίες.
Καλούμε την νεολαία να μην Καταταγεί ως Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ.
Ένα κάλεσμα που υιοθετείται από την νεολαία καθώς υπάρχει κύμα Αποχωρήσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ταυτόχρονα οι νέοι Διαγωνισμοί Πρόσληψης ΕΠ.ΟΠ. αποτυγχάνουν.
Τα πράγματα είναι άσχημα, η κοινωνική πίεση τεράστια και ο πόλεμος καθημερινό φαινόμενο.
Πρέπει να αρνηθούμε να βάψουμε τα χέρια μας στο αίμα των λαών και να γίνουμε ένοπλα πιόνια στους τυχοδιωκτισμούς και στις επιδιώξεις των επιχειρηματιών, του Κράτους Άμυνας/Ασφάλειας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Απαιτείται σοβαρή ανασυγκρότηση και παρέμβαση του Εργατικού, Αντιπολεμικού και Αντιμιλιταριστικού Κινήματος.
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να αντιταχθούν στους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού αστικού κόσμου και να Μπλοκάρουν τη Μηχανή του Πολέμου.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com     

1 σχόλιο:

  1. Μπα βαλε και της κρατήσεις αναλογα με το βαθμο που εχουν αρα καπου 2000-2500 ευρω μια φορολογιση εντος στρατου για εξοδα χαρτιων κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή