Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Δεν θα γίνει συνήθεια η σφαγή στην Παλαιστίνη-Διαδηλώσεις αλληλεγγύης τo Σάββατο 20 και την Κυριακή 21/1

▸Αθήνα: Κυριακή 21 Γενάρη, στις 12 μ. από την πλατεία Ελευθερίας
Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση-διαδήλωση στο Άγαλμα Βενιζέλου Σάββατο 20/1, 12

Σε νέα μεγάλη διαδήλωση για την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη καλούν μια σειρά συλλογικότητες, φορείς και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς την Κυριακή 21 Γενάρη, στις 12 μ. από την πλατεία Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής). Θα ακολουθήσει πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Στη διαδήλωση καλούν μεταξύ άλλων η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία οργανώσεων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ και η νΚΑ, σωματεία και η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων. Επίσης, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό σωματείων και συλλογικοτήτων –η οποία στηρίζει τη διαδήλωση της Κυριακής– καλεί στη συγκέντρωση που γίνεται κάθε Σάββατο στο Σύνταγμα στις 12 μ.

Η σφαγή που πραγματοποιεί το Ισραήλ στη Γάζα και ευρύτερα στην Παλαιστίνη ξεπέρασε τις 100 μέρες, με την ανοχή και στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, ενώ ο κίνδυνος επέκτασης του πολέμου ενισχύεται, όπως φαίνεται και με τους βομβαρδισμούς ΗΠΑ και Βρετανίας κατά των Χούθι της Υεμένης. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ουσιαστική συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, εμπλέκεται όλο και περισσότερο στη βάρβαρη πολεμική εκστρατεία των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ, με αποκορύφωμα την απόφαση για την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα. Το αίτημα της παύσης κάθε εμπλοκής της Ελλάδας στο μακελειό είναι κεντρικό στο αντιπολεμικό κίνημα.
Οι διοργανωτές καλούν στην κινητοποίηση της Κυριακής με βασικά συνθήματα: Λευτεριά στην Παλαιστίνη, ΗΠΑ-Ισραήλ δολοφονούν, να σταματήσει η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, η κυβέρνηση συνένοχη στη σφαγή, καμία εμπλοκή της χώρας, έξω οι βάσεις – έξω από το ΝΑΤΟ!
Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι οργανώσεις-συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης και μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας της πόλης καλούν σε συγκέντρωση και πορεία από το Άγαλμα Βενιζέλου.
Το κάλεσμα για τη διαδήλωση της Κυριακής 21/1 στην Αθήνα:

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΠ’ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ! Η γενοκτονία του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και οι δολοφονίες στη Δυτική Όχθη από τους σιωνιστές δολοφόνους συνεχίζονται αμείωτα. Ταυτόχρονα αυτοί επεκτείνουν τις δολοφονικές τους επιθέσεις στο Λίβανο και στη Συρία, πυροδοτώντας καταστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, και όχι μόνο!
Παρά τη γενοκτονία, η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση για μια λεύτερη και Ανεξάρτητη Παλαιστίνη, συνεχίζεται, και καταφέρνει σοβαρά χτυπήματα ενάντια στο δολοφονικό κράτος. Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού και η διεθνιστική αλληλεγγύη σε αυτόν είναι ο δρόμος για την απελευθέρωσή του.
Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ στηρίζουν το κράτος – δολοφόνο. Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές επιδιώκουν να ελέγξουν τις καταστάσεις στην περιοχή, προχωρούν σε νέους τυχοδιωκτισμούς και ανοίγουν νέα πολεμικά μέτωπα, στέλνοντας φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα. Νέοι πόλεμοι ξεσπούν στην περιοχή, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων για το ξαναμοίρασμα του πλανήτη, ενώ το μέτωπο της Ουκρανίας εξακολουθεί να παραμένει, όχι μόνο ανοικτό, αλλά και κυρίαρχο στο παγκόσμιο «ταμπλό».
Η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει επικίνδυνα τον λαό μας! Στηρίζει απόλυτα τους σιωνιστές δολοφόνους, ενώ, τόσο αυτή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), έχουν συνάψει συμμαχικούς άξονες με το κράτος του Ισραήλ. Η χώρα έχει μετατραπεί σε αμερικανοΝΑΤΟϊκή Βάση – ορμητήριο, προς εξυπηρέτηση των φιλοπόλεμων σχεδίων των ΗΠΑ. Η ελληνική φρεγάτα που προστέθηκε στο στόλο τους στην Ερυθρά Θάλασσα, οι υπέρογκοι εξοπλισμοί, κλιμακώνουν τους κινδύνους για το λαό.
Σ΄ ολόκληρο τον πλανήτη, οι λαοί διαδηλώνουν μαζικά, καθημερινά, απαιτώντας να σταματήσει η γενοκτονία και για Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΓΕΝΑΡΗ, 12μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΗΠΑ- ΙΣΡΑΗΛ

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ


Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαδήλωση στο Άγαλμα Βενιζέλου Σάββατο 20/1, 12

Τρείς μήνες σχεδόν μετά την εισβολή των στρατευμάτων κατοχής του σιωνιστικού Ισραήλ στη μαρτυρική Γάζα, το ανελέητο σφυροκόπημα συνεχίζεται αμείωτο. Αμέσως μετά την λήξη της ολιγοήμερης εκεχειρίας, η ισραηλινή επίθεση πέρασε στην τρίτη φάση, αυτήν της ισοπέδωσης του νότιου τμήματος της Λωρίδας, όπου έχουν εκτοπίσει πάνω από 1,7 εκατομμύρια Παλαιστίνιους της Βόρειας Γάζας.

Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 20.000, με την πλειονότητα να αποτελούν κυρίως γυναίκες και παιδιά. Οι αγνοούμενοι κάτω από τα συντρίμμια υπολογίζονται γύρω στις 8.000, ενώ τέλος οι τραυματίες ανέρχονται περίπου στις 53.000. Ταυτόχρονα, οι δολοφόνοι Σιωνιστές έχουν αφήσει το σύνολο του πληθυσμού στη Γάζα χωρίς νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, τρόφιμα, υγειονομική περίθαλψη, ενώ βομβαρδίζουν δίχως παύση νοσοκομεία, σχολεία, προσφυγικούς καταυλισμούς, κατοικημένες περιοχές και με χρήση απαγορευμένων όπλων όπως βόμβες φωσφόρου, χημικά, βόμβες άνω του ενός τόνου. Γι’ αυτά τα εγκλήματα πολέμου πρέπει να λογοδοτήσει συνολικά η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ.

Καταγγέλλουμε και απαιτούμε να σταματήσει τώρα η σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το σιωνιστικό κράτος – δολοφόνο, που γίνεται με τη στήριξη ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ. Καταδικάζουμε τις επί 75 συνεχόμενα χρόνια σφαγές και αρπαγές της γης του Παλαιστινιακού λαού. Το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ αποσκοπεί στην τελική λύση του «Παλαιστινιακού»: την εθνοκάθαρση και τη μαζική εκτόπιση των Παλαιστινίων από την Λωρίδα της Γάζας και την Δυτική Όχθη.

Παράλληλα, το Ισραήλ κτυπά τον Λίβανο, την Συρία και στοχοποιεί το Ιράν. Η επιθετική- φιλοπόλεμη πολιτική των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ κλιμακώνεται με τον πολυεθνικό στόλο που έστειλαν στην Ερυθρά Θάλασσα και με τις πυραυλικές επιθέσεις στην Υεμένη, με το πρόσχημα της «προστασία» των εμπορικών πλοίων, από τους «Χούθι» της Υεμένης. Μία κίνηση που στηρίζει την σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, αλλά και προσπαθεί να σύρει τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές στην πολιτική καθυπόταξης του Ιράν και στην αντιπαράθεση με τους ανταγωνιστές της, Ρωσία και Κίνα. Η κυβέρνηση της ΝΔ, προχωρά σε αναβάθμιση της εμπλοκής της στον πόλεμο, στέλνοντας και αυτή φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά παραγγελία των ΗΠΑ. Αυτή η επικίνδυνη κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας μας στα σχέδια των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ – Ισραήλ, αφενός μας φέρνει όλο και πιο κοντά στη δίνη του πολέμου, αφετέρου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα αλληλεγγύης που τρέφει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού για την Παλαιστίνη!

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και όλων των αστικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κ.ά.) που στηρίζουν ανοιχτά την σφαγή των Παλαιστινίων από τους φονιάδες των ΗΠΑ-Ισραήλ. Επιπλέον, η κυβέρνηση της Ν.Δ. εντείνει στο εσωτερικό την καταστολή στους αγωνιστές που υπερασπίζονται την παλαιστινιακή αντίσταση. Συλλαμβάνουν Παλαιστίνιους, χτυπούν διαδηλώσεις αλληλεγγύης στη Παλαιστίνη, καλλιεργούν ένα γενικευμένο κλίμα τρομοκρατίας. Ταυτόχρονα, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ κ.α.) έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, των Ισραηλινών, παραχωρώντας και την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, πέρα από την Σούδα και τις υπόλοιπες νατοϊκές βάσεις.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να απαιτήσει να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στην σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Πρέπει να αντιπαλέψει την πολιτική των εξοπλισμών που από την μια τον σέρνει στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών και κάνει την χώρα συνένοχη στην σιωνιστική σφαγή και από την άλλη σε συνδυασμό με τις πολιτικές της ακρίβειας και της λιτότητας τον βυθίζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Και φυσικά να διεκδικήσει με μαζικούς αγώνες αυξήσεις σε μισθούς- συντάξεις, και να υπερασπίσει τα δικαιώματά του σε υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση που χτυπιούνται με βάναυσο τρόπο.

Αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να αφήσουμε τον γενναίο λαό της Παλαιστίνης μόνο του να αντιμετωπίσει αυτή τη στρατιωτική μηχανή κατοχής και μαζικής εξόντωσης. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του για λεύτερη και ανεξάρτητη πατρίδα. Ζητάμε την άμεση συνδρομή των ελληνικών νοσοκομείων για την περίθαλψη τραυματισμένων παλαιστίνιων παιδιών. Παλεύουμε μαζικά και αποφασιστικά για την συγκρότηση αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού μετώπου πάλης που θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας της ΘεσσαλονίκηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου