Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό λέει πως το πλήρωμα του πλοίου που δέχθηκε επίθεση στον Κόλπο του Άντεν

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας που στέλνει ελαφρά τη καρδία το πλήρωμα της Φρεγάτας ΥΔΡΑ στην Ερυθρά θάλασσα, μπορεί να μας πει τι θα γινόταν σε μια ανάλογη περίπτωση, καθώς η Φρεγάτα δεν έχει τα μέσα να αμυνθεί; 

Το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό λέει πως το πλήρωμα του πλοίου που δέχθηκε επίθεση στον Κόλπο του Άντεν © Παρέχεται από: capital.gr

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα πως ανταποκρίθηκε σε σήμα κινδύνου που εξέπεμψε πλοίο με σημαία νησιών Μάρσαλ για επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στον Κόλπο του Άντεν και πως το πλήρωμα του πλοίου είναι ασφαλές, με τη φωτιά που ξέσπασε να έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Το MV Genco Picardy εξέπεμψε μήνυμα κινδύνου αργά χθες, Τετάρτη, και το ΠΝ έδωσε εντολή σε ένα πολεμικό πλοίο που είχε αναπτυχθεί στην περιοχή να σπεύσει προς διάσωση των 22 μελών του πληρώματος που επέβαιναν σε αυτό, ανέφερε σε ανακοίνωση το ινδικό ΠΝ.

Το συμβάν είναι το πιο πρόσφατο σε μα σειρά επιθέσεων σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και σε κοντινές περιοχές, που έχουν διαταράξει τη ναυσιπλοΐα σε μια σημαντική εμπορική οδό, και οι ινδικές στρατιωτικές αρχές έχουν ανταποκριθεί σε τουλάχιστον δύο τέτοιες επιθέσεις και απόπειρες πειρατείας προηγουμένως.

"Έπειτα από διεξοδική επιθεώρηση (οι ναυτικοί καταδρομείς) απέδωσαν την περιοχή ασφαλή για περαιτέρω διαμετακόμιση. Το πλοίο προχωρεί στον επόμενο προορισμό", αναφέρει η ανακοίνωση.

Η βρετανική υπηρεσία ναυτιλιακής ασφάλειας ( United Kingdom Maritime Trade Operations -- UKMTO) ανέφερε χθες πως έλαβε αναφορά από ένα πλοίο το οποίο χτυπήθηκε από "μη επανδρωμένο αεροπορικό σύστημα" περίπου 60 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Άντεν της Υεμένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου