Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Prosperity Guardian: Το προσωπικό της Φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού είναι θύτες και θύματα της αποστολής αυτοκτονίας

Με αδίστακτο τρόπο η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε την αποστολή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα παίρνοντας θέση για μια ακόμη φορά στο πλευρό των ΗΠΑ και του κράτους Κατακτητή Ισραήλ που διεξάγει Γενοκτονία εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης. 
Στέλνοντας το προσωπικό της Φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού να συμμετάσχουν στην επιχείρηση Prosperity Guardian ως θύτες και θύματα της αποστολής αυτοκτονίας, προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και να εξυπηρετήσουν τον στρατηγικό στόχο αναβάθμισης του ρόλου του ελληνικού αστικού κόσμου διαμέσου του πολέμου.
Αποστολή αυτοκτονίας καθώς είτε στείλουν τη Φρεγάτα ΎΔΡΑ, είτε τη Φρεγάτα ΨΑΡΑ, κανένα πλοίο δεν μπορεί να αμυνθεί σε επίθεση drone.
Μεταξύ των αστείων δικαιολογιών που προβάλλει η κυβέρνηση, το Υπουργείο Άμυνας και το στρατιωτικό κατεστημένο είναι ο λόγος περί "της ναυτοσύνη των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού" αλλά και της εμπειρία που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια της ελληνοτουρκικής κρίσης το 2020, λες και οι αντάρτες Χούθι θα αντιπαραθέσουν Φρεγάτες και υποβρύχια.


Τον πραγματικό ρόλο που θα παίξει η Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ο κίνδυνος ελληνικής συμμετοχής-εμπλοκής στους σχεδιασμούς επίθεσης αμερικανικών και βρετανικών δυνάμεων εναντίον επίγειων θέσεων των ανταρτών Χούθι με χερσαίες δυνάμεις αποκαλύπτουν οι προετοιμασίες του ΓΕΝ με βασικούς άξονες: 
προετοιμασία του πλοίου, 
του οργανικού ελικοπτέρου S-70 Αegean Hawk και των πληρωμάτων,
αλλά και της ενισχυμένης Ομάδας των κομάντος Ειδικών Επιχειρήσεων που θα βρίσκονται πάνω στη φρεγάτα.
Η συμμετοχή σε νηοψίες και επιχειρήσεις αποτροπής είναι μερικά από τα αντικείμενα της δράσης τους.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ
Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που αποκάλυψε ότι καμιά φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα drone.

Η Ελληνική Φρεγάτα θα είναι το πιο γερασμένο πλοίο που θα συμμετάσχει στην επιχείρηση Prosperity Guardian και το πλέον απροστάτευτο.
Όλα τα άλλα πλοία βασίζουν την άμυνα τους σε πυραυλικά συστήματα ενώ το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με τα γερασμένα πλοία του έχει μείνει στην εποχή του "πυροβολικού"! 


Η ελληνική φρεγάτα μεταφέρει τεχνολογία ηλικίας τεσσάρων δεκαετιών η οποία αφορά κυρίως τα ηλεκτρονικά της συστήματα και τους αισθητήρες. Τα δύο συστήματα εγγύς προστασίας τύπου Phalanx είναι γνωστό ότι δεν μπορούν να εγκλωβίσουν στόχους οι οποίοι κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες όπως τα drones, τα οποία άλλωστε θα αποτελούν και την κύρια απειλή στη συγκεκριμένη περιοχή. 
Εκπρόσωποι του στρατιωτικού κατεστημένο κάνουν λόγο για αναχαίτιση από υψηλού κόστους πυραύλους τύπου ESSM.


Ειδικά, εάν πρόκειται για επίθεση κορεσμού από πολυάριθμα drones θα χρειαστούν αρκετοί από τους συνολικά 16 ESSM που διαθέτει στα κελιά της κάθε φρεγάτα ΜΕΚΟ. 
Επιπλέον οι φρεγάτες κλάσης «ΥΔΡΑ» δεν διαθέτουν ηλεκτρονικά συστήματα παρεμβολών jammers τελευταίας τεχνολογίας και ως μόνη λύση εξετάζεται η χρησιμοποίηση ενός επιπλέον εξωτερικού συστήματος το οποίο όμως δεν θα μπορεί να συνδεθεί με τα μέσα του πλοίου και θα διαθέτει περιορισμένη ακτίνα δράσης.

Ως τελευταία προσπάθεια να καθησυχάσουν το προσωπικό που επιδιώκει να αποφύγει την αποστολή καθώς αισθάνεται "πρόβατο σε σφαγή" αναφέρουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα επιδιώξει ως χώρο δράσης της ελληνικής φρεγάτας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση από την Υεμένη και τις περιοχές από τις οποίες απογειώνονται τα drones των Χούθι.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της Φρεγάτας να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή. 
Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τα κέρδη των Εφοπλιστών, τις στρατηγικές βλέψεις κερδοφορίας και στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και κράτους, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Δεν θα γίνουμε εμείς τα πολεμικά πιόνια στον Πόλεμο Γενοκτονίας του κράτους Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης. 
Δεν θα συμβάλλουμε εμείς στην εξόντωση του λαού της Παλαιστίνης που υλοποιεί ο στρατός του Ισραήλ, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.
Καμία συμμετοχή και εμπλοκή στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης που σχεδιάζουν και υλοποιούν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής. 
Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. 
Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους. 
Είναι χρέος του αντιπολεμικού κινήματος να παλέψει για την ικανοποίηση των Δίκαιων Αιτημάτων του Παλαιστινιακού λαού.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. Εάν γίνει κάτι ( που ελπίζω να μην γίνει ) η παραίτησής θα τετραπλασιαστεί και εκτός από αυτά θα πέσει πολύ ξύλο και δεν θα μπορούν να κρυφτούν πλέον από κανέναν,άσχετα που θα αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας επειδή χεστηκαν από το φόβο τους ότι θα φάνε το ξύλο της ζωής του ,όσα γαλόνια και να έχεις άλλα τόσα θα φάνε σαν ξύλο απ' όλους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή