Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Έπρεπε να φτάσει 4 Δεκέμβρη για να υπογράψει ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας τη διαταγή για τις Εορταστικές Άδειες

Δηλαδή, ο Νίκος Δένδιας είναι τόσο απασχολημένος;
Έπρεπε να φτάσει 4 Δεκέμβρη για να υπογράψει ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας τη διαταγή για τις Εορταστικές Άδειες;
Είναι μια ακόμη απόδειξη της Αδιαφορίας του ΥΠΕΘΑ για τους φαντάρους. 
Οι ημερομηνίες για τις Εορταστικές Άδειες είναι αυτές: 

1ο γκρουπ

Τρίτη 19 έως και Τετάρτη 27 (στρατιωτικό προσωπικό)
Δευτέρα 18 έως και Τετάρτη 27 (πολιτικό προσωπικό).

2ο γκρουπ

Παρασκευή 29 έως και Κυριακή 7 Ιαν (στρατιωτικό προσωπικό)
Παρασκευή 29 έως και Δευτέρα 8 Ιαν (πολιτικό προσωπικό)

Κοινή ημέρα για το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό η Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται το σήμα στις μονάδες.

Θυμίζουμε την τελευταία σχετική ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
Εορταστικά γκρουπ – Επιτέλους η τελική πρόταση του ΓΕΕΘΑ αλλά ακόμη να βγει διαταγή και το κόστος των εισιτηρίων απογειώνεται
Οριστικοποιήθηκε η πρόταση του ΓΕΕΘΑ, με τις ημερομηνίες των εορταστικών γκρουπ Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς – Θεοφανείων (2023- 2024) και εστάλη προς υπογραφή στον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο η άδεια προτείνεται να χορηγηθεί στο στρατιωτικό προσωπικό ως εξής:

α. Πρώτη περίοδος, 9 ημέρες: Από Τρίτη 19 Δεκ 23 έως και Τετάρτη 27 Δεκ 23 (9 ημέρες).

β. Δεύτερη περίοδος, 10 ημέρες: Από Παρασκευή 29 Δεκ 23 έως και Κυριακή 07 Ιαν 24 (10 ημέρες).

Κοινή ημέρα για τα δύο γκρουπ η Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023.

Το θέμα όμως δεν είναι μόνο η γνωστοποίηση των ημερομηνιών. Πρέπει επιτέλους το υπουργείο Άμυνας να εκπληρώσει την υποχρέωσή του προς όλους τους συναδέλφους και να μας μετακινήσει δωρεάν. 

Παράλληλα, το μεγάλο ζήτημα είναι να μπει ένα τέλος στον μισθό κοροϊδία των 8,7 ευρώ! Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική για τις λαϊκές οικογένειες επειδή διανύουμε περίοδο έντονης ακρίβειας. Απ’ την αρχή της θητείας του, ένας στρατιώτης καλείται να πληρώσει μια σειρά από δυσβάσταχτα ποσά για να καλύψει τις φοβερές ελλείψεις που υπάρχουν αλλά και διότι δεν δίνεται δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης στους φαντάρους που πηγαίνουν στα σπίτια τους.
Το κόστος ειδικότερα των ακτοπλοϊκών ανεβαίνει μαζί με τις τιμές των καυσίμων. 
Επίσης πανάκριβα είναι τα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ ο στρατιώτης υποχρεώνεται να καταβάλει πολλά ευρώ σε ταξί και ΚΤΕΛ γιατί ο στρατός αρνείται να βάλει κίνηση στρατιωτικών οχημάτων. 
Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ένας στρατιώτης καλείται να μετακινηθεί υποχρεωτικά οχτώ φορές μόνο για τις υποχρεωτικές άδειες.

Η κυβέρνηση δαπανά 65 δισ. ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων στρατιωτικών, δίνει το 2,4% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, οργανώνει πανάκριβες διεθνείς ασκήσεις πρόβα τζενεράλε για ιμπεριαλιστικούς πολέμους ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ελληνικού αστικού κράτους ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη.

Από την άλλη μεριά αντιμετωπίζει τους φαντάρους ως αναλώσιμους, βαθαίνει την οικονομική και εργασιακή τους εκμετάλλευση, που πολύ συχνά οδηγεί σε ατυχήματα αφού οι στρατιώτες πολλές φορές δουλεύουν σαν εργάτες χωρίς τα κατάλληλα μέσα προστασίας. Δίνει ελάχιστο φαγητό για να ψωνίζουμε από το ΚΨΜ και με τα κέρδη ο στρατός αγοράζει γραφική ύλη, συντηρεί μονάδες και οχήματα.

Εμείς απαιτούμε να αυξηθεί ο μισθός του κάθε φαντάρου στο ύψος του βασικού. Να εγγραφόμαστε στο ταμείο ανεργίας αμέσως μετά την απόλυσή μας από τον στρατό και να λαμβάνουμε το αντίστοιχο επίδομα. Να μας αναγνωρίζονται όλα τα ένσημα για τους 9 ή 12 μήνες της στρατιωτικής θητείας. Και βέβαια, το υπουργείο Άμυνας να αναλάβει το κόστος μετακίνησης σε εξόδους και άδειες.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου