Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

2η Μ/Κ Μεραρχία: "Σκοτώνονται" οι Έλληνες Μισθοφόροι Στρατιώτες ΕΠ.ΟΠ. για να συμμετέχουν στην Άσκηση του ΝΑΤΟ Dragon – 2024

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να οργανώσει την άσκηση Stedfast Defender το 2024 που θεωρείται η μεγαλύτερη μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου

Ο ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας κλιμακώνεται και ο ελληνικός στρατός δηλώνει παρόν στις πολεμικές προετοιμασίες.
Ένα χαρακτηριστικό επεισόδιο αποτελεί η στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ, Dragon 2024 που θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία το 2024.
Στην άσκηση αυτή αναμένεται να συμμετάσχουν 15.000 Πολωνοί στρατιώτες και άλλοι 5.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ, ανάμεσα στους οποίους Αμερικάνοι και Βρετανοί.
Εκτιμάται πως θα είναι η μεγαλύτερη άσκηση στην Ευρώπη.
«Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Πολωνίας (Wieslaw) Kukula δήλωσε ότι η
μεγαλύτερη άσκηση χερσαίων δυνάμεων στην Ευρώπη, Dragoon 2024 (με 20 χιλιάδες συμμετέχοντες), θα πραγματοποιηθεί στο έδαφός της.
Μάλιστα ο Revenko αναφέρθηκε και στη στρατιωτική άσκηση Stedfast Defender που θα πραγματοποιήσει το ΝΑΤΟ την άνοιξη του 2024 με τη συμμετοχή περίπου 41.000 στρατιωτών και πάνω από 50 πλοίων, η οποία εκτιμάται πως είναι η μεγαλύτερη ΝΑΤΟική άσκηση από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Κυρίως απαιτείται να βγάλουμε κρίσιμα συμπεράσματα για τη συνείδηση ου διαμορφώνουν οι Έλληνες Μισθοφόροι Στρατιώτες.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχουν τρία αλληλένδετα στοιχεία:
αφανές το τελευταίο διάστημα καταγράφεται κύμα φυγής από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο στρατιωτικών και ΕΠ.ΟΠ., αλλά και σπουδαστών από της Στρατιωτικές Σχολές.
αφετέρου η νεολαία αποφεύγει τον καταναγκασμό της Υποχρεωτικής Στρατιωτικής θητείας και γυρνά την πλάτη στον Στρατό, ενώ στις Στρατιωτικές Σχολές πηγαίνουν όλο και λιγότεροι, με όλο και πιο λίγα Μόρια.
Αυτό σημαίνει ότι πλέον στον ελληνικό στρατό Στρατολογούνται όλο και πιο φτωχοί, με Λούμπεν συνείδηση, αποφασισμένοι να υποστούν τα πάντα από την Ιεραρχία και να κάνουν τα πάντα για μια χούφτα ευρώ!
Απόδειξη όλων αυτών αποτελούν τα όσα γίνονται στην 2η Μεραρχία όπου πραγματικά "σκοτώνονται" για το ποιος θα πάει στην Πολωνία.
Βλέπεις, σκέφτονται τα λεφτά που θα βγάλουν, ότι όλα -ξενοδοχεία, μετακινήσεις κλπ-είναι πληρωμένα.
Θυμίζουμε την  πρώτη σχετική ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
2η Μ/Κ Μεραρχία Έδεσσας: τα βύσματα Στρατιωτικοί κονομάνε 4000 ευρώ σε διεθνείς αποστολές
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Η εμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές εκτός συνόρων είναι στρατηγική επιλογή της άρχουσας τάξης, που εφαρμόζουν τα κόμματα εξουσίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αναβαθμίσουν τον στρατηγικό ρόλο του αστικού κράτους, να κατοχυρώσουν μερίδιο της ιμπεριαλιστικής μοιρασιάς σε Έλληνες επιχειρηματίες.
Για αυτό τον λόγο, η κυβέρνηση της ΝΔ, με την στήριξη όλου του αστικού κόσμου, και με το ΚΚΕ να μην λέει κουβέντα, προχώρησε και προχωρά στην στρατολόγηση χιλιάδων φτωχών νέων ως Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ.
Η φτώχεια και η συνεχή επιδείνωση των θέσης των ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων, όχι μόνο στρατολογεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά επίσης, ενισχύει τα πιο αδίστακτα, καιροσκοπικά και φιλοτομαρικά χαρακτηριστικά στους Έλληνες Μισθοφόρους Στρατιώτες.
Ουρά κάνουν πλέον για τις αποστολές εκτός συνόρων σε Βαλκάνια, Καύκασο και όπου αλλού.
Δείτε πόσες χιλιάδες ευρώ εισπράττουν οι 100 στρατιωτικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνοδεύουν τα αντιαεροπορικά συστήματα ΠΑΤΡΙΟΤ στην Σαουδική Αραβία.
Γεμίζουν τις τσέπες τους με ευρώ, ξέροντας ότι υπηρετούν ένα απάνθρωπο, αντιδραστικό, θεοκρατικό και σκοταδιστικό καθεστώς και την ιμπεριαλιστική πολιτική της Σαουδικής Αραβίας, ότι φυλάνε τις εγκαταστάσεις της ARAMCO, συνεταίρου του Ομίλου Βαρδινογιάννη και το καινούργιο τεράστιο Εμπορικό Κέντρο, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ!
Αυτός είναι ο ρόλος του Ελληνικού Στρατού και των Μισθοφόρων Στρατιωτών του. 
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν στην 2η Μ/Κ Μεραρχία στην Έδεσσα. Σύμφωνα με επιστολή καταγγελίας που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, επικρατεί ακραία βυσματοκρατία.
Στρατιωτικοί "επιτυγχάνουν" να πηγαίνουν συνέχεια σε καλές θέσεις στο εξωτερικό και να συμμετέχουν σε Συνεκπαιδεύσεις, κερδίζοντας πολλά περισσότερα ευρώ πάνω από το μισθό τους.
Σύμφωνα με την καταγγελία στρατιωτικοί που ήταν μεταξύ αυτών που πήγαν εντός του 2023, επιχειρούν να πάνε ξανά Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2024.
Ας δούμε τι κερδίζουν.
Οι ασκήσεις διαρκούν κάθε φορά 25 μέρες.
Η ημερήσια αποζημίωση είναι 80 ευρώ.
Άρα μιλάμε για ένα κέρδος της τάξης των 4000 ευρώ.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;  
Τι απαντά η Διοίκηση της 2ης Μ/Κ Μεραρχίας;
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την αντίθεση του σε αυτές τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις, αποστολές και πολεμικές προετοιμασίες.
Καλούμε την νεολαία να μην Καταταγεί ως Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ.
Ένα κάλεσμα που υιοθετείται από την νεολαία καθώς υπάρχει κύμα Αποχωρήσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ταυτόχρονα οι νέοι Διαγωνισμοί Πρόσληψης ΕΠ.ΟΠ. αποτυγχάνουν.
Τα πράγματα είναι άσχημα, η κοινωνική πίεση τεράστια και ο πόλεμος καθημερινό φαινόμενο.
Πρέπει να αρνηθούμε να βάψουμε τα χέρια μας στο αίμα των λαών και να γίνουμε ένοπλα πιόνια στους τυχοδιωκτισμούς και στις επιδιώξεις των επιχειρηματιών, του Κράτους Άμυνας/Ασφάλειας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Απαιτείται σοβαρή ανασυγκρότηση και παρέμβαση του Εργατικού, Αντιπολεμικού και Αντιμιλιταριστικού Κινήματος.
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να αντιταχθούν στους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού αστικού κόσμου και να Μπλοκάρουν τη Μηχανή του Πολέμου.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου