Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

O κύβος ερρίφθη: O ΓΕΕΘΑ Φλώρος θα φορέσει τις παντόφλες του συνταξιούχου μαζί με τους υπόλοιπους Αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΑ

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Σύμφωνα με το αναλυτικό δημοσίευμα που αναδημοσιεύουμε ο ΑΓΕΕΘΑ Φλώρος και μαζί του οι υπόλοιποι Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων βγαίνουν στην σύνταξη.
Η κυβέρνηση τους χρεώνει την ευθύνη για την καταστροφή της βάσης στο Στεφανοβίκειο, την αποστολή αυτοκτονίας στη Λιβύη και την ανατίναξη της αποθήκης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Νέα Αγχίαλο.
Ήταν κάτι που έπρεπε να είχε γίνει καιρό, αλλά δεν το έπραξαν Μητσοτάκης-Δένδιας.
Όπως δεν ανάλαβαν οι ίδιοι καμιά πολιτική ευθύνη.
Γιατί τα πέντε φέρετρα από τη Λιβύη επέστρεψαν από την αποστολή που είχε αποφασίσει ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης.
Τώρα στέλνουν μια Φρεγάτα στην Ερυθρά θάλασσα που είναι εντελώς απροστάτευτη σε επίθεση drone.
Και αυτό είναι απόφαση Μητσοτάκη-Δένδια.
Στην Σχολή Ευελπίδων και στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού γίνεται της κακομοίρας στα καψόνια και η βία κυριαρχεί.
Στην Πολεμική Αεροπορία έχουν τρεις Απόπειρες Αυτοκτονίας μέσα σε ένα μήνα εξαιτίας της πίεσης.
Οι φαντάροι βιώνουν άθλιες συνθήκες, η εκμετάλλευση αυξάνεται και η βυσματοκρατία της ΝΔ είναι απίστευτα προκλητική.
Για όλα αυτά υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.
Αυτή την αστική πολιτική του πολέμου, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης πρέπει να στείλουμε στην σύνταξη, μαζί με τους πολιτικούς της εκφραστές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.
Με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.   
 
Στο Μαξίμου ο κύβος ερρίφθη, σχετικά με τις κρίσεις στο Πεντάγωνο.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στοieidiseis, ο Δήμος Βερύκιος, η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει την αντικατάστασή των τριών αρχηγών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, που όπως είχε αποκαλύψει το Documento, έφερε τον κωδικό παρακολούθησης «519c», από το σκάνδαλο παρακαολουθήσεων, η θητεία του στροποίου δεν ανανεώνεται περαιτέρω και η αποστρατεία του φαίνεται ότι θα συμπαρασύρει και τους άλλους τρεις αρχηγούς: ΓΕΣ Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση και ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.
Οι παραπάνω που απαρτίζουν την κορυφή της στρατιωτικής πυραμίδας χρεώνονται τα πλείστα όσα συνέβησαν στην βάρδια τους μέσα στους τελευταίους μήνες. Έκρηξη πυρομαχικών στην Αγχίαλο, εκτεταμένες απώλειες μέσων και υλικών στην Βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο

Επικρατέστεροι για την θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ είναι ο αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης διοικητής Στρατιάς και ο αντιναύαρχος Δημήτριος Ε. Κατάρας νυν αρχηγός Στόλου με περισσότερες πιθανότητες να έχει ο αντιστράτηγος Χούπης ο οποίος κατά την περίοδο (1986-1987) διετέλεσε Αρχηγός της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

O αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης.

Έχει υπηρετήσει στην ΑΣΔΕΝ (ζώνη ευθύνης Νήσων) και στις Ειδικές Δυνάμεις αλλα και σε καίριες Διοικητικές και Επιτελικές θέσεις. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του στρατηγού Χούπη είναι πως ΔΕΝ υπήρξε φερέφωνο του Φλώρου.

O αντιναύαρχος Δημήτριος Ε. Κατάρας.

Η πιθανή επιλογή Χούπη για την θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ αυτόματα θέτει σε αποστρατεία τον νυν αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη ο οποίος είναι αρχαιότερος του Χούπη.

Στον Στρατό γρίφος παραμένει η επιλογή του νέου αρχηγού ΓΕΣ. Επικρατέστερος για αρχηγος ΓΕΣ θεωρείται ο αντιστράτηγος Δημήτρης Κωστίδης που υπηρετεί στην ΑΣΔΥΣ (διοικητική Μέριμνα). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Nottingham Trent University.

Κατά τη διάρκεια της Σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε Μονάδες Τεθωρακισμένων και ως Διοικητής υπηρέτησε στην 289 ΙΜΑ (Σαμοθράκη), στην 6η ΕΜΑ (Βυρώνεια), στην 212 ΕΜΑ (Λαγός).

Ωστόσο το πιο βαρύ σημείο του βιογραφικού του θεωρείται το πέρασμα του από Διεθνείς αποστολές. Υπηρέτησε ως Διοικητής ΝΑΤΟ Operational Mentor and Liaison Team (Αφγανιστάν). Έχει επίσης υπηρετήσει ως επιτελής στις Επιχειρήσεις ISAF-HQ στο Αφγανιστάν, Διευθυντής 3ου ΕΓ στην 7η Μ/Κ Ταξιαρχίας, Επιτελής Επιχειρήσεων South Eastern Europe Brigade (SEEBRIG), Τμηματάρχης J7 NRDC-GR, Διευθυντής Έδρας της Επιχειρησιακής Σχεδίασης στην ΑΔΙΣΠΟ, Υποδιοικητής της 34 Μ/Κ Ταξιαρχίας καθώς και Διευθυντής ΔΕΠΙΧ της 1ης Στρατιάς.

Στο Ναυτικό ο αντιναύαρχος Δημήτριος Ε. Κατάρας εγκαταλείπει τον Ναύσταθμο και έρχεται με φόρα στο Γενικό Επιτελείο για να καταλάβει είτε την θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ή την θέση του αρχηγού ΓΕΝ.

Στην Αεροπορία οι επιλογές γίνονται αποκλειστικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έχουν «άρωμα 90». Προσωπικά ο πρωθυπουργός προωθεί για στην ηγεσία της Αεροπορίας δυο παλιούς γνώριμους του με τους οποίους συνυπηρέτησε στην Αγχίαλο ως Σμηνίτης. Συγκεκριμένα για την θέση του αρχηγού ΓΕΑ προωθείται ο Αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης νυν Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), υπεύθυνος για τον έλεγχο, τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση του εφοδιαστικού συστήματος της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης για την θέση του αρχηγού ΑΤΑ προωθείται ο υποπτέραρχος Βασίλειος Παπαχρήστου νυν Διοικητής Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ).

(Πηγή: Ieidiseis)

6 σχόλια:

 1. Τώρα που θα φύγουν αυτοί η γη θα γυρίζει? Γιατί όλοι αυτοί πιστεύουν ότι αν φύγουν θα καταστραφεί η πατρίδα! Πάλι καλά που ήταν και αυτοί και ΖΟΥΜΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χουδελουδης η αλλιώς ΆΦΑΝΤΟΣ πέρασε και δεν ακούμπησε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. O Χούπης είναι Δ/ΔΕΠ κ όχι Στρατιάς που γράφεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτός με τα πολλά χρόνια στις Ειδικές Δυνάμεις!! Και τα πολλά άλματα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Και όπως μας λένε χρόνια στον στρατό το Μοναστήρι να είναι καλά και από καλόγηρους.Υπάρχουν οι επόμενοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τους χρεώνουν, όλα τα στραβά στο Στρατό το 2023.! Τώρα που στέλνουν, κακώς για μένα, μια φρεγάτα με παλιά τεχνολογία, σε σχέση με τα άλλα πλοία, απέναντι σε εκατοντάδες, ντροουνς και πυραύλους των Χουτι, ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας, αν χτυπηθεί, σε ποιον θα χρεώσουν την ζημιά, και ίσως τους θανάτους ναυτικών;; Την πάθαμε στην Λιβύη και τώρα, στέλνουν αποστολή αυτοκτονίας, στην Ερυθρά θάλασσα, τους ναυτικούς μας!! Εγκληματίες..!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή