Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

ΚΕΔΔΑ: Αντιδημοκρατική και απαράδεκτη η καταδίκη 4 μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

▸Ανακοίνωση της ΚΕΔΔΑ για την αντιδημοκρατική καταδίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη, του Ηλία Παπαδόπουλου, του Λεωνίδα Παπαδόπουλου και του Αντώνη Μαυρομμάτη λόγω συμμετοχής τους σε κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών

Το τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, καταδίκασε στις 12/1/2024 σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή τους Παναγιώτη Λαφαζάνη, Ηλία Παπαδόπουλο, Λεωνίδα Παπαδόπουλο και Αντώνη Μαυρομμάτη για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών που έγιναν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2018.

Με οπλοστάσιο το νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. περί παρεμπόδισης των πλειστηριασμών επιβλήθηκε η εκφοβιστική καταδίκη από την έδρα παρά την αντίθετη πρόταση τους εισαγγελέα για την αθώωσή τους.

Η επιταχυνόμενη εξέλιξη κατασχέσεων, πλειστηριασμών και εξώσεων από τράπεζες και τα funds-γύπες κατά των κατοικιών λαϊκών νοικοκυριών απαιτεί τη συνδρομή από την κυβέρνηση, την αστική δικαιοσύνη και τις δυνάμεις καταστολής.

Αλλά αυτή η επιχείρηση δεν θα περάσει χωρίς αντιστάσεις όσες διώξεις και καταδίκες να μεθοδεύουν.

Οι αγώνες για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη στέγαση των λαϊκών νοικοκυριών είναι επιβεβλημένοι και πάνω από τα κέρδη των τραπεζών, την τοκογλυφία των funds και την αρπακτικότητα του κάθε «επενδυτή».

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις και την αλληλεγγύη στα λαϊκά νοικοκυριά που κινδυνεύουν να μείνουν άστεγα.

Καταγγέλλουμε τις τρομοκρατικές καταδίκες.

Απαιτούμε κατάργηση του αντιδημοκρατικού νομοθετικού πλαισίου για τους πλειστηριασμούς και για τις διώξεις όσων κινητοποιούνται.

Κ.Ε.Δ.Δ.Α. – Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου