Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Αποστολή Αυτοκτονίας του ΓΕΕΘΑ στη Λιβύη: Επιζήσαντες κατέθεσαν μήνυση εναντίον «όσων έχουν ευθύνες και φορούν σήμερα στολή»!

Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για την τραγωδία στη Λιβύη λοιπόν από επιζήσαντες. Κατατέθηκαν στον εισαγγελέα Στρατοδικείου Αθηνών και με αυτές ζητείται η ποινική δίωξη όλων των υπευθύνων για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση στο Documento, ο δικηγόρος που κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά, Κωνσταντίνος Μορτόπουλος βρέθηκε στις 11.00 το πρωί της Τρίτης στο κτίριο του Στρατοδικείου Αθηνών και κατέθεσε την έγκληση στην Εισαγγελία, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι η ίδια που έβαλε στο αρχείο την υπόθεση του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι το 2014, για το οποίο η Ελλάδα καταδικάστηκε εν τέλει από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λίγα χρόνια αργότερα.
Το ρεπορτάζ του Documento σημειώνει πως οι μηνυτές ζητούν την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου για κακουργηματική έκθεση σε κίνδυνο ανθρώπων που οδηγήθηκαν σε θάνατο και υπέστησαν βαριά σωματική βλάβη και ειδικότερα την ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και για τέσσερα ακόμη πλημμελήματα, όπως η παράνομη απεικόνιση μεταφορών στρατού, η παράβαση καθήκοντος, η απιστία και η παράβαση απορρήτων.

Ο δικηγόρος κ. Μορτόπουλος ανέφερε στην ιστοσελίδα πως «το σύνολο των ευθυνών υφίσταται μεταξύ ανθρώπων οι οποίοι σήμερα φορούν στολή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου