Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Ισραήλ: Ξεκινά η κτηνώδης επιχείρηση «Πλημμύρα» στα τούνελ της Χαμάς

Ισραήλ: Ξεκινά η κτηνώδης επιχείρηση «Πλημμύρα» στα τούνελ της Χαμάς
Ο ισραηλινός στρατός, που έχει αντιγράψει όλες τις κτηνώδης δολοφονικές μεθόδους του γερμανικού στρατού των ΝΑΖΙ,  άρχισε να γεμίζει με θαλασσινό νερό το δίκτυο σηράγγων στη Γάζα, όπου πιστεύει ότι κρύβονται Παλαιστίνιοι μαχητές. Πιθανοί κίνδυνοι για τα υπόγεια ύδατα της Λωρίδας.
Ο ισραηλινός στρατός (IDF) ξεκίνησε την επιχείρηση να πλημμυρίσει με θαλασσινό νερό το υπόγειο σύστημα σηράγγων της Χαμάς στη Γάζα, αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη «Αμερικανούς αξιωματούχους που ενημερώθηκαν για τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού».

Ο αρχηγός του IDF Χερτζί Χαλεβί δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η πλημμύρα των τούνελ είναι «μια καλή ιδέα, αλλά δεν θα σχολιάσω τις λεπτομέρειες».
Ο στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει λεπτομέρειες σχετικά με τις επιχειρήσεις του για την καταστροφή της υποδομής της σήραγγας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πλημμύρα των σηράγγων της Χαμάς ξεκίνησε ήδη κάποια στιγμή τον περασμένο μήνα.

Περιβαλλοντικοί εμπειρογνώμονες έχουν προειδοποιήσει ότι η κίνηση θα έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στα υπόγεια ύδατα στη Λωρίδα.

Η άντληση θαλασσινού νερού και η διοχέτευσή του στο υπόγειο δίκτυο τούνελ θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχές στην παροχή γλυκού νερού, προειδοποιούν επικριτές του σχεδίου.

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι σε τέτοιες σήραγγες η Χαμάς κρύβει μαχητές, ομήρους και όπλα, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα. Η διαδικασία καταστροφής των σηράγγων με θαλασσινό νερό μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου