Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

H κυβέρνηση της Δανίας θυσιάζει το πλήρωμα φρεγάτας που στέλνει στην Ερυθρά θάλασσα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών!


Prosperity Guardian: Χωρίς «προστασία» από βαλλιστικούς πυραύλους ξεκίνησε για την Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα της Δανίας
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS GRAVELY (DDG 107) «κατέρριψε» χθες Τρίτη στις 23:30 (σ.σ. ώρα Σανάα· 22:30 ώρα Ελλάδας) πύραυλο cruise.
Οι αντάρτες Χούθι ανακοίνωσαν ότι είχαν στοχοποιήσει το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS GRAVELY.
Εύλογα καταλαβαίνει κανείς τι θα συνέβαινε στο βαθμό που το αμερικανικό πλοίο δεν θα είχε τα όπλα να αμυνθεί στην επίθεση που δέχτηκε.
Όπλα που δεν διαθέτει η Φρεγάτα Iver Huitfeldt που έστειλε στην Ερυθρά θάλασσα η κυβέρνηση της Δανίας  για να συμμετάσχει στον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμό Prosperity Guardian.
Η Δανία είναι έδρα της ναυτιλιακής εταιρείας Maersk.
Οι δανέζικες ναυτιλιακές εταιρείες στέλνουν ετησίως περίπου 2.500 πλοία μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, μια διαδρομή που αντιπροσωπεύει περίπου το 15% της παγκόσμιας ναυτιλιακής κίνησης.


Χωρίς προστασία από βαλλιστικούς πυραύλους η φρεγάτα της Δανίας
«Η φρεγάτα Iver Huitfeldt φέρει αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon και πυραύλους αναχαίτισης ESSM, αλλά δεν θα μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της ή άλλα πλοία από βαλλιστικούς πυραύλους», δήλωσε ο επικεφαλής της Διοίκησης του Ναυτικού της Δανίας, Henrik Ryberg.
«Η Δανία σχεδίαζε εδώ και χρόνια να αγοράσει τους πιο ισχυρούς και μεγαλύτερου βεληνεκούς πυραύλους SM-2 και SM-6, ικανούς να αμυνθούν από βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά δεν τους έχει παραλάβει ακόμη», είπε ο Δανός διοικητής.


Η φρεγάτα, με πλήρωμα περίπου 175 ατόμων, θα αρχίσει να λειτουργεί στην Ερυθρά Θάλασσα μόλις εγκρίνει το κοινοβούλιο της Δανίας ψήφισμα για την αποστολή του πολεμικού πλοίου στην περιοχή, το οποίο αναμένεται στις 6 Φεβρουαρίου.
Αντίστοιχη απόφαση συμμετοχής-εμπλοκής Φρεγάτας σε αποστολή στην Ερυθρά θάλασσα έλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ γνωρίζοντας ότι η φρεγάτα ΥΔΡΑ δεν είχε τα όπλα να αμυνθεί σε επίθεση οπλισμένου drone, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των εφοπλιστών, ακολουθώντας τις ΗΠΑ στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι οι κυβερνήσεις αποφασίζουν αδίστακτα  να θέσουν  σε θανάσιμο κίνδυνο την ζωή των πληρωμάτων Φρεγατών που στέλνουν στην Ερυθρά θάλασσα για χάρη των εφοπλιστών και να συμμετέχουν στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Ταυτόχρονα, υπερασπίζουν το κράτος Κατακτητή του Ισραήλ καθώς διεξάγει Γενοκτονία εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης.
Οι Χούθι έχουν εξαπολύσει επιθέσεις σε εμπορικά πλοία που μεταφέρουν προϊόντα στο Ισραήλ και εναντίον πολεμικών σκαφών που τα προστατεύουν, από τις 19 Νοεμβρίου, ως απάντηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα, απαιτώντας να τερματιστεί ο πόλεμος Σφαγής και Εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί το Αντιπολεμικό κίνημα να λάβει άμεσα αγωνιστική πρωτοβουλία εναντίον της κυβέρνησης, των εφοπλιστών, των ΗΠΑ και της Ε.Ε.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της Φρεγάτας να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή. 

Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τα κέρδη των Εφοπλιστών, τις στρατηγικές βλέψεις κερδοφορίας και στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και κράτους, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Δεν θα γίνουμε εμείς τα πολεμικά πιόνια στον Πόλεμο Γενοκτονίας του κράτους Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης, καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής. . 

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.

Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου