Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

H κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη έστειλε και πυραύλους STINGER στον Ουκρανικό στρατό

Μπορεί το ενδιαφέρον μας να είναι στραμμένο στον πόλεμο στην Παλαιστίνη και στην απίστευτη Γενοκτονία που διεξάγει το κράτος Κατακτητής Ισραήλ, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται πάντα δίπλα εξίσου στον ακροδεξιό Φονιά Νετανιάχου, αλλά  και στην Ακροδεξιά φιλονατοϊκή κυβέρνηση της Ουκρανίας.
Και στέλνει όπλα.
Στέλνει όπλα μυστικά από τον λαό μας που σε κάθε σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης καταδικάζει την κυβερνητική πολιτική εμπλοκής-συμμετοχής στον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο δια αντιπροσώπων στην Ουκρανία.
Κια πάλι ο λαός μας πληροφορείται από ξένες πηγές την παροχή οπλισμού στην Ουκρανία.
Το υπουργείο Αμυνας της Ουκρανίας ανάρτησε ένα tweet ως «Ημερολόγιο Advent Ουκρανίας: Ημέρα 19». Το ημερολόγιο Advent είναι ένα ειδικό ημερολόγιο που μετράει τις ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, αρχίζοντας από τον μήνα Δεκέμβριο, κάτι που συνηθίζεται σε «δυτικούς» χριστιανούς (καθολικούς κ.ά). Στη συνέχεια ανέφερε η ανάρτηση:

«Σήμερα σας παρουσιάζουμε το φορητό σύστημα αεράμυνας FIM-92 Stinger. Πολλοί από τους συμμάχους μας έχουν δωρίσει Stingers στον ουκρανικό στρατό #UAarmy, συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδίας (@Defensie), της Γερμανίας (@BMVg_Bundeswehr), των Ηνωμένων Πολιτειών (@DeptofDefense), της Λιθουανίας (@Lithuanian_MoD), της Λετονίας (@AizsardzibasMin), της Ιταλίας (@MinisteroDifesa), της Δανίας (@Forsvarsmin) και της Ελλάδας (@Hellenic_MOD)». Δίπλα στο όνομα κάθε κράτους παρατίθεται ο σύνδεσμος Χ του αντίστοιχου υπουργείου Αμυνας της κάθε χώρας, με αναφορά φυσικά και στην Ελλάδα.

Το μήνυμα τελειώνει ως εξής: 
«Είμαστε ευγνώμονες για την αμέριστη υποστήριξή τους (σ.σ.: των συγκεκριμένων χωρών) από τις πρώτες μέρες της εισβολής. Στα ικανά χέρια των πολεμιστών μας οι Stingers καταρρίπτουν αποτελεσματικά ρωσικά ελικόπτερα, αεροπλάνα και πυραύλους. Αύριο είναι η 20ή ημέρα του ημερολογίου των Οπλων της Νίκης, οπότε ετοιμάζουμε κάτι ξεχωριστό. Μείνετε συντονισμένοι!»

Ακόμα και από το πώς τελειώνει η ανάρτηση γίνεται αντιληπτό ότι δεν πρόκειται ούτε για παλαιά ούτε για αχρείαστα όπλα. Οι Ουκρανοί λένε «ευχαριστώ» ακριβώς επειδή προμηθεύτηκαν αξιόμαχους και σύγχρονους πυραύλους, με τους οποίους μπορούν να τα βάλουν με τη στρατιωτική υπερδύναμη της Ρωσίας για να καταρρίπτουν «ελικόπτερα, αεροπλάνα και πυραύλους».

Αλήθεια, θυμάται κανείς τα ψέματα του πρώην Υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος με θράσος και αλαζονεία φωνασκούσε (όταν δεν επικαλείτο το «απόρρητο») ότι δεν έχει στείλει Stinger ο ελληνικός στρατός στην Ουκρανία!
Μάλιστα επί μεγάλο χρονικό διάστημα, τόσο ο ίδιος, όσο και η Κυβέρνηση που υπηρετούσε, απαξίωναν όσους ξεγύμνωναν τα κρυφά σχέδια του Μαξίμου. Κάτι που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, μιας και εναντίον κάθε αντίθετης φωνής εξαπολύεται επικοινωνιακός πόλεμος.

Επίσης να θυμίσουμε ότι ο Ν.Παναγιωτόπουλος, στις 8 Ιουνίου 2022, για πρώτη και τελευταία φορά, είχε αναφερθεί στα όπλα που στέλνουμε στην Ουκρανία.
Όμως, ακόμα και τότε δεν είχε καμία αναφορά για τους πυραύλους Stinger. Ο υπουργός είχε μιλήσει τότε στην Επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής.

Αναφερόμενος στο τι είχαν μέχρι στιγμής ζητήσει ως βοήθεια ιο Ουκρανός Στρατός, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε πει πως αιτήθηκαν πυροβόλα διαμετρήματος 155 και 122 χιλιοστών, πυρομαχικά και πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών (που δεν στείλαμε, όμως, όπως είχε υποστηρίξει), τεθωρακισμένα και άρματα μάχης και μεταφοράς στρατιωτών, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ραντάρ και συστοιχίες βλημάτων.
Ο Παναγιωτόπουλος είχε προσθέσει πως για το υλικό που είχε αποστείλει η χώρα μας στην Ουκρανία θα λάμβανε αποζημίωση 7.700.000 ευρώ.
Επίσης, ο τότε ΥΕΘΑ είχε επισημάνει -ψευδώς- πως ό,τι δόθηκε προερχόταν από τα αποθέματα των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν αφορούσε κρίσιμο εξοπλισμό.

«Εξήγησα πώς δημιουργήθηκαν τα αποθέματα, με συστήματα που αναβαθμίστηκαν ή αντικαταστάθηκαν από πιο σύγχρονα. Δεν είναι κρίσιμα αμυντικά συστήματα, χωρίς να κινδυνεύει η επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων» ήταν η αναφορά του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το υλικό που είχαμε αποστείλει (μέχρι τον Ιούνιο του 2022) ήταν το εξής:
Τυφέκια καλάσνικοφ και κάποια πυροβόλα.
Πυρομαχικά φορητού οπλισμού, κυρίως 155 χιλιοστών.
Λίγοι αντιαρματικοί πύραυλοι.
Εκτοξευτές.

«Διαθέτουμε όλα αυτά που παραχωρήθηκαν προς την Ουκρανία σε 50πλάσιο αριθμό στις αποθήκες μας. Αν υπήρχε η παραμικρή υπόνοια ότι θα έχουμε έλλειψη, δεν θα τα δίναμε» είχε τονίσει ακόμα ο τότε Υπουργός.
Δεν υπήρξε καμία αναφορά στους πυραύλους Stinger, που λόγω της μυστικοπάθειας της κυβέρνησης ουδείς ήξερε και ξέρει πότε ακριβώς απεστάλησαν στην Ουκρανία και σε τι ποσότητες.

Οι εξελίξεις αυτές είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις διεργασίες στα ελληνο-τουρκικά και την επιχείρηση λείανση των στρατηγικών αντιθέσεων στο πλαίσιο των επικίνδυνων επιθετικών αμερικανικών σχεδιασμών στην περιοχή.
Ο Άγγελος Συρίγος μπορεί να παρουσιάζεται ως "περιστέρι της ειρήνης" και να μιλά για ξεπεράσμενη Συμφωνία της Λωζάνης, δικαιολογώντας την αποστρατικοποίηση των νησιών, αλλά αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά ότι η ελληνοτουρκική προσέγγιση ακολουθείται από την μεγαλύτερη πολεμική εμπλοκή-συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους σύγχρονους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Πρέπει να Αντισταθούμε.
Η Ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού κινήματος πιο αναγκαία από ποτέ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου