Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Μαχητική παρέμβαση του Συνδικάτου Επισιτισμού ενάντια στις απολύσεις στο ξενοδοχείο Grand Hyatt (βίντεο)

Δυναμική κινητοποίηση του Συνδικάτου Επισιτισμου Τουρισμού Αττικής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή έξω από το ξενοδοχείο Grand Hyatt ενάντια στις μαζικές απολύσεις. Η διεύθυνση του ξενοδοχείου Grand Hyatt, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση εργοδοτικής αυθαιρεσίας και αναλγησίας, απέλυσε άγνωστο αριθμό εργαζομένων με την πρόφαση ότι έληξε η σύμβαση που είχε υπογραφεί με εργολογικό γραφείο. Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης οι απολύσεις είναι στοχευμένες καθώς υπάρχουν άλλοι εργαζόμενοι οι οποίοι συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικά από το ίδιο δουλεμπορικό.

Είναι γνωστές οι τακτικές των δουλεμπορικων γραφείων τα οποία σε συνεννόηση με τους μεγαλοξενοδόχους ουσιαστικά κλέβουν τους εργαζόμενους δίνοντας τους ψίχουλα. Είναι επίσης γνωστό πως οι εργαζόμενοι/Ες που απολύθηκαν, απολύθηκαν γιατί ζήτησαν το αυτονόητο. Να πληρώνονται με βάση την κλαδική σύμβαση εργασίας στα ξενοδοχεία.

Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους/ις απολυμένους/ες και θα είμαστε στο πλευρό τους μέχρι την οριστική επαναπρόσληψη όλων με βάση την υποχρεωτική σύμβαση εργασίας που υπάρχει στα ξενοδοχεία.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Grand Hyatt.

Δήλωση του Δημήτρη Παπαντζίκου, εκλεγμένου με τη Λάντζα στο νέο Δ.Σ του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου