Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Βρετανικές βιομηχανίες όπλων ταξιδεύουν στην Ουκρανία «για δουλειές»

Βρετανικές βιομηχανίες όπλων ταξιδεύουν στην Ουκρανία «για δουλειές»

Κοινή σύσκεψη βρετανικών και ουκρανικών αμυντικών βιομηχανιών πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο. Για δεκάδες συμφωνίες συμπαραγωγής με δυτικές εταιρείες έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας Ρούστεμ Ουμέροφ.

Κοινή βρετανο-ουκρανική σύσκεψη βιομηχανιών πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο αυτή την εβδομάδα, με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων βρετανικών αμυντικών βιομηχανιών, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας.

«Κάλεσα τις βρετανικές αμυντικές εταιρίες να χρησιμοποιήσουν ουκρανικούς συντελεστές -την πιθανότητα δοκιμής οπλισμού στη μάχη και εξασφάλισης γρήγορης ανατροφοδότησης από τον στρατό- για διαφανή και αποτελεσματική συνεργασία με ουκρανικές κατασκευάστριες εταιρίες», έγραψε ο υπουργός Ρούστεμ Ουμέροφ στο Facebook.
Η Ουκρανία ενδιαφέρεται για απευθείας συμφωνίες με βρετανικές κατασκευάστριες εταιρίες, πρόσθεσε.

Το Κίεβο έχει εξασφαλίσει δεκάδες συμβόλαια παραγωγής από κοινού ή ανταλλαγής τεχνολογίας με Δυτικούς εταίρους, δήλωσε ακόμη ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας.

Υπενθύμισε σε ανάρτησή του πως η Ουκρανία υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με τις ΗΠΑ για παραγωγή και διαμοιρασμό τεχνικών δεδομένων και πως πραγματοποιήθηκαν δύο κοινές συσκέψεις αμυντικών βιομηχανιών.

«Έχουμε δεκάδες νέα συμβόλαια μεταξύ εταιριών για παραγωγή από κοινού η ανταλλαγή τεχνολογίας», είπε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου