Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

8,6 δις δολ για 20 F-35 και F-16 για την Τουρκία: Κούρσα Πολεμικών Εξοπλισμών παρά τις διαβουλεύσεις Μητσοτάκη-Ερντογάν!

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ γιατί οι ΗΠΑ κατάφεραν να εξασφαλίσουν για τις πολεμικές τους βιομηχανίες ένα τεράστιο πολεμικό συμβόλαιο, καθώς το συνολικό κόστος για την απόκτηση 40 F-35 (εξοπλισμός, εγκαταστάσεις, κόστος συντήρησης των αεροσκαφών κλπ) θα φτάσει μέχρι και 8,6 δις δολ.
Το πρώτο καθοριστικό βήμα για την πώληση των μαχητικών F-35 στην Ελλάδα αλλά και των F-16 στην Τουρκία έγινε το βράδυ της Παρασκευής από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ειδικότερα, η αμερικανική κυβέρνηση προχώρησε στην επόμενη φάση, στέλνοντας την επίσημη ειδοποίηση στο Κογκρέσο για την ταυτόχρονη έγκριση της πώλησης νέων μαχητικών αεροσκαφών σε Ελλάδα και Τουρκία.
Είχε προηγηθεί η επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από την Τουρκική Βουλή, η επιστολή Μπάιντεν στο Κογκρέσο που πίεζε για την αποδοχή του αιτήματος της Άγκυρας, και η υπογραφή του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας από τον πρόεδρο Ερντογάν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ζήτησε να αγοράσει έως και σαράντα (40) αεροσκάφη F-35 Joint Strike Fighter Συμβατικής Απογείωσης και Προσγείωσης (CTOL) και σαράντα δύο (42) κινητήρες Pratt & Whitney F135-PW-100 (40 εγκατεστημένοι, 2 ανταλλακτικά). Περιλαμβάνονται επίσης AN/PYQ-10 Simple Key Loaders, KGV-135A ενσωματωμένες συσκευές ασφαλούς επικοινωνίας. Συσκευές που ενεργοποιούνται με φυσίγγιο/συσκευές ενεργοποιούμενες με προωθητικό (CAD/PAD), φυσίγγια ώθησης, και φωτοβολίδες. Πλήρεις προσομοιωτές αποστολής και εκπαιδευτές συστημάτων, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και υποστήριξη εργαστηρίου επαναπρογραμματισμού, συστήματα διαχείρισης logistics και υποστήριξης, συστήματα ανίχνευσης, παρακολούθησης και στόχευσης απειλών, Contractor Logistics Support (CLS), διαβαθμισμένο λογισμικό και υποστήριξη ανάπτυξης, παράδοσης και ενοποίησης, υποστήριξη μεταφοράς και ανεφοδιασμού. Υποστήριξη προγράμματος βελτίωσης εξαρτημάτων κινητήρα αεροσκαφών (CIP), ασφαλείς επικοινωνίες, πλοήγηση ακριβείας και κρυπτογραφικά συστήματα και εξοπλισμό. Εξοπλισμό αναγνώρισης φίλου ή εχθρού (IFF). ανταλλακτικά και επισκευαστικά ανταλλακτικά, αναλώσιμα και αξεσουάρ και υποστήριξη επισκευής και επιστροφής, μικρές τροποποιήσεις, συντήρηση και υποστήριξη συντήρησης, εξοπλισμό εκπαίδευσης και εκπαίδευσης προσωπικού. Διαβαθμισμένες και μη διαβαθμισμένες δημοσιεύσεις και τεχνικά έγγραφα. Υπηρεσίες, μελέτες και έρευνες υποστήριξης της κυβέρνησης και της μηχανικής, τεχνικής και υλικοτεχνικής υποστήριξης των Η.Π.Α. και άλλα συναφή στοιχεία εφοδιαστικής και υποστήριξης προγραμμάτων.
Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος είναι 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται αναμφίβολη για μια εξαιρετική επιτυχία των ΗΠΑ που αφενός κρατούν τον "Αυτόνομο" Ερντογάν στο πλευρό του Δυτικού ιμπεριαλιστικού κόσμου, δίνουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση της ΝΔ να καλλιεργεί την αίσθηση της ελληνικής αεροπορικής υπεροχής στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό και υπερεξοπλίζει την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία σε μια εποχή που ο ελληνικός αστικός κόσμος επιλέγει την εμπλοκή-συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ.
Το εθνικό αφήγημα, η τρομερή επιχείρηση προπαγάνδας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση αποκρύπτει ότι τα F-35 φέρουν μηχανισμό που δίνουν τον έλεγχο των αποστολών τους στην αμερικανική κυβέρνηση!
Ουσιαστικά η κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών μεταξύ Ελληνικού και Τουρκικού κράτους μπορεί να συμβαδίζει μια χαρά με την προσπάθεια προσέγγισης Μητσοτάκη-Ερντογάν ώστε να λειανθούν οι αντιθέσεις των δύο κρατών στο πλαίσιο των αμερικανικών επιδιώξεων στην περιοχή.
Ο λαός μας χρεώνεται με ακόμα 8,6 δις δολ αλλά η κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών δεν σταματά. 
Τη δημιουργία «ενός θόλου antidrone για τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας» εξήγγειλε ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας μιλώντας την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού «Θράκη» από τον αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο στον αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο.
Αναφερόμενος στα οπλικά συστήματα, στο πλαίσιο της «ατζέντας 2030», είπε ότι ο θόλος antidrone θα επιτρέπει στις Ένοπλες Δυνάμεις «να επιχειρούν προστατευμένες από την απειλή των drones».
Πρόκειται επίσης για μια ακόμη κίνηση στήριξης της ισραηλινής πολεμικής βιομηχανίας, αφού αυτή μάλλον θα προμηθεύσει  το σύστημα, σε μια περίοδο που το Ισραήλ διαπράττει Γενοκτονία εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης.

Επίσης, γίνονται συντονισμένες ενέργειες εξασφάλισης μεταχειρισμένου πολεμικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ, τόσο για το Πολεμικό Ναυτικό όσο και για τον Στρατό Ξηράς. Πολεμικά Ελικόπτερα, τεθωρακισμένα, πολεμικά πλοία, μεταφορικά αεροσκάφη C-13, όλα made in USA, είναι όπλα που θεωρούνται απαραίτητα για τις ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων που συμμετέχει και κυρίως θα συμμετέχουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Αυτοί οι επιθετικοί σχεδιασμοί της άρχουσας τάξης που επιδιώκει τη στρατηγική της αναβάθμιση διαμέσου του πολέμου απαιτούν την καταχρέωση του εργαζόμενου λαού μας, απαιτούν αίμα.
Να θυμίσουμε την πολύ επικίνδυνη αποστολή της Φρεγάτας ΥΔΡΑ στην Ερυθρά θάλασσα όπου για πρώτη φορά το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνει πολεμικό ρόλο και ενδέχεται να δεχτεί επίθεση από πύραυλο ή εξοπλισμένο drone.
Επίσης, ήδη η αμερικανική κυβέρνηση έχει υποβάλλει αίτημα στην κυβέρνηση της ΝΔ να συμμετέχει με πολεμικά αεροσκάφη και Ειδικές Δυνάμεις σε επίθεση εναντίον των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη!
Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Άμυνας δεν χρειάζεται μόνο πολεμικούς εξοπλισμούς για να εμπλακεί-συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σχεδιάζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.
Καταρχήν χρειάζεται Ανθρώπους. 
Και ο ελληνικός στρατός δυσκολεύεται να στρατολογήσει φτωχούς νέους και νέες ως Μισθοφόρους Στρατιώτες, αλλά και αδυνατεί να κρατήσει τους ΕΠ.ΟΠ., τους ΟΒΑ και τους στρατιωτικούς καθώς υπάρχει μεγάλο κύμα φυγής από τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό.
Είναι χαρακτηριστική η Αποχώρηση 18 μελών του προσωπικού της Φρεγάτας ΥΔΡΑ.
Η κυβέρνηση της ΝΔ για να σταματήσει τις Παραιτήσεις και να ενσωματώσει ξανά τους Μισθοφόρους Στρατιώτες υπόσχεται επιδόματα, αλλά και σπίτια!  Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Ν.Δένδια:
«Έχει ληφθεί απόφαση στο επίπεδο του πρωθυπουργού και θα υλοποιηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών στο αμέσως προσεχές μέλλον, για ένα πολύ μεγάλο οικιστικό πρόγραμμα που να καλύψει τις ανάγκες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων..... «Εδώ στη Θράκη θα κατασκευαστούν την επόμενη διετία πάνω από 200 κατοικίες, αυξάνοντας κατά σχεδόν 40% τις διαθέσιμες κατοικίες για τα στελέχη μας και άλλες άνω των 400 κατοικίες θα φτιαχτούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για να μπορέσουν να ανακουφίσουν κατ' αρχάς τα στελέχη και να βελτιώσουν τους όρους της ζωής τους» εξήγησε ο Ν.Δένδιας.

Σε μια εποχή που ο εργαζόμενος λαός μας δοκιμάζεται με ακραία και πρωτοφανή τρόπο από την Ακρίβεια και την Ανέχεια, με τα ενοίκια να καλπάζουν και τις τιμές στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ να βρίσκονται στα ουράνια εξαιτίας της κερδοσκοπίας και των πολέμων που συμμετέχει η κυβέρνηση της ΝΔ, επιλέγεται ο υπερεξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων, η πρόσληψη δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών και η παροχή προνομίων προκειμένου να μπορέσει να συμμετέχει σε αποστολές εκτός συνόρων και να εγγυηθεί καπιταλιστικά, αλλά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, παίζοντας ρόλο Χωροφύλακα σε μια περιοχή που εξαπλώνεται από τη Μαύρη θάλασσα και τα Βαλκάνια, ως τη Μεσόγειο, Αφρική, Μ.Ανατολή και Ινδικό Ωκεανό.

Απαιτείται η αποφασιστική αγωνιστική παρέμβαση του Αντιπολεμικού Κινήματος.
Για το Μπλοκάρισμα των Πολεμικών Εξοπλισμών και της Μηχανής του Πολέμου.
Απαιτώντας την έξοδο και τη διάλυση του ΝΑΤΟ.
Την κατάργηση των πολεμικών συμφωνιών του ελληνικού κράτους με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ισραήλ, τους Άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.
Κανένας νέος-νέα να μην Καταταγεί Μισθοφόρος Στρατιώτης στις Ένοπλες Δυνάμεις και Στρατιωτικός.
Κανένα μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων και πολεμικό μέσο να μην συμμετέχει σε Αποστολές εκτός συνόρων.
Κίνημα Μαζικό Αντιπολεμικό μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια στην κυβέρνηση των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, τις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου